Carina Olset har ikke vært i bevegelse siden august i fjor

NRK Sporten-profilen elsker idrett, men sykdommen hennes hindrer henne i å være aktiv selv.

MÅ HOLDE SEG I RO: NRK-programleder Carina Olset har alltid elsket sport, men det siste året har tarmsykdommen hennes satt en stopper for det meste av fysisk aktivitet. I sommer har hun imidlertid vært travelt opptatt med «Sommeråpent». Foto: NTB scanpix
MÅ HOLDE SEG I RO: NRK-programleder Carina Olset har alltid elsket sport, men det siste året har tarmsykdommen hennes satt en stopper for det meste av fysisk aktivitet. I sommer har hun imidlertid vært travelt opptatt med «Sommeråpent». Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Den nest siste uken i juli har det vært Carina Olsets (33) tur til å lede «Sommeråpent» fra båten M/S Sjøkurs, sammen med Tarjei Strøm (36).

Flere uker før hun ble aktuell med NRKs sommersuksess, skapte 33-åringen også overskrifter. I mai overrasket NRK Sporten-profilen ved å snakke åpent ut om tarmsykdommen sin, Ulcerøs kolitt.

Siden våren 2011 har Carina slitt med den alvorlige sykdommen, som har fått henne innlagt på sykehus flere ganger. Nylig fortalte hun til VG Helg at hun må vente med å få barn til helsen er mer stabil, men babydrømmen er ikke det eneste sykdommen setter en stopper for.

- På grunn av sykdommen har jeg treningsforbud, røper hun overfor Se og Hør Extra.

Saken fortsetter under bildet.

- Legene anbefaler at kroppen henter seg helt inn igjen før jeg begynner med tøffe økter, og derfor har jeg ikke vært i bevegelse siden august i fjor. Så jeg håper at jeg snart får lov til å ta meg en løpetur, og at jeg kan gå på ski til vinteren og besøke treningssenteret igjen, legger Carina til i intervjuet.

Har nøyd seg med TV-sport

Den kroniske tarmsykdommen har vært inne i en aktiv periode det siste halvannet året. Nå ser den derimot ut til å ha roet seg, noe som lover godt for NRK-profilens aktivitetsnivå fremover.

I SALG NÅ: Les dessuten om Helen Mirrens utrolige liv, Mia Gundersens spreke sommertips og mye mer i Se og Hør Extra. Foto: Faksimile, Se og Hør
I SALG NÅ: Les dessuten om Helen Mirrens utrolige liv, Mia Gundersens spreke sommertips og mye mer i Se og Hør Extra. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

Carina har tidligere drevet med både fotball og langrenn, og disse idrettene står stadig hennes hjerte nær.

Det siste året har programlederen i det minste fått en god dose sport gjennom både TV-skjermen og jobben sin:

- Jeg ser alt av skirenn på vinteren og mye fotball hele året. I tillegg har jeg blitt veldig glad i skøytesporten ettersom jeg har jobbet så tett med det i alle mine NRK-år.

- Jeg synes det er synd at skøytesporten ikke får mer oppmerksomhet, for det er virkelig en interessant idrett - og ikke minst så er den estetisk vakker å se på! understreker Carina Olset overfor Se og Hør Extra.

Les hele intervjuet med Carina Olset i denne ukens Se og Hør Extra!

«Sommeråpent» startet 21. juni - med Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh som programledere.

Disse leder «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund, 21. - 25. juli)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund, 28. juli - 1. august)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik, 4. august - 8. august)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo, 11. august - 15. august)

LES OGSÅ: - Jeg sørger fremdeles