Får kritikk:

- Burde aldri ha kommet

Ivanka Trump og Jared Kushner deltok i den republikanske politikeren John McCains begravelse mot datterens ønske.

I BEGRAVELSE: Donald Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner dukket opp i begravelsen til den republikanske politikeren John McCain. Foto: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock
I BEGRAVELSE: Donald Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner dukket opp i begravelsen til den republikanske politikeren John McCain. Foto: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert

Den kjente republikanske senatoren fra Arizona og tidligere presidentkandidaten, John McCain døde i 2018 som følge av aggressiv hjernesvulst. Han var samtidig én av daværende president Donald Trumps (75) argeste kritikere innad i partiet. Og Trump gikk samtidig til voldsomme angrep på den tidligere krigsfangen.

- Han er ikke en krigshelt. Han ble fanget. Jeg liker folk som ikke blir fanget, sa Trump i 2015.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Datteren, Meghan McCain (37), som selv er en profilert samfunnsdebattant og programleder i USA, har også et iskaldt forhold til Trump.

Mange ble derfor overrasket da Trumps datter Ivanka (39) og ektemannen Jared Kushner (40) dukket opp i minneseremonien for ham i Washington D.C. i 2018. Nå skaper dette nytt raseri og konflikt.

Ny bok

I den nye boken sin «Bad Republican» kaller Meghan McCain ekteparet for «begravelseskrasjere» (funeral crashers).

- De burde aldri ha kommet. De hadde ikke noe å gjøre der. Jeg husker at jeg så dem - og spesielt henne. De hadde ingenting å gjøre der, og det er noe som fortsatt provoserer meg, helt klart, sier McCain i et ferskt intervju med programlederen Andy Cohen på Bravo.

PRESIDENTKANDIDAT: John McCain sammen med datteren Meghan under et valgmøte i 2008 da han var republikanernes presidentkandidat mot demokratenes Barack Obama. Foto: John Sommers Ii/UPI/Shutterstock
PRESIDENTKANDIDAT: John McCain sammen med datteren Meghan under et valgmøte i 2008 da han var republikanernes presidentkandidat mot demokratenes Barack Obama. Foto: John Sommers Ii/UPI/Shutterstock Vis mer

Den republikanske senatoren Lindsey Graham, som tidligere var en nær venn av McCain, er nå blitt en av de mest lojale støttespillerne til Trump. Han hevder at Jared og Ivankas deltakelse var godkjent.

- Hun ble opprørt over at de var der. Jeg forstår det, og hun har vanskelige følelser, men jeg vet hva som skjedde og ingen dukket opp uinvitert. Jeg elsker Meghan McCain, og jeg forstår hvor stressende alt har vært for henne, og de som angrep faren hennes vil aldri bli tilgitt av henne, sier Graham til Washington Post.

ALLIERTE: Lindsey Graham (t.h.) har gått fra å være en hard kritiker av Donald Trump, til å bli en av hans mest lojale støttespillere. Foto: Richard Ellis/UPI/Shutterstock
ALLIERTE: Lindsey Graham (t.h.) har gått fra å være en hard kritiker av Donald Trump, til å bli en av hans mest lojale støttespillere. Foto: Richard Ellis/UPI/Shutterstock Vis mer

Sint melding

Den uttalelsen har fått McCain til å slå brutalt tilbake mot Graham - en mann hun tidligere så på som en «onkel».

«Lindsey Graham tror kanskje han er et medlem av min familie, men han er ikke familie, og han har ikke vært det på veldig lang tid. Han snakker absolutt ikke for meg eller mine livserfaringer. Punktum. Mediene må slutte å behandle ham som om han er en ekspert på noe som helst McCain-relatert», skriver Meghan McCain på Twitter.

Graham har så langt avvist å kommentere uttalelsen.

I 2018 skrev New York Times at mens store deler av det politiske USA samlet seg for å minnes McCain, spilte Donald Trump golf. Avisen skrev også at Graham hadde snakket med senatorens enke, Cindy McCain, og fått godkjennelse for at Ivanka og Jared kunne delta.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Meghan McCain har også tidligere kritisert Graham. Under primærvalgkampen i 2016, var Graham en av Trumps motkandidater som republikansk presidentkandidat.

De utvekslet harde ord mot hverandre. På et tidspunkt delte også Trump ut Grahams private telefonnummer til offentligheten på et valgmøte.

Skiftet kurs

McCain var medprogramleder for det populære talkshowet «The View» på ABC da hun beskrev hvordan Graham hadde vært en nær venn av familien. Hun sa hun hadde sett på ham som en «onkel». Så skiftet Graham dramatisk kurs og ble en av Trumps mest lojale støttespillere.

- Dette er det som skjer. Du må møte opp på folkemøtene, og du må kysse ringen, og så går det veldig bra med deg politisk i det republikanske partiet. Det var en merkelig ting for meg å være vitne til, sa McCain den gangen.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekket oppsikt. Vis mer

Trump selv gikk til frontalangrep på Meghan McCain denne uka etter uttalelsene hennes om Ivanka og Jared.

- Er det ikke morsomt at Meghan McCain, som alltid har vært en bølle og i bunn og grunn en skurk, klager over at det var hun som ble mobbet av latsabbene og de radikale venstre-galningene i «The View»? skriver Trump i uttalelsen.

Han tok også æren for at minneseremonien for McCain kom i stand slik at han fikk «verdens lengste begravelse».

Den daværende presidenten var imidlertid ikke invitert, og det er heller ikke noen beviser for at han spilte noen rolle i planleggingen av begravelsen.

LES OGSÅ: - Han er ødelagt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer