Rima Iraki:

Bytter jobb

- Gleder meg veldig.

NY JOBB: Rima Iraki blir den nye programlederen i utenriksmagasinet Urix. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
NY JOBB: Rima Iraki blir den nye programlederen i utenriksmagasinet Urix. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagsrevyens Rima Iraki (38) blir den nye programlederen i NRKs utenriksmagasin Urix, skriver NRK i en pressemelding.

Gry Blekastad Almås har ledet programmet i syv år, men blir fra høsten NRKs nye korrespondent i London.

Til NRK beskriver Iraki Urix som en institusjon og en merkevare med lange tradisjoner.

- Samtidig er det et program som har klart å fornye seg, være nyskapende og tilpasse seg den nye medievirkeligheten. Det skal vi fortsette med for å nå enda flere med det fantastiske innholdet vårt, sier Iraki.

SPESIELT: NRK-profil Nicolay Ramm og komiker Espen Lervaag prøver seg på en sport utenom det vanlige i programmet "Helt Ramme sporter." VIDEO: NRK / Rødt Kort. Vis mer

- Mitt hjerte nært

Iraki har to bachelorgrader; en i journalistikk og en i internasjonale relasjoner fra University of Queensland i Australia. Nå gleder hun seg til å fordype seg i utenriksstoff, skriver NRK.

- Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge, sier hun til NRK.

Ledet Eid-feiring

Iraki har den siste tiden vært aktuell som programleder for «Festen etter faste», NRKs program om Eid-feiringen. Programmet vant prisen for Årets nyskapning under årets Gullruten.

I fjor fikk Kringkastingsrådet inn 430 klager knyttet til programmet. I tillegg fikk de inn 172 positive henvendelser. Programmet har også ført til utslipp fra Frp-leder Sylvi Listhaug.

OVERRASKET: Silje Norendal og Pål André Helland fikk seg en liten overraskelse da de skulle delta på en yogatime med Nicolay Ramm. VIDEO: NRK / Fredrik Filtvedt. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

«Tydeligvis er det greit å ønske muslimer en god feiring, men å sende en hilsen på Kristi Himmelfart er ikke politisk korrekt. Det må bli slutt på å viske ut egen kultur og egne tradisjoner», skrev Listhaug på Twitter.

Venstre-medlem Bahareh Letnes gikk da Listhaug voldsomt i rette.

- Hvor langt ned er du villig til å synke, eller hvor langt er du villig til å gå for å finne angrep og mistillit til alle muslimer i Norge? Hva vet du egentlig om norske muslimer? I dine øyne er tydeligvis alle muslimer fundamentalistiske, ekstreme, og alle har genetisk anlegg for å drive med terror, sier Letnes til Dagbladet.

LES OGSÅ: «Sommerhytta»-vinneren røper ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer