Kristin Gjelsvik:

Bryter tausheten

- Jeg har full forståelse for at folk er sinte.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Kristin Gjelsvik har vært i hardt vær de siste dagene. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKKEN: Kristin Gjelsvik har vært i hardt vær de siste dagene. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har det stormet rundt influenser Kristin Gjelsvik (37) etter at hun lanserte et eget «Glow Up»-kurs som skulle hjelpe folk med å få inspirasjon i matveien. I tillegg til å få muligheten til å spise mat med henne på video.

Kurset hadde en prislapp på hele 3599 kroner.

Gjelsvik har holdt seg taus gjennom hele uken, men søndag ettermiddag svarer hun endelig på kritikken på Instagram.

KRITISK: Kristin Gjelsvik er klar på hva hun synes om debatten rundt Sophie Elises bilde. Video: Luna Lea Vis mer

- Jeg er vant til å få kritikk, så dette kom ikke som en overraskelse. Jeg får kritikk for å åpne hjemmet mitt på julaften, kritikk for å dra til flyktningleir eller starter innsamling til vanskeligstilte familier, sier hun innledningsvis i videoen, og fortsetter:

- Kritikken kommer i mange former og også når man ikke skulle tro den ville komme, men denne gangen er den dog - basert på slik dette er fremlagt i some og norsk presse, helt berettiget. Jeg har full forståelse for at folk er både skuffet og sinte.

- Svært uheldig

Videre i videoen forteller Gjelsvik at mange mener at hun burde svart på kritikken tidligere.

- Det er en vesentlig forskjell basert på andres antakelser om hva som foregår. Dette er ikke noe jeg selv har publisert, derfor har jeg holdt meg taus fram til nå. Det har stormet og jeg har ikke opplevd lignende.

Kristin Gjelsvik letter på sløret om sin nye kjæreste på VG-lista. Reporter: Malin Haugan. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Kritikken som har vært rettet mot influenseren har basert seg på at hun som ikke har kompetanse som personlig trener, ernæringsfysiolog eller psykolog tilbyr å hjelpe folk med å få inspirasjon i matveien.

Det mener hun at ikke stemmer.

- Jeg deler mine erfaringer med dyktige fagfolk ved min side. Jeg har stor respekt for kompetente mennesker med utdannelse bak seg, og ønsker nå å fremme flere av dem jeg ser mest opp til- og som har fått meg opp og ut av mørket, gjennom et fantastisk program, sier hun i videoen.

Likevel påpeker hun at kurset ikke skulle vært publisert da det ennå ikke var klart. Ifølge henne besto nettsiden av kladder under konstruksjon, arbeidstitler og utkast, og skulle være passordbeskyttet.

- Det er naturligvis svært uheldig. Jeg er så utrolig lei meg for at alt gikk live utenfor min kontroll. Det ble tatt ned så fort jeg ble gjort oppmerksom på at det var tilgjengelig.

VIXEN: Kristin Gjelsvik avslørte romanse på rød løper. Reporter: Jenny Emilie Aas. Foto: Luna Lea Vis mer

- Bare tull

Kurset ble raskt slettet etter at treningsinfluenser og personlig trener Camilla Lid Annaniassen stilte seg svært kritisk til Gjelsviks kurs.

«Det gjør meg derfor EITRANES forbanna å se kjendis etter kjendis tilby kosthold og treningsveiledning for å tjene penger helt uten noen form for utdannelse innen trening eller kosthold/ernæring», skrev hun.

I innlegget trakk hun nettopp fram Gjelsvik som eksempel, hvor man i bildeserien kunne se bilder fra en angivelig nettside som tilbydde coachingprogram - fra Gjelsvik selv.

VINNER: Kristin Gjelsvik viste få tegn til selvhøytidelighet da hun vant serien «Bjuda På». Nå skal hun endelig få premien sin. Foto: Dennis Appelong. Vis mer

Overfor Se og Hør fortalte Annaniassen at hun ble «kraftig provosert» av hele situasjonen.

- Når jeg gikk inn på nettsiden trodde jeg det bare var tull. En 21-dagers challenge, som koster 3599 kroner - det er mye mer enn PT'er tar betalt. Hun skriver hun skal bruke fagfolk, men alt på nettsiden er Kristin. Hun bruker bare trynet sitt, sa hun og la til:

- Hun bruker kjendisstatusen sin til å rette seg mot folk som har det kjipt.

LES OGSÅ: Ny kjæreste: - Gjør meg så lykkelig

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer