Liva Ingebrigtsen:

Bryter tausheten

- Noen vanskelige dager.

BRYTER TAUSHETEN: Liva Ingebrigtsen åpner opp om familiedramaet på Instagram. Her med ektemannen Henrik Ingebrigtsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BRYTER TAUSHETEN: Liva Ingebrigtsen åpner opp om familiedramaet på Instagram. Her med ektemannen Henrik Ingebrigtsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Ingebrigtsen (32) kone, Liva Ingebrigtsen (27), uttaler seg på Instagram om familiesituasjonen.

«Det har vært noen vanskelige dager. Men verden stopper ikke og vi vil fortsette med det som gir oss glede og styrke i livet. Vi har så mye å være takknemlige for - vår lille familie og alle som støtter i en spesiell tid. Tusen takk for alle gode ord og tanker», skriver influenseren på Instagram-story.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Torsdag publiserte VG en kronikk skrevet av Ingebrigtsen-brødrene Jakob (23), Filip (30) og Henrik. I kronikken anklagde de faren og deres tidligere trener, Gjert, for fysisk vold og trusler gjennom oppveksten.

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen».

«På en eller annet måte har vi akseptert dette. Vi har levd med det, og i voksen alder har vi gått videre. Vi trodde i hvert fall det. I ettertid skjønner vi at det var naivt. Men for to år siden rammet den samme aggresjonen og fysiske avstraffelsen på nytt».

Det var i januar 2022 at brødrene brøt med faren.

Gjert har selv, gjennom sin advokat John Christian Elden, benektet anklagene.

RØRT: Forloveden til Jakob Ingebrigtsen tok til tårene da han sprang inn til gull på 5000 meter. Video: NRK, Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Jeg er langt fra perfekt som far og ektemann, men jeg er ikke voldelig. Først og fremst er dette en tragisk situasjon for min familie – at vi har kommet dit at vi sprer uriktige beskyldninger mot hverandre i media. Det gjør meg dypt ulykkelig.

Offentligheten har blitt godt kjent med familien gjennom NRK-programmet «Familien Ingebrigtsen». Løpefamilien fascinerte seerne og alt virket å være ren idyll. De siste to årene har det derimot virket som det motsatte. Realityserien er fortsatt er tilgjengelig på NRK TV.

- Vi kommer ikke til å fjerne seriene på nåværende tidspunkt, forteller programredaktør i NRK, Petter Wallace, til Se og Hør, og legger til at de følger saken videre og forholder seg fortløpende til utviklingen.

LES OGSÅ: Kjæresten ikke velkommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer