«Mesternes Mester»:

- Burde vært smartere

NB: Spoiler! Enda en deltaker må forlate innspillingen.

«MESTERNES MESTER»: Den andre uken på «Mesternes mester» er ved veis ende, og det var enten Linn Jørum Sulland eller Stig-André Berge som måtte forlate konkurransen. Video: NRK/Rød Løper.. Vis mer
Publisert

NB: Denne artikkelen inneholder spoiler for episode tre av «Mesternes Mester».

I år som i fjor får seerne være vitne til ti idrettshelter kjempe om den gjeve tittelen, og fredag er det duket for tredje episode av det populære NRK-programmet «Mesternes Mester».

Forrige uke måtte første deltaker forlate programmet. Ti deltakere ble dermed til ni da Ezinne Okparaebo (34) valgte å trekke seg på grunn av ettervirkninger av corona.

Dermed ble det ingen nattest i episode to, og den tidligere friidrettsutøveren valgte å takke for seg i konkurransen.

Nervepirrende duell

I fredagens episode sendes de ni deltakerne som er igjen i villaen gjennom flere øvelser med temaet «lagånd».

OVERRASKER: Helene Spilling lå nederst i sammendraget på «Mesternes mester» og måtte derfor velge et motstander til nattest, men det tok en uventet vending. Video: NRK/Rød Løper. Vis mer

Denne gangen var det håndballspiller Linn Jørum Sulland (38) som fikk færrest poeng etter alle øvelsene, og dermed var det hun som måtte ut i sesongens første nattest.

Deltakeren som må i nattest velger ut en konkurrent de skal møte i den kommende testen. Linns valg falt på bryter Stig-André Berge (39) - et valg hun begrunnet med at hun mente det var rettferdig å velge den som var rett over henne på listen.

- Det forstår jeg, og jeg synes det er rettferdig, og så satser jeg på at det ikke er noe personlig, sa Berge, og blunket til Sulland med et smil.

Siden det var Berge som ble valgt som konkurrent fikk han velge grenen han ville møte Sulland i. Valget falt på reaksjon, hvor det var den beste i løpet av tre runder som får være med å konkurrere videre i programmet.

HOUSETOUR: Vi fikk ta en titt inni huset hvor deltakerne bor mens de spiller inn «Mesternes mester». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Luna Lea. Vis mer

Etter en nervepirrende duell var det håndballspilleren som hade grepet lyssverdet først to ganger, og dermed var det Berge som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen. Han ble med det den andre deltakeren som må reise hjem.

- Det var intenst, men det var vanvittig moro, og herregud, Linn er en fantastisk person som virkelig fortjener å gå videre, sa han da resultatet var et faktum.

- Veldig, veldig skuffet

39-åringen var tydelig rørt og klarte ikke holde tårene tilbake da han videre beskrev opplevelsen som «et eventyr».

- Når vi er så inni boblen som vi er så blir man så fort glad i disse menneskene også, sa han, før han takket for seg.

VANT: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes Mester», og vi snakket med han rett etter finalen. Vis mer

Til Se og Hør sier Berge at han «har fått venner for livet» under innspillingen. Han legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over å måtte forlate konkurransen i tredje episode.

- Jeg er veldig, veldig skuffet over meg selv sånn konkurransemessig. Hvordan det gikk og at jeg var ferdig såpass tidlig, forteller han.

Videre beskriver han lagkonkurransen litt som bingo, og viser til at det har mye å si hvem man er på lag med og hvilke øvelser man skal gjennomføre.

- Noen kan du kanskje vinne sammen med, men så bommer du på øvelsen og taper isteden. Men uansett, sånn er det, én må ut, sier han og fortsetter:

SKITNE TRIKS: Stig-André Berge er misfornøyd med Olaf Tuftes sandspruting i Mesternes mester. Video: NRK / Rød Løper. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Men når jeg kom i nattest mot Linn så hadde jeg ikke sjans. Hun er både høyere enn meg og kjappere enn meg.

Berge forteller at han ikke har brukt så mye tid på å angre på noe i etterkant av deltakelsen.

- Det jeg kanskje angret mest på, som jeg snakket med flere av deltakerne på forhånd om, var forberedelsene. Jeg skulle kanskje ha testet ut alle disse øvelsene mye mer enn det jeg gjorde, men jeg hadde rett og slett ikke tid, sier han, og tar frem meddeltaker Olaf Tufte (46) som et eksempel.

- Der burde jeg kanskje vært litt smartere og lagt meg i trening jeg og, ler Berge.

LES OGSÅ: Disse kjemper om tittelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer