John Northug:

Bryter tausheten

- Petter er en snill gutt, sier John Northug til Se og Hør.

SNAKKER UT: Petter Northugs far snakker ut i et intervju med Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I halvannen uke har det vært rettet stor oppmerksomhet mot den tidligere skistjernen Petter Northug (34), etter at han ble stoppet av politiet for å ha kjørt i 168 km/t i en 110-sone.

I tillegg ble det gjort funn av kokain i leiligheten hans.

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer

Fredag møtte Petter selv pressen, hvor han blant annet innrømmet et alvorlig rusproblem, som har kommet etter langrennskarrieren, i jakten på spenning.

Utenom pressekonferansen før helgen, har det vært forholdsvis stille fra Petter selv. Nå, halvannen uke etter hendelsen, tar pappaen, John Northug, bladet fra munnen.

SNAKKER UT: John Northug forteller til Se og Hør at sønnen har slitt med overgangen etter karrieren. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: John Northug forteller til Se og Hør at sønnen har slitt med overgangen etter karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Viktig støtte

Det gjør han i tirsdagens utgave av Se og Hør, hvor han påpeker, i likhet med sønnen, at overgangen fra proffkarrieren har vært tøff.

- Petter er en snill gutt, men har ikke mestret den vanskelige overgangen fra aktiv karriere til livet etter på en god måte, erkjenner John åpenhjertig overfor Se og Hør.

ÅPENHJERTIG: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør John Northug snakker ut. Faksimile: Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør John Northug snakker ut. Faksimile: Se og Hør Vis mer

John er blant dem som har stått nærmest Petter gjennom hele karrieren, også da sønnen gikk på en smell for seks år siden. I 2014 krasjet 34-åringen med sin Audi i et autovern i Trondheim, etter en kveld på byen.

Langrennsstjernen hadde en promille på 1,65 da politiet testet ham den natten. Farten ble beregnet til 80-90 kilometer i timen i en 40-sone.

Som følge av hendelsen gikk 34-åringen med fotlenke i 50 dager.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sa Northug i en pressemelding den gang.

Les hele intervjuet med John Northug i tirsdagens utgave av Se og Hør.

STILLER OPP: Petter med foreldrene i Val di Fiemme i 2015. Dette året ble Petter kåret til årets mannlige utøver og kåret til årets navn for andre gang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STILLER OPP: Petter med foreldrene i Val di Fiemme i 2015. Dette året ble Petter kåret til årets mannlige utøver og kåret til årets navn for andre gang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Mitt livs bunnpunkt

Da Petter møtte pressen fredag, innrømmet skistjernen at han trenger hjelp.

- Det har vært perioder det har blitt festet, og brukt dop tre til fem dager i uka. Jeg har nådd mitt livs bunnpunkt, og trenger hjelp, sa Northug, og fortalte at Olympiatoppen har lagt opp et opplegg med psykolog og medisinsk personell for å hjelpe ham.

Han sa selv at han har fornektet problemene, til tross for å ha blitt konfrontert av mennesker i sin nærmeste krets. 34-åringen fortalte videre at han avlyser alle oppdrag han har i høst, og vil tilbringe tid med familien, og fokusere på å bli frisk.

PRESSEKONFERANSE: Petter Northug snakket om hendelsen og svarte på spørsmål fra pressen før helgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Petter Northug snakket om hendelsen og svarte på spørsmål fra pressen før helgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Bare kort tid etter hendelsen fortalte Petter følgerne sin i sosiale medier at han har gjort en stor feil.

«I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain», skrev han på Instagram, og fortsatte:

«Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort».

Utover dette og fredagens pressekonferanse, har 34-åringen som nevnt vært ordknapp.

LES OGSÅ: - Jeg tok en fryktelig beslutning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer