- NULL KONTAKT: I et større intervju forteller Billy Bush om skandalen som oppsto etter at en samtale mellom ham og Donald Trump fra 2005 ble lekket i fjor. Han forteller samtidig at han ikke har hatt noe kontakt med presidenten i etterkant. Foto: NTB Scanpix
- NULL KONTAKT: I et større intervju forteller Billy Bush om skandalen som oppsto etter at en samtale mellom ham og Donald Trump fra 2005 ble lekket i fjor. Han forteller samtidig at han ikke har hatt noe kontakt med presidenten i etterkant. Foto: NTB ScanpixVis mer

Donald Trump og Billy Bush:

Bryter tausheten om Trump-samtalen som endte hans karriere

- Skulle ønske at jeg hadde skiftet samtaleemne.

For sju måneder siden ble livet til TV-verten Billy Bush (45) snudd på hodet, etter at en samtale mellom ham selv og daværende presidentkandidat Donald Trump (70) ble lekket på nett.

Videoen, som ble publisert av Washington Post, var fra 2005, og vekket stor oppsikt verden over. Dette fordi den inneholder Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en gift kvinne - og svært nedsettende omtale av kvinner generelt. Trump uttaler blant annet at man kan gjøre hva man vil med kvinner når man er berømt - til og med ta dem i skrittet.

Billy Bush, som var Trumps samtalepartner, fikk kritikk for å blant annet ha ledd og humret mens 70-åringen kom med uttalelser som «Grab her by the pussy».

Det skulle han ikke ha gjort.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Mistet jobben

Kort tid etter ble det nemlig kjent at NBCs forhenværende stjerneskudd hadde mistet jobben som vert for TV-programmet «The Today Show».

I et større intervju med Hollywood Reporter avslører Bush, som er nevøen til tidligere president George H. W. Bush, at han hadde planlagt en stor, offentlig unnskyldning når han returnerte til TV-skjermen.

FIKK FØLGER: Billy Bush mistet jobben som følge av samtalen med Trump. Foto: NTB Scanpix
FIKK FØLGER: Billy Bush mistet jobben som følge av samtalen med Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det fikk han aldri anledning til.

- Når jeg ser tilbake på hva som ble sagt på den bussen, så skulle jeg ønske at jeg hadde skiftet samtaleemne, sier 45-åringen, og forteller at han angrer på å ikke ha hatt «styrke til dette».

- Kan ikke leve med det

Trump har i etterkant beklaget innholdet i videoen, og beskrevet det hele som «uskyldig garderobeprat». Den forklaringen kjøper imidlertid ikke Bush.

- Jeg har vært i mange garderober. Jeg er en idrettsutøver, så nei, dette er ikke den type samtaler som vanligvis foregår i garderobene, eller som jeg har vært deltakende i.

Videre forteller Bush at han fortsatt ikke har en anelse om hvem som kan ha lekket videoen. På tross av at den kostet ham jobben, har 45-åringen tatt et valg om å snu hendelsen til noe positivt.

GROV SPØK: Da president Donald Trump fikk en sabel av den amerikanske kystvakta, kom det en noe grov spøk fra Trumps minister John Kelly. Spøken ble fanget opp av mikrofonene. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Når en kvinne ser den videoen - og dette er noe som virkelig slo meg - spør de kanskje seg selv: «Er det dette som skjer når jeg forlater et rom? Når jeg forlater et møte, er det dette folk sier om meg?». (...) Det kan jeg ikke leve med. Hvis jeg skulle havne i en liknende situasjon igjen, ville jeg ha stoppet samtalen med en gang, forklarer han.

- Støtende

45-åringen har fortsatt ingen fast jobb å gå til, og tilbringer for tida hverdagen hjemme sammen med sine tre døtre. Han forklarer også at han har vært i gruppeterapi flere ganger, og at dette har hjulpet ham psykisk.

FOR DRØYT?: «The Simpsons» markerer Trumps 100. dag som president med en parodi. Mange føler serieskaperne treffer spikeren på hodet, mens andre kaller det «sykt» og «upassende» Vis mer

Det er imidlertid ikke bare Donald Trump som har tatt til motmæle i skandalesaken. Kort tid etter at klippet kom ut, uttalte Melania Trump at hun ble overrasket over innholdet.

Den tidligere modellen forklarte at hun ikke har hørt Trump bruke slikt språk før.

- Ordene han brukte var støtende og uakseptable. Dette er ikke slik min mann er. Jeg håper at det amerikanske folket godtar hans unnskyldning, sa Melania Trump i et intervju med CNN.

LES OGSÅ: - Melania nekter å dele seng med Donald Trump