Carly Rae Jepsen:

«Call me maybe» ble hennes undergang

- Kjendisstatusen drepte gleden min for musikken.

LIVET FORANDRET SEG: Carly Rae Jepsen innrømmer at kjendisstatusen drepte gleden hun hadde for musikken. Her avbildet våren 2012, på den tiden «Call Me Maybe» var en megahit. Foto: AP/ NTB Scanpix
LIVET FORANDRET SEG: Carly Rae Jepsen innrømmer at kjendisstatusen drepte gleden hun hadde for musikken. Her avbildet våren 2012, på den tiden «Call Me Maybe» var en megahit. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten 2011 var låta «Call me maybe» å høre overalt. Det var årets hit og artisten bak den fengende musikken oppnådde stjernestatus over natten. Å skrive en sang som virkelig slår an, er mange musikeres store drøm. Men suksessen blir ikke nødvendigvis slik en håper på.

Sangeren bak alles favorittlåt den gangen, Carly Rae Jepsen (33), snakker nå ut om at berømmelsen ikke var en dans på roser. Dette i et intervju med Q Magazine, gjengitt av Contact Music.

Oppdaget av Bieber

Den populære låta kom inn på Hot 100 i hennes hjemland, Canada, og Jepsen trodde hun hadde klart det. Oppmerksomheten ble ikke mindre av at Justin Bieber (25) hørte låten og publiserte en video på Twitter av at han og Selena Gomez (26), hans daværende kjæreste, mimet til den.

Dette videoklippet ble sett 76 millioner ganger, noe som også førte til at sangen fikk utallige coverversjoner. Og i videoen til Jepsens oppfølger-hit, «I really like you», gjorde til og med Tom Hanks (62) en gjesteopptreden, skriver The Guardian.

Jepsen oppnådde stor suksess på veldig kort tid og ble hovedperson i flere «memes», det ble argumentert for at hun var bedre enn Mozart og hun ble sammenlignet med Cyndi Lauper (66) - som var kjent for superhits som «Girls Just Want To Have Fun» og «Time After Time» på 1980-tallet.

Den 33 år gamle sangeren innrømmer nå at livet hennes forandret seg helt etter gjennombruddet med «Call me maybe». Hun forteller at det å stå på scenen og opptre føltes mer som et ansvar enn noe som var gøy.

Se dette innlegget på Instagram

Travel the world. Make new friends.

Et innlegg delt av Carly Rae Jepsen (@carlyraejepsen)

Mistet gleden

- Etter «Call me maybe» var livet mitt helt diffust. Det var nye ting som skjedde rundt meg hele tiden og jeg begynte å føle på presset rundt alle endringene i livet mitt, sier hun i Q Magazine-intervjuet

Hun påpeker at man må være forsiktig når man havner i rampelyset, fordi det er enkelt å miste seg selv i berømmelsen og drukne i hvordan folk ser på deg som person.

- Jeg mistet gleden. Det jeg fikk glede av, det å synge på scenen, føltes som en plikt.

Etter dette bestemte Jepsen seg for å ta et steg tilbake for å finne ut av hva som virkelig betydde noe - og forhåpentligvis finne tilbake til den lidenskapen hun pleide å ha.

- Det var derfor jeg brukte så lang tid på å lage albumet mitt «Emotion», forklarer hun.

Artisten ønsket nemlig å finne tilbake til hva som gjorde at hun startet med musikk i utgangspunktet.

- Jeg har lært å gjemme meg mer bort, sammen med mennesker som kjenner meg slik at jeg kan beholde de ekte forholdene i livet mitt, sier Jepsen.

NYTT ALBUM: Jepsen kom nylig ut med et nytt album. Her opptrer hun i Pride-paraden i Toronto, Canada. Foto: NTB Scanpix.
NYTT ALBUM: Jepsen kom nylig ut med et nytt album. Her opptrer hun i Pride-paraden i Toronto, Canada. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Nytt album

I mai slapp Carly Rae Jepsen sitt nyeste album «Dedicated», fire år etter sitt forrige album «Emotion» (2015), som var en stor suksess blant kritikerne.

- Jeg er 33 år gammel. Jeg ville lage et album som jeg selv ville ha hørt på når jeg skal høre på musikk, fortalte hun i et intervju med GQ nylig.

Hun fortalte videre at hun skriver for å få en følelse av å komme nærmere noen og at hun er opptatt av å være «ekte» når hun lager musikk.

- Det som er så gøy er å lete etter sangen og forme den helt til det føles rett. Når det skjer, så er det den beste følelsen i verden.

DEDICATED: Jepsen forklarer at hun ville lage et album som hun selv ville hørt på. Her på et arrangement for albumet sitt «Dedicated». Foto: NTB Scanpix.
DEDICATED: Jepsen forklarer at hun ville lage et album som hun selv ville hørt på. Her på et arrangement for albumet sitt «Dedicated». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kanadisk Idol

Selv om det var «Call me maybe» som virkelig satte henne på stjernekartet, var det ikke der Jepsen startet karrieren sin. Den kanadiske sangeren begynte først å sette navnet sitt på kartet da hun deltok i «Canadian Idol» i 2007. Her kom hun på tredje plass.

- Det var en skjult velsignelse at jeg ikke vant. Jeg fikk muligheten til å fortsette å utforske karrieren min som låtskriver og ikke kun som artist, sier hun til Q Magazine om «Idol»-tiden.

- Jeg fortalte foreldrene mine at jeg skulle forsøke meg på sangkarrieren og at jeg var klar for å nyte det, uavhengig av om jeg kom til å lykkes eller ikke. Det skulle bli et eventyr å prøve det ut og jeg har ikke sluttet å prøve siden, legger hun til.

Dater britisk produsent

Jepsen dater for tiden den britiske artisten og produsenten James Flannigan, selv om det skal ha tatt en stund før hun gikk med på å bli sammen med ham.

- Vi var bestevenner i et år og jeg så alltid på ham som en trøbbelmaker, men etterhvert overbeviste han meg om at vi kunne passet sammen. Nå har vi vært kjærester i rundt to år, har Jepsen fortalt i podkasten «Table Manners with Jessie Ware», ifølge Msn.com.

Tidligere har Jepsen publisert et søtt Instagram-bilde av seg og kjæresten, med følgende tekst:

«Et av de mer kleine bildene av oss hittil. Men jeg har funnet den ene sanne tingen i Hollywood. Oh la la la la la, kjærlighet».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

De to møttes på en låtskriver-camp i Nicuragua i USA og moren til Jepsen skal ha invitert Flannigan over på middag, som altså ble deres første stevnemøte.

- Jeg tenkte bare at han ikke kom til å komme siden det var en familiemiddag, men det gjorde han og det hele føltes veldig date-aktig. Så jeg vil si at vår første date var med moren min til stede, delte Jepsen videre i det nylige podkast-intervjuet.

LES OGSÅ: Røper oppsiktsvekkende detalj om brudekjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer