John Carew:

Carew i skattestrid

Den tidligere fotballstjernen møter Skatteetaten i retten neste uke.

SKATTESTRID: John Carew møter Skatteetaten i retten neste uke etter uenighet om betaling av skatt. Foto: Espen Solli/Se og Hør
SKATTESTRID: John Carew møter Skatteetaten i retten neste uke etter uenighet om betaling av skatt. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

John Carew (41) møter Skatteetaten i retten neste uke.

De seneste årene har den tidligere fotballspilleren tatt steget inn i skuespillerverdenen, og har blant annet vært å se i NRKs «Heimebane».

Carew har også investert betydelig med penger i eiendom siden han la opp fotballkarrieren.

Til retten

Rettsmøtet i Oslo byfogdembete gjelder en uenighet om betaling av skatt, hvorvidt denne skal betales til Storbritannia eller Norge.

I den sammenheng har Skatteetaten søkt retten om å få ta arrest i Carews eiendeler i Norge.

Det er Dagens Næringsliv som omtaler saken først.

Til avisen kommenterer 41-åringen følgende om saken:

- Jeg har alltid ønsket å ha et ordnet skatteforhold og har også alltid hatt det. Inntil i fjor har jeg betalt skatt til britiske skattemyndigheter basert på at jeg var bosatt der. Norske skattemyndigheter mener imidlertid at det er Norge som skal ha skatten. Saken skyldes dette forholdet. Jeg ønsker å betale riktig skatt og samarbeider gjerne med norske skattemyndigheter for å avklare de spørsmål saken reiser.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

Carews advokat, Amund Noss, vil imidlertid ikke opplyse om hvor stort beløpet er.

Kredittopplysninger Dagens Næringsliv har hentet ut fra Bisnode viser at Carew sist i 2019 betalte 257 000 kroner i skatt i Norge. Videre har han en ligningsformue på knapt 32 millioner kroner.

Det opplyses også at beløpene har ligget jevnt de siste årene frem til og med 2019.

Eiendomssuksess

Carew kjøpte sin første leilighet i 1999, samme år som han gikk fra Vålerenga til Rosenborg. I 2016 ble det meldt at han hadde solgt en bygård i Oslo for 120 millioner kroner, og doblet investeringen sin.

Carew har også investert 40 millioner kroner i leiligheter på Sørenga i Oslo, og i 2019 skal han ha eid flere titalls eiendommer i inn- og utland.

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

Carew har fått hjelp av sin mangeårige rådgiver og agent, Per A. Flod, med investering i eiendom gjennom årene. Carew har også takket moren, Jorunn, for gode råd.

- Jeg har stor respekt for penger. Det har jeg fått inn med morsmelken, har Carew tidligere uttalt i et intervju med VG.

Carew tjente også store penger på fotballkarrieren, hvor han gjorde suksess i storklubber som Roma, Valencia, Lyon og Aston Villa.

LES OGSÅ: Letter på sløret om vennskapet med prins William

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer