Caitlyn Jenner:

Caitlyn Jenner gråt etter at hun ba om abort

«Keeping up with the Kardashians»-stjernen avslører selv sin dramatiske historie før datterens fødsel.

SBA EKS-KONA TA ABORT:  Caitlyn Jenner skriver i sin nye bok at hun ba eks-kona ta abort, da hun fikk vite om at de ventet barn sammen etter at forholdet er over. Foto: NTB Scanpix.
SBA EKS-KONA TA ABORT:  Caitlyn Jenner skriver i sin nye bok at hun ba eks-kona ta abort, da hun fikk vite om at de ventet barn sammen etter at forholdet er over. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Da Caitlyn Jenner (67), tidligere kjent som Bruce Jenner, sto frem som transperson på forsiden av motemagasinet Vanity Fair sommeren 2015, fotografert av Annie Leibovitz, gikk bildene og intervjuet verden rudnt

Nå vekker den tidligere OL-helten og «Keeping up with the Karadashians»-stjernen igjen oppsikt med boken om sitt liv.

Der avslører hun blant annet at hun ba sin daværende kone Chrystie Chrownower om å abortere vekk datteren Cassandra (36), da Caitlyn fikk vite om graviditeten.

Paret var gift fra 1972 til 1981.

SUPERPAR: Da Chrystie og Bruce var sammen på 1970-tallet, var de et av USAs mest omtalte par. Spesielt etter at Bruce ble hele landets store OL-helt. De gikk hver til slitt på slutten av 70-tallet, og ble offisielt skilt i 1981. De fikk to barn sammen. Foto: AP Photo/Veder, NTB Scanpix
SUPERPAR: Da Chrystie og Bruce var sammen på 1970-tallet, var de et av USAs mest omtalte par. Spesielt etter at Bruce ble hele landets store OL-helt. De gikk hver til slitt på slutten av 70-tallet, og ble offisielt skilt i 1981. De fikk to barn sammen. Foto: AP Photo/Veder, NTB Scanpix Vis mer

De to hadde allerede fått sønnen Burt, da Crownover avslørte overfor sin fraseparerte ektemann at hun var gravid igjen. Det ville ikke idrettshelten ha noe med å gjøre.

«Så ringer Chrystie og forteller at hun er gravid. Jeg blir fullstendig tatt på senga. Vi snakket aldri om muligheten for det, men vi brukte riktignok ikke prevensjon, så sjansen var jo til stede. Jeg foreslår at siden vi skal skilles, behøver hun ikke å bære frem barnet, hun kan ta abort», heter det i Caitlyns ferske selvbiografi.

BARNEFLOKKEN: Caitlyn Jenners datter, Cassandra, sammen med Caitlyns sønnerr Burt (t.v), Brody og Brandon. Foto: Xposure
BARNEFLOKKEN: Caitlyn Jenners datter, Cassandra, sammen med Caitlyns sønnerr Burt (t.v), Brody og Brandon. Foto: Xposure Vis mer

Jenner - som da het Bruce - sier hun måtte tenke på sitt eget image. Bruce Jenner var allerede inne i en skilsmisseprosess, og hadde nylig innledet et noenlunde romantisk forhold med Elvis' tidligere kjæreste - Linda Thompson. Et barn var det siste han trengte, og han ville nødig at den lille skulle bli født inn i alt dette.

Spurte om abort

Jenners nye bok, skrevet i samarbeid med Buzz Bissinger, handler i stor grad om kjønnsskiftet hennes. Hun har hatt trangen til å flørte med sin feminine side hele livet, men skjønte stadig med årene at hun måtte gjøre en helomvending. Slik var det også i perioden da hun var gift med Chrystie Crownover.

GULLGUTT: I boken om sitt eget liv skriver Jenner blant annet om den triumferende OL-seieren i Montreal i 1976, der han vant gull.  Foto: AP, NTB Scanpix
GULLGUTT: I boken om sitt eget liv skriver Jenner blant annet om den triumferende OL-seieren i Montreal i 1976, der han vant gull.  Foto: AP, NTB Scanpix Vis mer

- Fryktelig skuffelse

Hans fraseparerte kone tok ikke godt imot ønsket om abort. «Chrystie ble rasende», heter det i boken. Forholdet deres ble ikke noe bedre som månedene gikk, og da Jenners datter, døpt Cassandra, kom til verden, kom skyldfølelsen:

«Jeg er ute og reiser, og sitter på et hotellrom i Kansas City da moren hennes ringer og forteller at Cassandra akkurat har kommet til verden. Jeg strigråter av skyldfølelse over at jeg ikke var til stede. Jeg burde ha vært der, men jeg vet samtidig at Chrystie ikke hadde ønsket det», heter det i boken.

All black ❤️ had to change to match

Et innlegg delt av Kylie (@kyliejenner)

ALLE SAMLET: Da Caitlyn Jenner ble hedret under ESPY-prisen i 2015, møtte hele søskenflokken opp for å støtte henne. Her er samtlige samlet, med kjærester og partnere.

Caitlyn avslører også at forholdet mellom til Cassandra, som av familien kalles Casey, aldri ble spesielt godt. Hun er likevel fryktelig stolt av datteren.

«Nå er (hun) en smart og nydelig kvinne, hun er en fantastisk mor til tre barn, og har en like fantastisk ektemann. Jeg vet at jeg var en fryktelig skuffelse for henne, og hun var ikke det eneste barnet jeg kom til å skuffe», heter det.

NY BOK: Caitlyn Jenner skriver åpent om kjønnsskiftet, tidligere forhold, brorens død og barna i sin nye biografi. Foto: Juritzen 
NY BOK: Caitlyn Jenner skriver åpent om kjønnsskiftet, tidligere forhold, brorens død og barna i sin nye biografi. Foto: Juritzen  Vis mer

«Mitt hemmelige liv» av Caitlyn Jenner kommer ut på norsk den 25. april og gis ut av Juritzen. Den er oversatt av Ina Kirsten Sundal Widerøe.

Stolt bestemor

Jenner har totalt seks biologiske barn, og flere bonusbarn - deriblant Kim, Khloe Kourtney Kardashian og Rob Kardashian.

Hun har sønnene Burt (38), Brandon (35) og Brody (33), og døtrene Cassandra (36), Kendall (21) og Kylie (19). De to siste fikk hun med Kris Jenner, som hun skilte lag med etter 23 år i 2014.

Caitlyn kan også glede seg over å ha fått flere barnebarn. Seinest i høst fikk Jenner noe å juble for, da Cassandra ble mor for tredje gang.

GUTTA: Caitlyn poserte stolt med sine tre sønner under et event i 2013. Fra venstre ser vi Burt, Bruce (nå Caitlyn), Brody og Brandon. Foto: NTB Scanpix
GUTTA: Caitlyn poserte stolt med sine tre sønner under et event i 2013. Fra venstre ser vi Burt, Bruce (nå Caitlyn), Brody og Brandon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun ble også «stebestemor» da Rob Kardashian fikk sitt første barn i november, sammen med Blac Chyna. Den gangen uttalte hun til Extra at hun gjerne ville ha flere.

- Jeg fikk akkurat mitt ellevte barnebarn... Ti barn og nå elleve barnebarn. Jeg satser på å få 30 barnebarn, og jeg er en tredjedel på veien. Jeg har blitt velsignet med flotte barn. Det fine er at de fortsatt elsker meg, uavhengig av hva jeg har vært gjennom, sa Caitlyn i høst.

PÅ FEST: Caitlyn Jenner dukket opp i dattera Kylie Jenners bursdag i 2015. Foto: NTB Scanpix
PÅ FEST: Caitlyn Jenner dukket opp i dattera Kylie Jenners bursdag i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer