<strong>DØD:</strong> Burt Reynolds gikk bort torsdag. Han ble 82 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Burt Reynolds gikk bort torsdag. Han ble 82 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Burt Reynolds:

Burt Reynolds er død

Skuespilleren ble 82 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespillleren og regissøren Burt Reynolds døde i dag, torsdag, 82 år gammel.

Skuespillerens manager, Erik Kritzer, bekrefter dødsfallet overfor The Hollywood reporter, og kan fortelle at Burt Reynolds gikk bort torsdag morgen på Jupiter Medical Center i Florida.

Dødsfallet kom som følge av et hjerteinfarkt, ifølge TMZ.

Burt Reynolds ble fraktet til et sykehus i Florida, og han skal ha gått bort med familien ved sin side, ifølge nettstedet.

Han har ifølge TMZ slitt med hjerteproblemer i flere år, og i 2010 gjennomførte han en stor operasjon.

Burt Reynolds, hvis egentlige navn er Burton Leon Reynolds jr, ble født 11. februar 1936 i Michigan. Han har spilt i en rekke filmer, og debuterte med «Angel Baby» i 1961.

Den Oscar-nominerte skuespilleren har stått for en rekke storfilmer i Hollywood, men er kanskje aller mest kjent for rollen som «Bandit» i filmen «Smokey and the Bandit» fra 1977, og fra kultfilmen «Verdens sprøeste bilrace» fra 1981.

Han jobbet også som regissør og produsent.

Dårlig til beins

Da Burt i april dukket opp på åpningen av Tribeca Film Festival i New York, var det mange som ble overrasket. De siste årene hadde han nemlig trukket seg mer og mer tilbake fra rampelyset.

Han ankom filmfestivalen sammen med festivalens grunnlegger, Robert De Niro (75), og skuespiller Chevy Chase (74), som også har en rolle i filmen «Dog Years» sammen med den avdøde skuespilleren.

<strong>STOKK OG STOL:</strong> Burt Reynolds trengte ekstra støtte da han dukket opp på den røde løperen tidligere i år sammen med kameratene Robert De Niro og Chevy Chase. Foto: NTB Scanpix
STOKK OG STOL: Burt Reynolds trengte ekstra støtte da han dukket opp på den røde løperen tidligere i år sammen med kameratene Robert De Niro og Chevy Chase. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hyggelig å se deg, Mr. De Niro. Du vet, jeg elsker deg - og alle menneskene jeg kjenner her. Dette er veldig hyggelig, sa han ifølge People.

Skuespilleren måtte støtte seg til en stokk og slet med å gå på den røde løperen. Under et møte med journalister, fikk han en stol å sitte på for å hvile ut og samle krefter, skrev nettstedet den gang.

Ville ordne opp i livet sitt

I mai 2017 var det flere, deriblant National Enquirer, som mente skuespillerstjernen ikke hadde lenge igjen å leve.

Helseproblemene hadde ført til at han trengte pleie døgnet rundt, men han hadde ett ønske før han døde.

Han ville ordne opp i livet sitt.

De siste årene har han fortalt i flere intervjuer at det er én ting han virkelig angrer på: At han dumpet skuespiller Sally Field (71).

- Hun var min store kjærlighet, og jeg ødela det fullstending, fortalte Burt til Vanity Fair for tre år siden.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg var så idiotisk. Det er typisk menn. Du finner den perfekte partneren, og så gjør du alt du kan for å ødelegge det.

Ødelagt av sjalusi

Sally og Burt ble kjærester i 1977. De var sammen i fem år, inntil Burts sjalusi tok overhånd.

- Sally hadde to sønner fra før, og Burt var fornærmet over at Sally prioriterte dem foran ham. Han fikk ikke overnatte i huset hennes da guttene var der, har filmstjernens venn tidligere uttalt til National Enquirer.

<strong>KJÆRESTER:</strong> Burt og Sally var sammen i fem år, før sjalusien tok overhånd. Her avbildet i 1977. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Burt og Sally var sammen i fem år, før sjalusien tok overhånd. Her avbildet i 1977. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Situasjonen ble ikke bedre av at Sally vant Oscar i 1980. Burt taklet ikke at hun ble mer suksessfull enn ham. Han brøt med henne i 1982, og det tok over 20 år før de vekslet et ord igjen.

I 1988 giftet Burt seg med skuespilleren Loni Anderson (73), men det endte i en kostbar skilsmisse seks år senere.

<strong>STYGG SKILSMISSE:</strong> I 1994 tok foholdet til Burt Reynolds og Loni Anderson slutt. Skilsmissen endte opp i alvorlige pengeproblemer for førstnevnte. Her er de avbildet sammen i 1987. Foto: NTB Scanpix
STYGG SKILSMISSE: I 1994 tok foholdet til Burt Reynolds og Loni Anderson slutt. Skilsmissen endte opp i alvorlige pengeproblemer for førstnevnte. Her er de avbildet sammen i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter det som ble omtalt som en stygg skilsmisse fra den tidligere skuespillerkona, og påfølgende konkurs på 90-tallet, kom han tilbake i 1996 med den kritikerroste «Boogie Nights», som han innkasserte en Oscar-nominasjon for, for beste bi-rolle.

- Du vil bli savnet

Den amerikanske talkshowverten Geraldo Rivera minnes Burt Reynolds som en flott og morsom mann.

«Family Feud»-programleder Steve Harvey har delt et bilde av seg selv og Burt Reynolds, der han blant annet skryter av skuespillerens bart.

- Du vil bli savnet, avslutter han.

LES OGSÅ: Raser mot frekke tyver

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer