Marna Haugen:

Bytter navn

Marna Haugen kvitter seg med navnet som lenge var hennes varemerke.

NYTT NAVN: Marna Haugen, som tidligere kalte seg «Komikerfrue», har fått nytt navn. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør

NYTT NAVN: Marna Haugen, som tidligere kalte seg «Komikerfrue», har fått nytt navn. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør

Vis mer
Publisert

I begynnelsen av desember i fjor kunne Se og Hør avsløre at tidligere «Bloggerne»-profil og influenser Marna Haugen (41) og komiker Ørjan Burøe (47) hadde gått hver til sitt etter 18 år.

Under en skilsmisse er det flere praktiske ting som må ordnes og endres - for noen også etternavnet, dersom de har tatt den tidligere ektefellens navn.

Men det er ikke bare i pass og førerkort man kan gjennomgå et navnebytte.

Også i sosiale medier kan noen ønske å endre navn til et nytt. Det gjelder blant annet Haugen, som tidligere kalte seg «Komikerfrue» både på bloggen og i sosiale medier, som spilte på eksens yrke.

Nå har hun endret navn.

Lang prosess

Til Se og Hør forteller 41-åringen at hun har byttet navn på Instagram til sitt opprinnelige: Marna Haugen.

- Jeg er ikke gift med en komiker lenger, så da er det naturlig at jeg ikke lenger heter «Komikerfrue», forklarer Haugen om endringen.

Men selv om grunnen er enkel, har det vært alt annet enn enkelt å bytte navn på Instagram. Det skulle nemlig gå flere måneder før Haugen fikk nytt brukernavn.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Jeg får ikke gjort det selv fordi jeg har så stor konto. Jeg måtte få kontakt med noen som jobber i Meta som kunne gjøre det manuelt. Det tar kjempelang tid.

- Man skulle trodd at man måtte ligge seg til å få den endringen, men det var en eller annen barmhjertig sjel som gadd å åpne en av alle mailene jeg sendte inn, fortsetter hun, og sier at det deretter tok kort tid før navnebyttet var et faktum.

- Litt nakent

Prosessen med å gå fra «Komikerfrue» til Marna Haugen har vært en gradvis prosess. Tidligere har Haugens blogg gått under «Komikerfrue», men i januar ble bloggen døpt om til «Marna Haugen». Hun forklarer det hele som en modningsprosess.

- Jeg har brukt litt tid på å bli klar og venne meg til det. Så starta jeg den prosessen med å bytte domenenavn og profilnavn, så har det tatt ekstra lang tid med Instagram.

Bloggeren forteller at det føles rart.

- «Komikerfrue» er jo mitt alter ego. Men hun skal være med meg i ånden videre. Hun forsvinner ikke, forsikrer Haugen lattermildt.

VIRALHIT: «Komikerfrue» Marna Haugen vekker oppsikt, også i utlandet. Video: Instagram / @komikerfrue Vis mer

- Blir det en ny start?

- Ja. Men Marna Haugen er jo mitt navn, og det har det alltid vært. Så jeg bare fjerner aliaset mitt. Det er kanskje litt skummelt å ikke ha et alias å gjemme seg bak. Det er litt nakent føler jeg, innrømmer 41-åringen.

- Når du har komiker i navnet ditt så blir det liksom alltid forventa at du skal være så jævlig vittig, men jeg har jo mer å by på enn det.

- Blir det ulikt innhold fra «Komikerfrue» og Marna Haugen?

- Den lettbeintheten og ironien vil nok alltid være der, men jeg begynner å bli litt eldre også, da. Jeg er ikke russ lenger. Men det som har vært så fint med «Komikerfrue» er at hun har fulgt meg i alt som har skjedd, både på godt og vondt. Sånn er livet, det går sin vei og det vil det fortsette å gjøre, sier hun, og legger til:

- Det er litt spennende også, da. Jeg føler meg litt selvstendig.

LES OGSÅ: - Det var så grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer