Tone og Gjert Ingebrigtsen lar seg ikke knekke av rykteflommen

Bygger nytt liv i Spania

Det hardt prøvde ekteparet står støtt i stormen. Nå planlegger de en ny fremtid sammen i sitt elskede Spania.

Gjert og Tone Ingebrigtsen planlegger nytt liv i Spania. Video: Se og Hør, NRK/«Team Ingebrigtsen». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet Tone (53) og Gjert Ingebrigtsen (57) har opplevd sin tøffeste tid sammen de siste månedene. Det toppet seg da deres tre løpersønner – Jakob (23), Filip (30) og Henrik Ingebrigtsen (32) - i en kronikk i VG beskyldte sin far for å ha vært voldelig mot dem i oppveksten.

Uttalelsene ble kontant avvist av Gjert, men etter at et familiemedlem - ukjent hvem - nylig anmeldte syvbarnsfaren for vold i nære relasjoner, bestemte politiet seg for å starte etterforskning av den suksessrike treneren.

NYTT LIV: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese om Gjert og Tone Ingebrigtsen. Foto: Faksimile / Se og Hør
NYTT LIV: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese om Gjert og Tone Ingebrigtsen. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Åpnet om konflikten

Gjert Ingebrigtsen har holdt en lav profil, og har overlatt offentlige uttalelser til sin advokat John Christian Elden.

Men i ekteparet Abid Raja og Nadia Ansars podkast «Skyld og Skam», åpnet Gjert seg for en sjelden gang skyld om hvordan familiekonflikten har påvirket både ham og hans nærmeste gjennom snart 40 år, kona Tone.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Først og fremst vil jeg si unnskyld til kona mi. Hun er blitt et uskyldig offer i denne jakten på mål. Hun bærer på en måte sår på vegne av alle. Hun bærer mine, og hun bærer barna sine, uttalte Gjert i podkasten.

Ryktene om hva som har skjedd i Ingebrigtsen-familien - både mellom ekteparet og far og barn - har vært voldsomme og til dels ondskapsfulle. Mange slo fast at ekteskapet var over eller måtte ta slutt etter all turbulensen.

Men etter det Se og Hør kjenner til, står Tone og Gjert støtt sammen. Nå planlegger de nemlig en fremtid i Spania, etter det Se og Hør får opplyst fra velinformerte kilder.

Nytt hus i Spania

En ny boligbase for ekteparet skal allerede være i innledende byggefase. At Tone og Gjert har valgt seg Spania, er ingen tilfeldighet.

Allerede som 13-åring flyttet Tone til det norske folks feriefavoritt sammen med familien sin. Her bygde foreldrene opp en restaurant i Fuengirola på den spanske solkysten.

BARNDOMSMINNER: Allerede som 13-åring flyttet Tone til det norske folks feriefavoritt sammen med familien sin. Her bygde foreldrene hennes opp en restaurant i Fuengirola på den spanske solkysten. Foto: NTB
BARNDOMSMINNER: Allerede som 13-åring flyttet Tone til det norske folks feriefavoritt sammen med familien sin. Her bygde foreldrene hennes opp en restaurant i Fuengirola på den spanske solkysten. Foto: NTB Vis mer

Tone gikk på spansk skole, lærte seg språket og kulturen, og likte seg veldig godt. Men ikke nok til at det kunne vare. Hun savnet de norske vennene sine, og foreldrene lot til slutt datteren flytte hjem for å bo hos mormor – og fullføre ungdomsskolen i Norge.

Flyttingen skulle vise seg å få varige og kjærlige konsekvenser.

LYSE UTSIKTER: Tone tilbrakte flere år av ungdomstiden i herlige Spania. Nå tyder alt på at familien får mange nye dager i varmen. Foto: NTB
LYSE UTSIKTER: Tone tilbrakte flere år av ungdomstiden i herlige Spania. Nå tyder alt på at familien får mange nye dager i varmen. Foto: NTB Vis mer

Fant kjærligheten

Da Tone flyttet på hybel for å begynne på frisørlinjen ved Godalen videregående skole, tok det ikke lang tid før en fire år eldre beiler banket på døren hennes.

Gjert studerte automatikk og hadde ring i øret. De falt pladask for hverandre, og bare et halvt år ut i kjæresteforholdet var de gravide med sin første sønn.

- Det var ikke planlagt og et stort sjokk, har Tone uttalt.

SAMLET ALLE RUNDT SEG: Ekteparet har hatt Sandnes som base i alle år. Etter hvert som barna har flyttet ut, har størsteparten av flokken slått seg til rett i nærheten. Foto: Se og Hør
SAMLET ALLE RUNDT SEG: Ekteparet har hatt Sandnes som base i alle år. Etter hvert som barna har flyttet ut, har størsteparten av flokken slått seg til rett i nærheten. Foto: Se og Hør Vis mer

Men forholdet varte og har båret mange frukter - syv i tallet. Siden er de også blitt velsignet med barnebarn.

De har hatt Sandnes som base i alle år, og etter hvert som barna har flyttet ut, har også størsteparten av flokken slått seg til i nærheten - noe Gjert også forteller om i «Skyld og Skam»-podkasten.

Bor tett i tett

- Ene sønnen bor i huset ett hus mellom oss, mens den eldste bor i gaten ved siden av oss. En tredje sønn bor i en annen gate ved siden av oss, forteller Gjert.

Sammen med Tone bygde han hus i Sandnes med to små leiligheter, og som barna etter tur og orden har fått bo i. Løpersønn Jakob var den siste av barna som flyttet ut fra familieleiligheten i desember 2021, men flytter ikke langt av gårde, ifølge pappa Gjert.

I KONFLIKT: Gjert Ingebrigtsen har holdt en lav profil, og har overlatt offentlige uttalelser til sin advokat John Christian Elden, etter at de tre løper-sønnene i en kronikk i VG beskyldte sin far for å ha vært voldelig mot dem i oppveksten. Foto: Lise Åserud / NTB
I KONFLIKT: Gjert Ingebrigtsen har holdt en lav profil, og har overlatt offentlige uttalelser til sin advokat John Christian Elden, etter at de tre løper-sønnene i en kronikk i VG beskyldte sin far for å ha vært voldelig mot dem i oppveksten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Jakob driver nå og bygger hus 500 meter fra oss. Alle trekker mot familien etter å ha bodd andre steder. Selv om vi har disse uoverensstemmelsene, er det aldri tvil om hvor man drar til slutt. Vi har fortsatt den enorme familiedragningen, påpeker Gjert i podkasten.

Men nå ser det ut som en ny livsretning er i ferd med å tas. Etter det Se og Hør erfarer, planlegger Tone og Gjert å tilbringe mer tid i utlandet, i sin nye bolig i Spania.

Tone har jevnlig samlet krefter på ferie i det solfylte ferielandet, og nå ser det ut som hun også har fått Gjert med på en mer permanent tilværelse i Spania.

Se og Hør har vært i kontakt med Gjert Ingebrigtsen gjennom hans advokat John Christian Elden. Han har ingen kommentar til saken.

LES OGSÅ: - Kan gå en kule varmt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer