Caitlyn Jenner: - Jeg syntes kroppen min var avskyelig

Det er 40 år siden Caitlyn Jenner vant gull i OL. Nå blir hun hyllet med ny magasinforside.

IDRETTSSTJERNE: «Caitlyn Jenner som du kjenner henne nå. Bruce Jenner som du aldri kjente ham da» - heter saken til Sports Illustrated. Bildet til venstre er tatt under OL i 1976, der Jenner tok gull i tikamp. Foto: NTB Scanpix/ Faksimile Sports Illustrated
IDRETTSSTJERNE: «Caitlyn Jenner som du kjenner henne nå. Bruce Jenner som du aldri kjente ham da» - heter saken til Sports Illustrated. Bildet til venstre er tatt under OL i 1976, der Jenner tok gull i tikamp. Foto: NTB Scanpix/ Faksimile Sports Illustrated Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er over ett år siden Caitlyn Jenner (66), tidligere kjent som atleten og realitystjernen Bruce Jenner, tok det modige valget om å ville bli kvinne.

I juli 2015 stod hun frem som Caitlyn på forsiden av Vanity Fair.

Nå pryder 66-åringen, som er far til TV-stjernene Kendall (20) og Kylie Jenner (18), nok en magasinforside. Nemlig siste utgave av et stort intervju med henne. 

Caitlyn pryder coveret i en glitrende jumpsuit og bærer gullmedaljen hun vant i 1976 stolt rundt halsen. 

Saken fortsetter under bildet.

OL-VINNER: Her er Bruce i action under OL i Montreal i 1976.  Foto: NTB Scanpix
OL-VINNER: Her er Bruce i action under OL i Montreal i 1976. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet forteller hun at hun alltid vil se tilbake på sine tidligere prestasjoner på en positiv måte.  

- Jeg elsket Bruce, og jeg elsker ham fremdeles. Jeg liker hva han fikk til og hvordan han satte et eksempel for hardt arbeid og engasjement. Jeg er stolt over den delen av livet mitt.

- Men denne kvinnen levde inni meg, hele livet, og det kom til et punkt hvor jeg måtte la henne få leve og stenge Bruce inne. De siste 12 månedene har jeg vært lykkeligere enn noen gang tidligere i livet mitt, avslører hun til Sport Illustrated.

Men veien dit har vært lang og tøff.

Saken fortsetter under bildet.

FRONTET VANITY FAIR I FJOR: Det var i april i fjor Bruce Jenner avslørte at han ønsket å starte prosessen om å bli kvinne. Kun to måneder etter stilte seksbarnsfaren opp på forsiden av Vanity Fair og avslørte sin nye identitet under navnet Caitlyn. Foto: Zuma Press
FRONTET VANITY FAIR I FJOR: Det var i april i fjor Bruce Jenner avslørte at han ønsket å starte prosessen om å bli kvinne. Kun to måneder etter stilte seksbarnsfaren opp på forsiden av Vanity Fair og avslørte sin nye identitet under navnet Caitlyn. Foto: Zuma Press Vis mer

Orket ikke lyve for seg selv lenger

Mange så på det som å vinne OL som «det ultimate av maskulinitet», og selv endte Caitlyn opp med å gjemme seg fra sitt ekte jeg, og å fortsette å begrave kvinnen som bodde inni henne.

Neste måned er det 40 år siden Bruce Jenner stod naken foran et speil på et hotell i Monteral med gullmedaljen rundt halsen. Dagen etter at han hadde vunnet OL i tikamp.

- Jeg sa høyt til meg selv: «Hva faen skal jeg gjøre nå?»

- Jeg syntes kroppen min var avskyelig. Den var stor, kompakt og maskulin. Resten av verden tenkte på den som kroppen til en gresk Gud. Jeg hatet den. Men det var dette jeg hadde fått tildelt, så jeg prøvde bare å gjøre det beste ut av det.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIE: Bruce Jenner (nå Caitlyn) og Kris giftet seg i 1991 og sammen fikk de døtrene Kendall og Kylie. I tillegg ble Jenner stefar til Kris sine barn Kim, Khloe, Kourtney og Rob. Foto: Rex Features
FAMILIE: Bruce Jenner (nå Caitlyn) og Kris giftet seg i 1991 og sammen fikk de døtrene Kendall og Kylie. I tillegg ble Jenner stefar til Kris sine barn Kim, Khloe, Kourtney og Rob. Foto: Rex Features Vis mer

Jenner begynte for første gang å kle seg i moren og søsterens klær som 10-åring, og på midten av 80-tallet, mens hun bodde alene og var skilt for andre gang, begynte hun å ta hormoner.

- Jeg tenkte at jeg skulle gjennomføre kjønnsskifte før jeg ble 40 (i 1989), og jeg slet virkelig med det. Men den beste måten jeg kan si det på er at tiden ikke var riktig den gang. Det var ikke riktig for meg og det var ikke riktig tid for samfunnet, forteller hun.

Mer enn 20 år senere, da Caitlyn var nyseparert fra Kris Jenner og døtrene deres var i slutten av tenårene, valgte hun endelig å valget høsten 2014.

- Da var tiden kommet. Jeg kunne ikke fortsette å lyve til meg selv lenger, forklarer hun til Sport Illustrator.

#glaadawards Dress @donnakaran Hair @courtneynansonhair Make Up @kipzachary

A photo posted by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

LES OGSÅ: Khloe Kardashian bryter kontakten med Caitlyn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer