Rita Ora:

- Burde blitt i jævla London

Har leid et hus på landet - til tross for at stjernen, i likhet med myndighetene, har bedt folk holde seg hjemme.

KRITISERES: Rita Ora kritiseres for å ikke holde seg hjemme i London under den alvorlige coronapandemien. Her avbildet på vei inn til en prisutdeling i fjor. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Rita Ora kritiseres for å ikke holde seg hjemme i London under den alvorlige coronapandemien. Her avbildet på vei inn til en prisutdeling i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med i Norge er folk i Storbritannia blitt bedt om å holde seg hjemme for å forhindre smitte av det alvorlige coronaviruset. Det er likevel enkelte som tester grensene og som ikke følger retningslinjene til punkt og prikke - og flere har fått så hatten passer.

Blant dem som kritiseres for sin håndtering av pandemien er artisten Rita Ora (29). Til tross for at stjernen har oppfordret folk til å holde seg hjemme, har hun selv oppholdt seg et helt annet sted enn hjemme i London de siste ukene.

Og nå får hun sterk kritikk.

Leier hus

Ifølge den britiske tabloidavisen The Sun har Ora den siste tiden oppholdt seg i et hus 24 mil fra hjemmet sitt i London. Artisten skal sammen med fem venner ha leid et hjem ute på landsbygda, der hun blant annet har jobbet med et nytt album.

En representant for 29-åringen understreker overfor avisen at Ora har oppholdt seg der siden 21. mars - før landets statsminister, Boris Johnson, ga ordre om at folk skulle holde seg hjemme. Det har likevel ikke stoppet kritikken fra å hagle inn.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

Naboer av stjernen har blant annet omtalt henne som lite respektfull overfor situasjonen. I en nettbasert gruppe for nabolaget hun nå oppholder seg i, er situasjonen blitt diskutert.

- Klart hun burde respektert reglene og blitt i jævla London, har en skrevet i gruppen, ifølge The Sun.

Andre fra området har rapportert om at hun sammen med gjestene sine har vært på sykkelturer der de bortimot har feid andre turgåere av veien, og en bonde skal ha kjeftet da stjernen befant seg på privat landområde.

En mor har også fortalt at en av Oras sikkerhetsvakter skal ha fått hennes syv år gamle sønn til å gråte, etter å ha kjeftet på gutten da de befant seg på en offentlig gangsti.

- Få minutter senere sendte de opp en drone fra eiendommen som fulgte etter oss mens vi gikk bort fra stedet, skal kvinnen ha fortalt.

- Hun er dødsseriøs

Til tross for at stjernen nå er i hardt vær, mener venner av 29-åringen at hun tar situasjonen seriøst, selv om det kanskje ikke fremstår helt slik.

- Hun er dødsseriøs om lockdown-reglene rundt coronaviruset, og hun gjør sin del ved å frivillig isolere seg og ikke reise hjem, uttaler en venn av artisten til avisen.

Venner av Ora har også benektet at de har hatt fester, som de også er blitt anklaget for, og er ikke enige i at de har vært uansvarlige slik naboene beskriver dem. Likevel virker Ora å være innforstått med kritikken.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

I løpet av de siste par ukene har hun nemlig delt en rekke bilder fra landsbygda på sin Instagram-konto - bilder som nå tilsynelatende er slettet. Dermed finnes det ingen spor på stjernens sosiale medier av hennes opphold på landet, og det kan tenkes at 29-åringen rett og slett ikke vil ha mer oppmerksomhet.

Meldt seg frivillig

Selv om «Ritual»-sangeren nå utsettes for kritikk, har hun også fått ros. Tidligere i april ble det nemlig kjent at hun hadde meldt seg som frivillig til National Health Service, det offentlige helsevesenet i England. Det fortalte stjernens mor, Vera Sahatçiu, i et intervju med Hello! Magazine.

- Hun er veldig opptatt av å gjøre sitt. Rita og Elena er blant 750 000 mennesker som har søkt om å få hjelpe og forhindre at sykdommen kommer gjennom døren vår og overvelder NHS (National Health Service, journ.anm.). De vil være blant menneskene som leverer medisinsk utstyr, samler resepter, sjekker hvordan det står til med de eldre, og ringer til de ensomme og utsatte samfunnsmedlemmene, fortalte Oras mor til magasinet.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Vera Sahatçiu jobber selv som frivillig for NHS som psykiater, og hjelper mennesker som sliter med mentale utfordringer under coronakrisen. 29-åringen har skrytt flere ganger av moren sin, blant annet med et bilde på Instagram.

- Jeg er så stolt av moren min og alle NHS-legene, sykepleierne og pleierne for alt deres harde, uselviske arbeid. Ekte superhelt.

LES OGSÅ: Hånd i hånd med 24 år yngre mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer