TRUKKET TILBAKE: "Tufte er tilbake. Tufte IL gjenoppstår denne høsten i ny drakt på TV 2 Zebra" sto det i castingannonsen som ble sendt ut denne uka. Så ble det bråk... Foto: Faksimile
TRUKKET TILBAKE: "Tufte er tilbake. Tufte IL gjenoppstår denne høsten i ny drakt på TV 2 Zebra" sto det i castingannonsen som ble sendt ut denne uka. Så ble det bråk... Foto: FaksimileVis mer

Byttet ut "Tufte" med "laget"

Det kan se ut som om TV 2 og TVNorge er kommet til enighet.

SEHER.NO: Nylig ble det kjent at TVNorge-programmet "Heia Tufte" kommer tilbake på skjermen til høsten - på TV 2 Zebra.

"Tufte IL gjenoppstår denne høsten i ny drakt på TV2 Zebra. Ny kanal, nytt lag, nye eventyr – Tufte er tilbake", sto det i blant annet i castingannonsen som ble sendt ut denne uka.

Men - TVNorge visste ingenting om at konseptet var solgt til kanalen, og raste mot produksjonsselskapet Nordisk Film da de fikk høre om salget.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge sa han var sjokkert og skuffet over at ingen hadde informert tv-kanalen hans om dette.

- Tufte-navnet er vårt varemerke. Dette er et konsept TVNorge har brukt tid, penger og ressurser på å bygge opp, og det er ubegripelig at Nordisk Film har solgt varemerket vårt til TV 2 Zebra, endatil uten å informere oss, sa han til TVNorge.no.

VG skrev tidligere denne uken at de kjente til at TVNorge og Nordisk Film skulle møtes fredag for å diskutere saken.

Det er ikke bekreftet at møtet fant sted, eller om partene klarte å bli enige.

Men, på fredag ettermiddag ble det sendt ut en ny castingannonse, hvor "Heia Tufte" ikke blir nevnt en eneste gang.

Det hersker allikevel ingen tvil om at programmet blir svært likt "Heia Tufte", som handlet om helt spesielle gutter som ikke kunne spille fotball.

"I høst danner TV 2 og Nordisk Film et nytt fotballag bestående av 16 gutter og menn som ikke kan spille fotball og sender dem ut for å møte den norske eliteserien", står det i den nye annonsen.

Mens det i den første annonsen sto "Har du rett og slett bare en sterk interesse for noe helt annet enn fotball, da kan Tufte være noe for deg!", er nå "Tufte" erstattet med "laget".

På TV2underholdning.no ble det torsdag skrevet "Vi trenger deltakere til vår versjon av fotball for noviser".

Heller ikke her er "Tufte" nevnt, men artikkelen er allikevel illustrert med et bilde av de populære, grønnkledde guttene som var med i TVNorge-programmet.

Dermed kan det se ut som om TVNorge har fått det som de ville, og at TV 2 Zebra-programmet vil få et nytt navn.

Ifølge presseansvarlig i TV 2, Alex Iversen, var det tidligere denne uka ikke avgjort hva programmet vil hete.

- Vi vet ikke hva navnet blir, det er det ikke tatt noen avgjørelse på ennå, sa han til VG.

TVNorge har hatt en formatavtale knyttet til hele konseptet, men har foreløpig takket nei til den tredje sesongen av "Heia Tufte".

Formatavtalen går ut til senhøsten - samtidig som TV 2 Zebra setter i gang med sin versjon.

Det lyktes ikke Seher.no å komme i kontakt med Landsverk eller Iversen fredag kveld.

LES OGSÅ: Thorstvedt skifter beite

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.