«Ungkaren»:

Bryter tausheten om «Ungkaren»-skandalen

- Jeg oppfordrer alle til å respektere privatlivet til alle som er involvert i saken, sier programleder Chris Harrison.

SNAKKER UT: Programleder for «Bachelor in Paradise», Chris Harrison, snakker nå ut om skandalen som fant sted på innspillingen. Deltakerne har nå reist hjem og innspillingen er stoppet som følge av det som skjedde. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Programleder for «Bachelor in Paradise», Chris Harrison, snakker nå ut om skandalen som fant sted på innspillingen. Deltakerne har nå reist hjem og innspillingen er stoppet som følge av det som skjedde. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Søndag startet diverse oppsiktsvekkende rykter å versere i internasjonal presse, omhandlende det amerikanske realityprogrammet «Bachelor in Paradise».

Business Insider skriver at programmets innspilling ble stoppet, etter at en hendelse som involverte deltakerne DeMario Jackson og Corinne Olympios skal ha gått over styr.

Begge to har vært med i tidligere versjoner av seriene «Ungkaren» og «Ungkarskvinnen».

Det er fortsatt mye uklarhet rundt hva som faktisk skjedde, men det hele blir beskrevet som en «dårlig situasjon» av mennesker tilknyttet produksjonen, ifølge nettsiden.

Informasjonsmangelen har også skapt en ryktestorm på sosiale medier, og det har blant annet versert beskyldninger om at Jackson skal ha utsatt Olympios for et seksuelt overgrep.

KJENT SERIE: Dette bildet er fra andre sesong av «Bachelor in Paradise» i 2015. Programmet ble godt mottatt, og flere sesonger ble bestilt. Nå er imidlertid innspillingen av den kommende sesongen avbrutt, etter en hendelse som ryster både produksjonen og deltakere. Foto: AFP/ NTB scanpix
KJENT SERIE: Dette bildet er fra andre sesong av «Bachelor in Paradise» i 2015. Programmet ble godt mottatt, og flere sesonger ble bestilt. Nå er imidlertid innspillingen av den kommende sesongen avbrutt, etter en hendelse som ryster både produksjonen og deltakere. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Programmet ble spilt inn i Mexico, og alle er nå tilbake igjen i USA etter at innspillingen ble avbrutt. Siden den gang har flere av de involverte kommet med uttalelser på sosiale medier, og flere av meldingene er motstridende.

- Motstridende detaljer

Nå har programleder Chris Harrison, kjent for å ha ledet flere «Ungkaren»-sesonger, kommet med en offisiell uttalelse.

- Det er flere motstridende detaljer i flere forskjellige medier om hva som skjedde. Det er også mye feilaktig informasjon der ute. Vi anbefaler alle å være tålmodige til etterforskningen er over, heter det blant annet i programlederens uttalelse.

Det er det amerikanske magasinet Variety som siterer Harrison på uttalelsen.

Ber om tålmodighet

Han understreker at han velger å holde tilbake informasjon i uttalelsen sin, ut av respekt for de involverte i både produksjonen og programmet.

- Jeg vet at vi i vår tidsalder forventer svar med én gang, men akkurat nå er ikke det mulig. Jeg oppfordrer alle til å respektere privatlivet til alle som er involvert i saken, så skal vi informere dere så fort vi kan, forklarer programlederen.

Warner Bros, som produserer programmet, har også kommet med en offisiell uttalelse. Der kommenteres det at dette angivelig skal dreie seg om et overtramp på settet, uten at de nevner konteksten.

KLAGESTORM: Under en direktesending på TV-kanalen C8 endte deltaker Jean-Michel Maire opp med å kysse modellen Soraya. Det har ført til kraftige reaksjoner. Video: C8 Vis mer

- Når etterforskningen er over, vil nødvendige tiltak bli gjennomført, heter det.

Ryktestorm

Tidligere «Ungkaren»-deltaker Dominique Alexis, som også var med på den nye innspillingen, skriver at hun er «veldig lei seg» over det som har skjedd, og at alle deltakerne nå har det bra - i hvert fall rent fysisk.

Taylor Nolan har også vært med i en tidligere sesong. Hun skriver:

«Gode mennesker gjør dårlige ting bedre. Utrolig takknemlig for venner, familie, selvvalgt familie og den veldig spesielle «Ungkaren»-familien».

Andre skriver at saken er hjerteskjærende, og at man ikke bør tro på alle ryktene der ute. Flere kritiserer også produsentene, for at de ikke passet på. Ingen av de to deltakerne som hevdes å være involvert i hendelsen, har foreløpig gitt sin versjon av det som skjedde.

DeMario Jackson har imidlertid kommet med en kort uttalelse til Entertainment Tonight, som møtte ham utenfor en Starbucks-café i Los Angeles:

- Jeg har ingenting å si. Du vet, Corinne er en fantastisk jente, og det er alt jeg har å si, sa Jackson, og sendte en hilsen til «Ungkaren»fansen:

- Elsker dere alle sammen, takk for støtten, la han til.

Andre reality-skandaler

Selv om det foreløpig ikke er bekreftet hva realityskandalen skal gå ut på, har det flere ganger i historien vært lignende hendelser med furore og skandaler i reality.

Nå nylig ble det for eksempel hevdet av svenske Ageta Sjödin at det hadde vært flere sexskandaler i den svenske utgaven av «Fangene på fortet». Sjödin ledet programmer, og hevder det skjedde litt av hvert i kulissene.

I Daniel Redgerts podcast «Tankar med», svarte Sjödin på det som skal være årelange sexrykter knyttet til programmet.

- Det er jo veldig mye orgier på fortet. I hver eneste celle, hevdet Sjödin.

Expressen har blant annet listet opp flere hendelser som skal ha funnet sted under innspillingen i løpet av årene. De tar eksempelvis for seg en drikkekonkurranse - som endte med pumping for en av deltakerne, i tillegg til påstått samleie for et kjendispar. For å nevne noe.

- Jeg kan dessverre ikke si noe. Men det føles som om det var litt villere på 90-tallet, da jeg jobbet med det. Da hørte jeg flere rykter. Nå hører jeg ikke så mye, utttalte Sjödin.

Skuespiller Nils Ole Oftebro har ledet den norske utgaven av serien. Han kjente seg ikke igjen i påstandene som ble framsatt om den svenske utgaven, og mener dette ikke fant sted i de norske sesongene.

Apropos Sverige: Trodde du at norske «Farmen» var drøyt? Da har du ikke sett den svenske utgaven, der deltakerne hadde samleie den første natta. Andre lands versjoner av «Paradise Hotel» er også kjent for å by på mer enn den norske utgaven, med slåssing, gruppesex og fyllekalas.

LES OGSÅ: Toppblogger forlater tv-program i protest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer