Oli London:

Byttet kjønn: - Jeg angrer

Startet prosessen med å bli kvinne - nå snur han.

ANGRER: Oli London innrømmer at han angrer på at han startet overgangen fra mann til kvinne. Foto: Instagram
ANGRER: Oli London innrømmer at han angrer på at han startet overgangen fra mann til kvinne. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Den britiske internettpersonligheten Oli London (33) er ikke fremmed for å sjokkere og skape overskrifter verden over. 33-åringen er kanskje mest kjent for å ha tatt sine plastiske operasjoner til ekstreme lengder.

London har tidligere identifisert seg som sørkoreaner, og har brukt flere millioner for å likne på sitt store idol Jimin, et medlem av det sørkoreanske guttebandet BTS.

Siden den gang har han også identifisert seg som transkjønnet kvinne, og har tidligere operert ansiktet for å få et mer feminint utseende. Nå har derimot pipen fått en annen lyd, etter at London har innsett at han faktisk var lykkeligere som mann.

Det skriver blant andre Daily Mail.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Måtte finne meg selv

Etter at 33-åringen gikk gjennom det han beskriver som en identitetskrise, innrømmer London at han angrer på at han gikk fra å være mann til å starte prosessen med å bli kvinne.

En transperson kan bety at man er født biologisk som mann, men at kjønnsidentiteten til vedkommende er kvinne - eller omvendt. Det er med andre ord ikke samsvar mellom kjønnet man er tildelt ved fødsel og det man opplever selv, har Esben Esther Pirelli Benestad uttalt til NHI.

32 operasjoner senere var London fortsatt ikke fornøyd, og forteller at det føltes som om noe manglet. Selv hadde han blitt kalt feminin hele livet, og trodde på et tidspunkt at han kanskje var født i feil kropp.

AVHENGIG: Amber May har tatt åtte plastiske operasjoner og har et mål om å oppnå verdens største pupper. Bilder og video: Ambermaayy på Tiktok og Ambermayy_2 på Instagram. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Så jeg bestemte meg for å begynne med overgangen fra mann til kvinne og startet med ansiktet mitt, og ble så fornøyd med resultatet. Etter hvert fikk jeg hårforlengelse, begynte å bruke kjoler og høye hæler. De fleste kalte meg fortsatt Oli da det også er en forkortelse for Olivia, men jeg gikk også under navnet Rose.

Etter seks måneder som transkjønnet kvinne, hevder London at alt føltes rett i starten. På et tidspunkt vurderte han også å reise til Thailand for ytterligere kjønnsskiftende operasjon.

Det ble imidlertid aldri noe av, da 33-åringen til slutt innså at han fortsatt ikke var fornøyd og hadde tatt feil avgjørelse. Han forsto at alle plastiske operasjoner var en midlertidig løsning på hans ulykkelighet.

- Jeg visste at for å finne ekte lykke, måtte jeg gå tilbake til røttene mine og finne personen som hadde vært fanget i meg hele denne tiden. Jeg trengte å finne den virkelige meg.

I disse dager skal han allerede ha satt i gang prosessen med å få et mer maskulint ansikt. Denne gangen skal han prøve å styre unna plastisk kirurgi, og fokuserer nå på å bygge muskler på treningssenteret.

EKSTREMT: Natasha Crown har allerede utført seks rumpeoperasjoner. Nå planlegger hun sin sjette. Video: Instagram / Youtube / DailyStar. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Jeg angrer

Som ung brukte London ofte å kle seg i kostymer og lekte ofte med Barbie-dukker. Gjennom hele livet har han nemlig vært usikker på sin egen kjønnssidentitet.

- Som tenåring ble jeg mobbet for hvordan jeg så ut. Jeg ble fortalt at jeg så for feminin ut og ikke som en «ekte» gutt. Ettersom jeg ble mobbet for utseendet mitt, begynte jeg med plastisk kirurgi for å prøve å forbedre hvordan jeg så ut, og jeg ble avhengig.

Også Fox News har omtalt saken. Overfor nyhetskanalen forteller influenseren at han er glad for at han ikke fortsatte.

PÅ BEDRINGENS VEI: 35 år gamle Kelly Kozyra fra Illinois i USA måtte gjennom flere operasjoner for å gjenopprette nesa si som gikk i oppløsning etter perioder med høyt inntak av kokain. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Jeg føler meg heldig som ikke gikk gjennom hele prosessen. Jeg endret plutselig ansiktet mitt fullstendig, og jeg angrer på mange ting jeg har gjort, innrømmer han.

London var selv usikker som barn. Nå mener han at dersom andre barn føler for å endre kjønnsidentiteten sin, bør det avventes til de har blitt voksne. Han hevder det er en stor og omfattende avgjørelse.

- Når de har blitt voksen kan de ta grep, men jeg tror ikke de burde gjøre det mens de er i tenårene. Det kan ende opp som en stor feil, og de vil ende opp med å ødelegge helsen.

HEKTA: 25 år gamle Patrick Mast elsker å gjøre kirurgiske inngrep på fjeset sitt, og har brukt over en halv millioner kroner over årene. Reporter: Christian Wehus. Video: @patrichaflatwood Vis mer

I tillegg hevder 33-åringen at «woke»-kulturen og TV-programmer som «RuPaul's Drag Race» har påvirket en stor andel barn til å ville bytte kjønn, siden han mener det nå regnes som «kult» og «trendy».

- I Vesten, spesielt i Amerika, prøver underholdningsindustrien i Hollywood å normalisere dette. Jeg tror grunnen bak det er å forvirre barn og nesten svekke samfunnet, samt å få folk til å slåss om pronomen. Folk burde holde sammen og lære seg om amerikanske verdier, men i stedet blir folk splittet.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer