Carina Olset er blitt mamma

NRK-profilen har født sitt første barn.

BLE MAMMA: NRK-profil Carina Olset har født en datter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLE MAMMA: NRK-profil Carina Olset har født en datter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av oktober kunne NRK-programleder Carina Olset (37) avsløre at hun og kjæresten, Hønefoss-spiller Tor Øyvind Hovda (29), ventet sitt første barn sammen.

Nå har parets førstefødte kommet til verden. Det avslører den nybakte pappaen på sin Instagram fredag kveld.

Sammen med et bilde av sin nyfødte datter røper Hovda at den lille jenta så dagens lys torsdag og at hun har fått navnet Pernille:

View this post on Instagram

Pernille 02/05-19🎉🎉🎉

A post shared by Tor Øyvind Hovda (@toroyvindhovda) on

Røpet kjønnet

Olset offentliggjorde babynyheten i et innlegg på sin åpne Instagram-profil i høst, der hun publiserte et bilde av seg selv med voksende mage.

«Jeg flyttet inn alene. Flytter ut med en beboer i magen. Til våren blir vi tre», skrev hun til bildet.

Drøye tre måneder etter at graviditeten ble kjent, valgte 37-åringen også å avsløre kjønnet på den lille i magen. Det gjorde hun i et intervju med «God kveld Norge», ifølge TV 2.no.

I intervjuet fortalte Olset at hun og Hovda skulle bli foreldre til en liten jente, og at hun fortsatt hadde planer om å lede NRKs sendinger under Ski-VM i Seefeld.

- Jeg håper jo at hun inni magen har det så bra at det ikke er noe stress å dra dit, sa Olset i tv-intervjuet i midten av februar.

PÅ JOBB: Carina Olset avbildet på jobb etter langrenn (30km) skiathlon for menn i ski-VM i Seefeld i slutten av februar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ JOBB: Carina Olset avbildet på jobb etter langrenn (30km) skiathlon for menn i ski-VM i Seefeld i slutten av februar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Møttes på Tinder

Det var i fjor sommer det ble kjent at Carina Olset hadde funnet lykken med Hovda. Samtidig bekreftet NRK-profilen at de to hadde blitt kjent på datingappen Tinder.

- Vi møttes på Tinder i vår. Det satt like bra som scoringen til Pavard i åttedelsfinalen mot Argentina (målet til Frankrikes Benjamin Pavard ble kåret til fotball-VMs flotteste mål i fjor, journ.anm.), det, fortalte Olset til NTB.

Tor Øyvind Hovda spiller for tiden for Hønefoss i 2. divisjon, og til NTB uttalte 37-åringen at hun, naturlig nok, hadde fulgt en rekke Hønefoss-kamper gjennom sesongen.

I et intervju med KK nylig, fortalte Carina Olset at det gikk slag i slag da hun og kjæresten «matchet» med hverandre på Tinder.

- Jeg hadde vært singel i halvannet år og gitt helt opp. Jeg hadde prøvd å date og hatt et par «toillfæra». Venninnen min hjalp meg å lage Tinder-profil på lørdag, jeg fikk match med Tor Øyvind på søndag, vi gikk på date på torsdag, og på fredag slettet jeg profilen.

Saken fortsetter under:

Sykdommen i sjakk

Tidligere har Carina Olset fortalt åpent om sine erfaringer med den kroniske tarmsykdommen ulcerøs kolitt, etter at hun sto fram med sykdommen for første gang i mai 2015.

I et intervju med VG Helg et par måneder seinere, fortalte hun at sykdommen hadde satt en midlertidig stopper for drømmen hennes om å få barn.

- Ja, jeg har veldig lyst på barn, men det må vente til helsen min er mer stabil. Sykdommen har vært i en aktiv periode i halvannet år, men nå ser den ut til å være i remisjon. At den sover. Det kan var i ti år, og det håper jeg den gjør, sa Olset til VG den gang.

I januar i fjor kunne NRK-profilen derimot melde at prøveresultatene viste at hun var på normalen. Og i et intervju med Dagbladet i juni, sa Olset at hun følte seg i svært bra form.

- Nå går det kjempebra. Jeg har litt lavere skuldre. Jeg går inn i denne sommeren med tryggheten om at jeg har en kropp jeg kan stole på. Det kan jo hende det plutselig snur, men da tar jeg det når det kommer. Jeg har vært åpen om at det var helt jævlig da jeg var syk, og jeg kan være åpen om at det er helt fantastisk nå.

LES OGSÅ: - Virkeligheten med sykdommen er så brutal at den må fortelles

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer