Cæsar-Ingrids Kypros

Ingrid Nordby og søsteren Kristin badet i sol, varme og krystallklart vann i Agia Napa på sola og kjærlighetens øy.

DEILIGE DAGER: Ingrid Nordby og søsteren Benedicte. Foto: Se og Hør
DEILIGE DAGER: Ingrid Nordby og søsteren Benedicte. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingrid Nordby (24) har lagt igjen rollen som Benedicte i "Hotel Cæsar" hjemme, og bader og koser seg på Nissi Beach. Etter mye jobbing og sene kvelder med oppussing av leilighet på Tøyen i Oslo, smaker det med ferie sammen søsteren Kristin (23) som er journalist og student.


På tettpakkede Nissi Beach hviler ungdom fra hele Europa ut etter nattens bravader. Agia Napa er i høysesongen et Ibizia i miniatyr. Støy, pris og tempo er høyt i sentrum, som ligger rundt et ærverdig gammelt kloster fra 1570. Reiser du vår og høst er her roligere.


- Vi føler oss nesten litt "gamle" for nattelivet her. Kanskje vi burde svømme rundt klippen der kjærlighetsgudinnen Afrodite steg opp av havet, for da skal du ifølge sagnet bli ti år yngre. Men da ville jeg jo blitt fjortis, ler Ingrid.


Barnefamiliene trives også i Agia Napa. Når de festglade ungdommene tar sin første happy hour-drink i solnedgangen, leses det godnatteventyr på sengekanten på de flotte familieanleggene noen kilometer fra sentrum. Star Tours Blue Village Callisto er et slikt anlegg ved havet. Her finnes alt en barnefamilie kan ønske seg.


Strandliv og méze
Kypros er velsignet med mange fine strender, og noen av de fineste ligger rundt Agia Napa. Nissi Beach er ungdommenes strand i høysesongen, mens Golden Beach, Grecian Bay og Sandy Bay er roligere familiestrender. Nydelige strender også i nabobyen Fig Tree Bay, samt bystrand i Larnaca (der flyet ditt landet) med livlig strandpromenade.


- På flere av strendene tilbys vannsport av alle slag. Du kan også dra på snorkleutflukt eller lære å dykke. I Agia Napa finnes både fornøyelsespark og et gedigent vannland, sier Ingrid Nordby.


Ingrid og Kristin anbefaler deg å prøve méze som er kypriotenes svar på tapas. Jentene spiste 24 retters nydelig fiskeméze på restauranten Esperia i den fargerike fiskebåthavnen i Agia Napa, til cirka 200 kroner per person. Ønsker du kjøttméze, prøv restauranten Arcadia. Kypriotisk vin drikkes gjerne til, og den er ifølge Bibelen verdens beste. Vi betviler Skriftens ord, skjønt Aphrodite-hvitvinen gled ned...


Skulle trangen etter noe heilnorsk melde seg, får du raspeball hver torsdag på den norske restauranten Odin der de også har god indrefilet. Odin drives av Berta (43) fra Stavanger og hennes kypriotiske mann Sotiris (46). Berta er ikke den eneste norske jenta som er blitt igjen etter en ferie på kjærlighetens øy...


Aktiv ferie
- Troodos-fjellene er et annerledes Kypros, med opptil 1951 meter høye fjell. Flott natur og små hyggelige landsbyer, her er det mulig å overnatte på små pensjonater, forteller Ingrid. Husk venstrekjøringen hvis du leier bil! Eller du kan melde deg på organiserte utflukter.


Kypros ble okkupert av Tyrkia i 1974. Grensen mellom den gresk-kypriotiske og tyrkiske siden går tvers gjennom hovedstaden Nicosia (ca. 200 000 innb.). Nicosia kan sammenlignes med Berlin før murens fall, og Europas siste delte by er absolutt verdt et besøk. Nå er det blitt enklere å ta seg over til tyrkisk side.


Fra havnebyen Limassol kan du dra på to og tredagers "danskebåt-cruise" til Egypt, Israel, Libanon og Syria.


- Paphos er en by med en idyllisk havn og gode fisketavernaer i den motsatte enden av Kypros enn Agia Napa. Her ligger øyas tre golfbaner. Det tar knapt tre timer å kjøre fra Agia Napa. På en tur hit får du også med deg den antikke kongebyen Curium, fine mosaikker fra 200-tallet og ikke minst klippen Petra tou Romiou der Afrodite steg opp av havet. og du må selvsagt svømme rundt klippen og bli ti år yngre, smiler Ingrid og Kristin Nordby.


Se flere bilder i bildeserien til høyre på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer