Vanessa Lindblad:

Byttet navn på datteren

Flere fans ble overrasket da hun plutselig omtalte datteren Cleo som «Mila».

TOBARNSMOR: Vanessa Lindblad har to barn, sønnen Matteo og datteren Mila. Foto: Skjermdump/Instagram
TOBARNSMOR: Vanessa Lindblad har to barn, sønnen Matteo og datteren Mila. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske podkasteren, Caia-grunnleggeren og tobarnsmoren Vanessa Lindblad (37) forvirret flere følgere da hun delte et bilde fra bursdagen til sin to år gamle datter på Instagram i februar.

På bildet sitter Lindblad i sengen med sin to år gamle datter Cleo, men på bursdagsballongene står det et helt annet navn: Mila. Under bildet har podkasteren skrevet «Mila 2 år».

«Hva skjedde med navnet Cleo?» spør en følger i kommentarfeltet.

«Heter hun ikke Cleo?» spør en annen.

Fireåringen valgte navnet

I den svenske podkasten «Fråmgangspodden» forklarer 37-åringen navnebyttet nærmere. Flere svenske medier har omtalt saken, deriblant Expressen og Nyheter24.

Til programleder Alexander Pärleros forteller tobarnsmoren at hun alltid har likt navnet Cleo, og at hun vurderte navnet da hun var gravid med datteren. Senere i graviditeten kjente Lindblad at hun ikke var 100 prosent sikker på valget, men sønnen Matteo (4) hadde allerede begynt å kalle lillesøster i magen for Cleo.

SATT PÅ PLASS_ Da Kim Kardashian skulle skryte av Olivia Rodrigo på Instagram ble hun satt på plass av datteren North West. Video: Se og Hør Vis mer

- Vi hadde knapt brukt navnet og han (sønnen, journ.anm.) snappet det opp og begynte å kalle henne for Cleo. Da sa mannen min: «Matteo har jo valgt det, og det er jo så fint at han har valgt navnet», forteller hun.

Situasjonen ble ikke lettere da den kommende datterens gudmor, den svenske TV-programlederen Rebecca Stella (36), ønsket å gi gudbarnet en helt spesiell gave.

- Før jeg fikk henne spurte hun: «har du bestemt deg? For jeg har noe veldig fint jeg vil gi og det går ikke å bytte det senere». Og da var det et diamanthalsbånd med Cleos navn. Da fikk jeg enda mer press på meg. Senere bestemte jeg meg for Cleo, innrømmer hun.

Da Lindblad fødte datteren forteller hun at hun med en gang så at «det ikke lignet på en Cleo». Likevel børstet hun tanken av seg, og antok at følelsen ville gi seg med tiden. Det gjorde den ikke.

Da datteren var et halvt år gammel, fortalte hun ektemannen Valentino Lindblad at hun følte de hadde valgt feil navn på den lille jenta. Ektemannen på sin side mente at det var for sent å bytte navn på datteren.

MENS-REKLAME: Bianca Ingrosso befant seg nok en gang i hardt vær, etter at hun reklamerte for intimprodukter for kvinner. Video: DeoDoc. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Fortalte det til familien

Men tanken plaget fortsatt Lindblad. Under en familietur til Dubai, bestemte hun seg for å lufte tanken for resten av familien. Da 37-åringen fortalte hvilket navn hun ønsket at datteren skulle bytte til, var hele familien positivt innstilt til et eventuelt navnebytte.

Men den kommende gudmoren og podkast-makkeren var ikke like åpen for ideen, da Lindblad fortalte om ønsket i deres egen podkast, «Nu börjar livet».

Stella mente det var «en merkelig ting å gjøre» og «synes ikke man skulle gjøre slikt». Likevel oppfordret hun venninnen til «å følge hjertet».

PREMIERE: Den nye serien til Kardashian-familien, «The Kardashians», har premiere på Hulu 14. april. Video: Hulu Vis mer

i «Fråmgangspodden» forteller 37-åringen videre at hun begynte å kalle datteren for det nye navnet, og til slutt tok hun valget: nå ville hun bytte navn på datteren.

- Hun er en Mila

Dermed startet en prosess med flere trinn. Først måtte ekteparet fortelle om navnebyttet til datterens førskole, som ifølge Lindblad synes navnebyttet var positivt. De hadde nemlig flere Cleoer i førskolen.

Deretter kom steget Lindblad beskriver som «skummelt». Det var på tide å dele valget på Instagram, der tobarnsmoren har nesten 100 000 følgere.

Reaksjonene var stort sett positive, og flere roste Lindblad for hennes mot og synes det var kult at hun turte å gå sin egen vei.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso fikk sin egen serie «Benjamin Ingrosso: En gång i tiden», og der snakket han om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

I dag er Caia-grunnleggeren fornøyd med valget.

- Jeg tenker hun er mer en Mila, for hun er eksotisk. Hun passer bedre med et mykere navn, hun er utrolig harmonisk, rolig, og jeg tenker Mila speiler det bedre.

LES OGSÅ: Dette er årets «Sommerhytta»-par

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer