«The Office»-stjernen Rainn Wilson:

«Byttet» navn

- Dette er ikke tull.

Mandatory Credit: Photo by Jim Smeal/BEI/REX (2210503bk)
Rainn Wilson, Jenna Fischer and John Krasinski
'The Office' TV series finale party, Los Angeles, America - 16 Mar 2013
Mandatory Credit: Photo by Jim Smeal/BEI/REX (2210503bk) Rainn Wilson, Jenna Fischer and John Krasinski 'The Office' TV series finale party, Los Angeles, America - 16 Mar 2013 Vis mer
Publisert

De fleste kjenner nok til Rainn Wilson (56) for hans rolle som Dwight i den populære komedieserien «The Office», som gikk på luften fra 2005 til 2013.

Nå er det derimot noe helt annet enn serien som skaper overskrifter. I en nylig Twitter-video annonserte Wilson at han har «endret» navnet sitt til Rainfall Heat Wave Rising Sea Level Wilson.

Det melder blant andre CNN.

Seriøst

Navneskiftet har som formål å trekke oppmerksomhet til klimaendringer. Twitter-innlegget, hvor Wilson omtalte navneskiftet, ble publisert forrige uke for å sammenfalle med FNs konferanse om klimaendringer.

«Som et billig lite stunt for å redde planeten har jeg endret navnet mitt på Twitter og Instagram - og til og med på mitt fancy brevpapir», er blant det han uttalte i videoen.

Skuespilleren avslørte at det kreative navnet ikke var hans eget påfunn, men noe som ble generert på nettsiden arcticrisk.org.

FEIL: Andy Cohen var på besøk i «The Tonight Show With Jimmy Fallon» og der fortalte han hvordan men egentlig uttaler navnet til Khloé Kardashian. Video: NBC Vis mer

I et annet Twitter-innlegg skrev han:

«Dette er ikke tull. Jeg er like seriøs som det smeltende Arktis, som forsterker den globale risikoen for ekstreme værtilfeller på kloden. Jeg håper at dette navneskiftet bringer oppmerksomhet til dette voksende smelteproblemet …».

Fikk ikke endre twitternavnet

Wilson fulgte opp innlegget med nok et Twitter-innlegg der han oppfordret følgerne til å bli med på den uvanlige protestformen.

Det er uklart om Wilson bruker det nye navnet utenom sosiale medier, og han har hittil ikke nevnt noe om en lovlig navneendring.

AVSLØRER: Justin Theroux er en amerikansk skuespiller og var tidligere gift med Jennifer Aniston. Nå avslører onkelen at «alle» har uttalt navnet hans feil. Video: Se og Hør Vis mer

Skuespilleren poengterte i en kommentar under Twitter-innlegget sitt at han derimot ikke fikk endret Twitter-navnet sitt på grunn av «Tesla»-gründeren Elon Musk (51). Sistnevnte kjøpte nylig opp Twitter og umuliggjorde bytte av brukernavn.

Dette gjorde han for å forhindre at folk utgir seg for å være andre enn seg selv på plattformen.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Wilson involverer seg i klimaaktivisme. Skuespilleren har tidligere uttalt seg om tematikken, samt bidratt til å produsere en YouTube-serie som omtaler klimaendringer med kanalen «Participant».

I en av episodene snakket han med den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (19) og diskuterte klimautfordringer.

Stjernen har også ved en tidligere anledning uttalt seg om sine klimaendringer i et intervju med Forbes. Der uttalte han blant annet at han vokste opp veldig nær naturen og gikk mye turer i skogen.

REAGERER: Flere reagerer på en stemmevane Jennifer Aniston hadde da hun spilte i «Friends». Vis mer

Wilson ble derfor redd da han begynte å lese seg opp på hvordan klimaendringer ødelegger naturen.

I samme intervju mente skuespilleren at hans karakter i «The Office» kunne relatert til klimaaktivismen hans.

- Jeg tror at Dwight med sin tilknytning til karakteren «Recyclops» (resirkuleringsrobot fra en «The Office »-episode, journ.anm.), og hans kunnskaper som bonde, hadde endt opp med å bli en slags klimaaktivist.

LES OGSÅ: - Jeg ble deprimert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer