BLE STANSET: Camilla Läckberg er en av Sveriges mest populære krimforfattere. Läckberg medvirket i en påskereklame for dagligvarekjeden Ica, som aldri ble sendt på TV. Foto: Anna Hållams /Aftonbladet / NTB Scanpix
BLE STANSET: Camilla Läckberg er en av Sveriges mest populære krimforfattere. Läckberg medvirket i en påskereklame for dagligvarekjeden Ica, som aldri ble sendt på TV. Foto: Anna Hållams /Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer

Angrepet i Stockholm :

Camilla Läckbergs Ica-reklame stoppet i siste sekund

Påskereklamen med den svenske krimforfatteren ble aldri vist på TV.

Publisert

I påsken skulle egentlig en reklame med krimforfatter Camilla Läckberg rullet over svenske TV-skjermer.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i en travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer

Aftonbladet skriver at handlingen blant annet gikk ut på at karakteren «Ica-Stig» (Loa Falkman) skulle bli utsatt for et skummelt liksom-mord.

Reklamen ble imidlertid aldri vist på TV.

I et Instagram-innlegg forklarer Läckberg selv hvorfor.

Inneholdt liksom-mord

Krimforfatteren åpner med å spøke med at hun nå ikke bare er kvinnen som nesten var med i Melodifestivalen, men at hun nå også er kvinnen som nesten var med i årets påskereklame for Ica.

Videre skriver Läckberg at hun er stolt over Icas avgjørelse om å stanse reklamen, og forklarer bakgrunnen slik:

«Reklamen skulle sendes to dager etter angrepet som rystet Sverige, og da den inneholdt et liksom-mord på Stig og blant annet politi og polititeip fattet Ica den kloke beslutningen ikke å sende den.»

Avslutningsvis takker Läckberg dagligvarekjeden for en empatisk og ansvarsfull avgjørelse.

Fire mennesker drept

7. april ble fire mennesker drept og 15 mennesker skadet da en mann kjørte en lastebil ned Drottninggatan, Sveriges mest trafikkerte gågate, i Stockholm sentrum.

Rakhmat Raimovich Akilov (39) fra Usbekistan ble kort tid etter angrepet siktet for terror gjennom mord.

Ica-reklamen er ikke det eneste TV-prosjektet som har blitt påvirket av Stockholm-angrepet.

Krimserien «Gisseltakingen», om en terroraksjon i København, skulle være årets påskesatsing hos DPlay og senere bli sendt på TVNorge. Dagen etter angrepet ble det besluttet å utsette premieren på krimserien, av hensyn til ofre, pårørende og allmennheten.

LES OGSÅ: «Deadliest Catch»-Sig frikjent for overgrep

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer