Gjert Ingebrigtsen:

Bryter tausheten

Gjert Ingebrigtsen har vært stille på sosiale medier siden spetakkelet rundt sønnens bryllup. Nå letter han på sløret om familiens førjulstid.

STORM: Mye har vært skrevet om familien Ingebrigtsen det siste året. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STORM: Mye har vært skrevet om familien Ingebrigtsen det siste året. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svært offentlige konflikten innad i familien Ingebrigtesen har det vært vanskelig - om ikke umulig - å unngå.

I februar 2022 kom nyheten om at friidrettsbrødrene Jakob (23), Henrik (32) og Filip Ingebrigtsen (30) brøt samarbeidet med trener og pappa Gjert Ingebrigtsen (57).

Han hadde på daværende tidspunkt trent sønnene i en årrekke, og vunnet flere mesterskapsmedaljer under sin periode som trener.

Lenge var lite kjent om årsaken bak den svært offentlige konflikten. Men etter at NFIF nektet Gjert trenerakkreditering under årets VM i Budapest, har det etter hvert kommet frem at både det sportslige og familiære forholdet mellom partene skal være av det betente slaget.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Hyret inn advokater

Både pappa Gjert og brødrene Ingebrigtsen har engasjert advokater på hver sin side. Og det er per nå, ikke offentlig kjent om partene har kommet frem til en løsning.

Konflikten ble enda mer synlig da Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen (22) ga hverandre sitt «Ja» i Bragernes kirke - uten pappa Gjert til stede. Han var rett og slett ikke invitert i sønnens bryllup.

Da Gjert gjestet podkasten til stortingspolitiker Abid Raja, «Skyld og skam», kunne han, tydelig preget, fortelle om hvor sårt det var ikke å være invitert til den store merkedagen.

- Hun (Tone Ingebrigtsen, journ.anm.) er invitert - og jeg er ikke invitert. Det er jo helt håpløst ikke å kunne være til stede når barna gifter seg. Det er klart det er smertefullt, fortalte Gjert i podkasten.

På selve bryllupsdagen, la han også ut følgende bilde:

Foto: Skjermdump fra Instagram.
Foto: Skjermdump fra Instagram. Vis mer

«Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv», står det i innlegget. Dette bildet ble fjernet fra Instagram bare ti minutter etterpå.

I kjølvannet av bryllupet fortsatte spekulasjonene om isfronten mellom Gjert og de tre friidrettssønnene. Alle parter forholdt seg relativt ordknapp om konflikten i en lang periode, men i oktober, tok saken en helt ny vending.

Etter at det ble skrevet side opp og side ned om det synlige fraværet, tok til slutt brødrene bladet fra munnen, og publiserte en kronikk i VG med tittelen «Dette er vår historie».

DETALJ: Før VM i Budapest sa Narve Gilje Nordås at det ikke fantes en relasjon mellom han og Jakob Ingebrigtsen. Etter 1500 meter finalen møttes de norske stjernene. Video: Løkås/Godø Vis mer

I kronikken, forteller brødrene om en oppvekst de beskriver som preget av vold og trusler.

Gjert har på sin side avvist disse påstandene.

- Uttalelsene de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, sa han via sin advokat John Christian Elden til VG og NTB.

KJENDISADVOKAT: Gjert Ingebrigtsen har engasjert stjerneadvokat John Christian Elden. Foto: Annika Byrde / NTB
KJENDISADVOKAT: Gjert Ingebrigtsen har engasjert stjerneadvokat John Christian Elden. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Sønnen Martin Ingebrigtsen har også kastet seg inn i debatten, og uttrykt at han ikke kjenner igjen bildet brødrene maler av pappa Gjert.

«Når min erfaring av familiehjemmet spriker i et så stort spenn fra mine brødres opplevelse, mener jeg det er riktig og rettferdig at saken blir belyst fra flere sider. Tross alt har vi vokst opp under samme tak», var blant det Martin Ingebrigtsen skrev i sin kronikk.

Etter at kronikken kom på trykk, ble Gjert anmeldt av et familiemedlem, kunne advokat Mette Yvonne Larsen bekrefte overfor Aftenposten.

Gjert og Tone Ingebrigtsen planlegger nytt liv i Spania. Video: Se og Hør, NRK/«Team Ingebrigtsen». Vis mer

- Selv om en politietterforskning selvfølgelig er en stor belastning både for Gjert Ingebrigtsen og resten av hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig hans eneste mulighet for å renvaskes, delte Elden i en pressemelding. I samme pressemelding kom det frem at Gjert er trygg på utfallet av en slik etterforskning.

Etter en åpenbart svært krevende høst for familien Ingebrigtsen, tok Gjert først med seg kona og yngstesønnen på en koselig høstferie i Spania. Og nå i helgen var de tre på en hyggelig førjulstur til London.

De koselige bildene av London-turen, deler han selv i bildekarusell på sin åpne Instagram-konto.

Foto: Skjermdup fra Instagram
Foto: Skjermdup fra Instagram Vis mer

Dette er første gang Gjert bryter tausheten på sosiale medier siden bryllupet til Jakob og Elisabeth.

«Making memories», lyder bildeteksten i innlegget.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Hva fremtiden bringer for familien Ingebrigtsen, vites ei. Men forrige uke kunne Se og Hør avsløre at ekteparet nå planlegger en fremtid sammen i Spania. Det får Se og Hør opplyst fra velinformerte kilder.

Den nye boligbasen for ekteparet skal allerede være i innledende byggefase. At Tone og Gjert har valgt seg Spania, er ingen tilfeldighet.

Les om Ingebrigtsens nye liv i saken under her

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Gjert Ingebrigtsen i forbindelse med denne saken.

LES OGSÅ: Avslører diagnose