Nytt drama:

- Burde vunnet

Deltaker raser, og mener hun burde vunnet kampen som kunne sendt henne til finalen.

NERVEPIRRENDE: Grethe og Daniel møttes til den aller siste duellen på «Torpet», før deltakerne skal inn på «Farmen» for å kjempe om en plass der. Video: TV 2 Play/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Grethe Enlid (50) som søndag røk ut av «Farmen» etter å ha tapt i øksekast mot Heidi Lereng (24). Dermed måtte 50-åringen ta til takke med sidekonkuransen «Torpet».

Ikke mange dagene etterpå røk hun ut derfra også. I øvelsen «Kniven», mot Daniel Godø (29), en øvelse der de begge skal balansere en kniv på håndbaken så lenge de klarer.

DEILIG: Vinneren av tvekampen på «Farmen» var veldig fornøyd med å vinne akkurat denne kampen. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Burde vunnet

Ifølge Enlid, fikk Godø gang på gang tilsnakk - at han måtte strekke ut hånda - at han ikke holdt den strak. Men han ble aldri disket, noe hun reagerer sterkt på.

- Jeg mente da, og jeg mener fortsatt, at jeg vant den kampen. På ett tidspunkt begynte de å korrigere Daniel, og det holdt på lenge - i 20 minutter. Ingenting skjedde. Den kampen burde vært avblåst, og jeg burde vunnet, sier hun til Se og Hør.

Hun fortsetter:

- Jeg prøvde å få blikkontakt med produksjonen, som sto ved siden av Daniel. Hvor lenge skulle han få holde på med det her? Og da brukte jeg mye energi på unødvendige ting.

Ifølge både den 50 år gamle trønderen og motstander Daniel Godø, som deltok i Farmen i 2014, var det «Torpet»-produsenten som var «dommer» i konkurransen.

- Ja, dommeren var produsenten, som sto rett bak oss. Han sa til Mohammed (Sarmadawy, journ. anm.) hele tida om å be meg ta opp hånda. Og jeg etterfulgte det, forteller han.

- Ga opp

Enlid understreker at hun mener motstander Godø er en herlig fyr, og at hun ikke mener han har noe skyld i dette.

- Men det der var blodig urettferdig, mener hun.

Daniel Godø er av en helt annen oppfatning.

- Grethe mener hun burde vunnet, men da burde hun ha lest regelboka. I forhold til den prestasjonen hun leverte, så fortjente hun å vinne. Men det er en balansekonkurranse, og hun kunne holdt ut lenger - men ga jo opp.

Kranglet

De andre deltakerne er også kritiske på den lille sidegården er også kritiske.

- Jeg synes det var urettferdig, litt fordi det ikke var noen begrensninger. Man skulle balansere kniven og ha armen rett ut, som Daniel ikke klarte. Produksjonen burde stoppet det tidligere, og det synes jeg var rart. For Grethe sto i 45 minutter med strak arm. Jeg unnet begge en seier, men synes samtidig hele opplegget var «feigt». Produksjonen burde grepet inn, mener Amalie Lund (24).

SEIRET: Daniel Godø er klar for «Torpet»-finale. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEIRET: Daniel Godø er klar for «Torpet»-finale. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Da deltakerne kom tilbake etterpå ble det ganske dårlig stemning, avslører hun.

- Jeg var på et vis ganske glad for at vi sto i finalen sammen og slikt. Men jeg hadde bare opplevd mannlig testosteron inne på «Torpet», og det følte jeg ikke at han forsto helt. Og så hadde vi en greie fra tidligere.

Det endte i en heftig krangel.

- Ja vi var ganske slitne hele gjengen, jeg var fly forbanna og det var helt kaos. Men vi skværet opp etter hvert.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ikke-eksisterende regler

Mohammed Sarmadawy likte heller ikke grenen Enlid og Godø konkurrerte i.

- Den var jævlig dårlig laget. Det var ingen klare regler for kampen. I melkespann ryker du hvis du får tre advarsler. Her var det ingen slike regler, så du kunne få tusen advarsler om du ville. Ergo kunne du stå i akkurat de posisjonene du ønsket. Her var det bare uheldig for Grethe og heldig for Daniel at reglene var ikke-eksisterende, sier han til Sed og Hør.

KRITISKE: Amalie Lund og Mohammed Sarmadawy likte ikke helt hva de så i konkurransen natt til torsdag. Foto: Alex Iversen / TV 2
KRITISKE: Amalie Lund og Mohammed Sarmadawy likte ikke helt hva de så i konkurransen natt til torsdag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Pressesjef i T V 2, Jan-Petter Dahl, forklarer at knivkonkurransen i «Torpet» er veldig enkel.

- Deltakerne skal holde en arm rett ut fra kroppen, mens de balanserer en kniv på håndbaken. Den som først mister sin kniv i bakken, eller gir opp, har tapt. Hvis deltakerne ikke klarer å holde armen rett ut, men bøyer eller senke armen, blir de korrigert og får beskjed om å rette ut armen, sier han.

- Imponerende

Han bekrefter at det ikke finnes regler for hvor mange korreksjoner man kan få før man blir disket.

- Det er riktig at Daniel fikk flere korreksjoner enn Grethe, men han klarte å hente fram krefter og justere seg da han fikk korreksjoner. Det er ingen begrensninger på hvor mange korreksjoner man kan få, så lenge man klarer å hente seg inn igjen. Grethe ble også korrigert flere ganger, men hennes krefter tok slutt før Daniel gikk tom for sine. Derfor tapte hun.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Vi så ingen grunn til å diskvalifisere Daniel på bakgrunn av korreksjonene han fikk. Han hadde fortsatt sin kniv på håndbaken da Grethe ga seg. Konkurransen handler fortsatt om ikke å miste kniven i bakken, ikke at den som får flest korreksjoner har tapt. Både Grethe og Daniel sto uvanlig lenge. Vi har aldri opplevd at denne konkurransen har vart så lenge. Innsatsen til begge var rett og slett imponerende, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Langt over streken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer