Valget i USA 2020:

Bydde på valg-sex

Stemmene i presidentvalget tikker inn, og superstjernene følger like spent med som andre.

OVERRASKET: For å hindre en verdenskjent artist fra å stemme på Trump, bydde programleder Chelsea Handler på private goder. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
OVERRASKET: For å hindre en verdenskjent artist fra å stemme på Trump, bydde programleder Chelsea Handler på private goder. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire år etter at Donald Trump (74) vant presidentkampen sist, er han i gang med å forsvare tittelen sin. I motsatt hjørne står Joe Biden (77), og kjemper like hardt om nøkkelen til Det hvite hus.

Da Trump stakk av med seieren sist var flere kjendiser kjapt ute med sin reaksjon. Blant dem som reagerte kraftig var Miley Cyrus, som filmet seg selv mens hun gråt over resultatet.

En rekke kjendiser har vært tydelig på sitt standpunkt i valget, og det er ikke til å stikke under stol at mange av de amerikanske superstjernene velger demokratisk. I år har mange også tatt en svært aktiv rolle under valgkampen, og i flere uker oppfordret følgerne til å stemme - gjerne på kreativt vis.

SUPERSTJERNE: Rapperen Lil pump er svært begeistret for Donald Trump. Video: KameraOne. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen Vis mer

Hudflettes

Nå er det imidlertid ikke mer noen kan gjøre, valglokalene er i ferd med å stenge, og det er bare å lene seg tilbake mens stemmene tikker inn.

I løpet av natta har de to kandidatene sikret seg flere stater, og Trump kapret vippestaten Florida, som det var knyttet stor spenning til. Han var nemlig avhengig av å få staten for å ha noen sjans til å vinne.

En av dem som ikke er særlig fornøyd med Trump-seieren er komiker og «The Daily Show»-programleder og komiker Trevor Noah (36). Han la nemlig ut på Twitter en kort videosnutt som viser at hele Florida blir blåst i lufta.

«Har vi denne teknologien ennå», spør han.

Det har fått flere til å reagere sterkt.

«Fordi massedrap er morsomt om det er andre folk», svarer en Twitter-bruker.

«La oss ødelegge menneskene som ikke er enige i vår ideologi. Dere lærer aldri», skriver en annen.

VIL FJERNE FLORIDA: Trevor Noah foreslo på Twitter at hele delstaten Florida burde bombes etter Trump-serier. Foto: Jordan Strauss/AP/NTB
VIL FJERNE FLORIDA: Trevor Noah foreslo på Twitter at hele delstaten Florida burde bombes etter Trump-serier. Foto: Jordan Strauss/AP/NTB Vis mer

Til Fox News sier den konservative politiske kommentatoren Ben Shaprio at han håper Twitter tar grep.

- Jeg ser fram til at Twitter fjerner dette som en voldstrussel, sier han.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt dersom han taper valget mot Joe Biden. Vil han nekta å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Familie-strid

En annen overraskende vending fra natta, kommer fra familien til Lady Gaga. Hun har vært en tydelig på at hun støtter Joe Biden, og opptrådte under hans siste møte natt til tirsdag.

Her holdt hun blant annet en sterk tale, der hun oppfordret alle som var glade i kvinner til å stemme mot Trump.

POLITISKE MOTPOLER: Joe Germanotta og dattera Lady Gaga stemmer på hver sin presidentkandidat. Foto: Dave Allocca/Starpix/NTB
POLITISKE MOTPOLER: Joe Germanotta og dattera Lady Gaga stemmer på hver sin presidentkandidat. Foto: Dave Allocca/Starpix/NTB Vis mer

Men man trenger ikke å se lenger enn hennes egen far for å finne en meningsmotstander. Joe Germanotta (63) tviret nemlig det korte budskapet «Donald Trump 2020», rett over klokka tre, norsk tid.

Bydde på sex

Blant kjendisene som har vært aktive i forkant av valget, er programleder Chelsea Handler. Hun gikk hardt ut mot sin ekskjæreste, rapperen 50 Cent, som sa han ønsket å stemme på Trump fordi Biden ønsket å øke skatter.

Det fant ikke rapperen seg i, som sa han ønsket å flytte fra New York om Biden stakk av med seieren. Handler sparket hardt mot «In Da Club»-rapperen, og kalte ham idiot.

Hun fristet også med sex, om det kunne endre meningen hans.

- Jeg kjenner ham, for vi lå sammen i noen måneder. Og jeg vet at han ikke er en Trump-fyr. Bare fordi han kødder rundt i sosiale medier, betyr det ikke at han er seriøs. Derfor måtte jeg snakke med ham, sier hun nå, og fortsetter:

- Vi snakket i flere minutter, og han spurte om jeg var seriøs da jeg lovet ham sex. Da sa jeg «selvfølgelig, hvorfor ikke. Jeg liker å ha sex med mennesker», forklarer hun.

Hvorvidt hun har overholdt sin del av avtalen, vites ikke. Hun er derimot utvilsomt i dårlig humør over at Trump nå leder på flere av meningsmålingene.

- Ut med fascisten

En annen som har reagert på valget i natt er den svenske realitystjernen Gunilla Persson. Hun bor i USA sammen med datteren Erika, som er amerikansk statsborger. Hun har nylig fylt 18, og kan dermed stemme ved sitt første valg - noe hun også har gjort.

- Så stolt over Erika, som er veldig engasjert i viktige samfunnsspørsmål. Her stemmer hun for første gang, og hun har til og med stemt på de 60 forslagene som følger med, skriver profilen kjent fra «Svenske Hollywoodfruer» på Instagram.

Deretter tar hun et hardt oppgjør med den sittende presidenten. Hun har en syk mor, og er ikke veldig imponert over helsevesenet.

- Jeg kjemper mot fundamentalistiske amerikanske leger hver dag. Blant de to upassende kandidatene vi har, må vi virkelig få bort den nåværende fascisten. Store uroligheter forventes i natt, skriver hun videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer