Lene Nystrøm og Søren Rasted fra Aqua ble skilt:

Bryter tausheten om skilsmissen

- Vi hadde det stadig vekk fint sammen.

BRUDD ETTER 16 ÅR: Aqua-paret Lene Nystrøm og Søren Rasted annonserte i fjor at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 16 år som kone og mann. De har holdt kortene tett til brystet om bruddet - frem til nå. I et nytt intervju med danske TV2 snakker Søren om hvorfor det gikk som det gikk. Foto: NTB scanpix
BRUDD ETTER 16 ÅR: Aqua-paret Lene Nystrøm og Søren Rasted annonserte i fjor at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 16 år som kone og mann. De har holdt kortene tett til brystet om bruddet - frem til nå. I et nytt intervju med danske TV2 snakker Søren om hvorfor det gikk som det gikk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I april i fjor ble det kjent at de to popstjernene Lene Nystrøm (44) og Søren Rasted (48) hadde bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 16 år som ektepar. Bruddet kom overraskende på pressen, og paret har i ettertid vært svært tause om skilsmissen.

De spilte sammen i den suksessrike gruppen Aqua, som huskes godt for blant annet «Barbie Girl» og «Dr. Jones». Bandet har i senere tid blitt oppløst, bare for å gjenoppstå igjen.

Nå, over ett år etter at mediene kunne melde om skilsmissen mellom Nystrøm og Rasted, snakker sistnevnte om bruddet for første gang. Det i et TV-program, sendt på danske TV2.

POPIKONER: Aqua spilte under Eurovision Song Contest-finalen i 2001, rett før de gikk hvert til sitt. Foto: NTB Scanpix
POPIKONER: Aqua spilte under Eurovision Song Contest-finalen i 2001, rett før de gikk hvert til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vært spennende

Det er Ekstra Bladet som omtaler saken. Avisen skriver at Søren satt i stolen hos Hans Pilgaard i forbindelse med innspillingen av talkshowet «Hos Hans», og at det var der han valgte å fortelle om bruddet.

- Nå ble jeg skilt i sommer, og har det veldig fint sammen med min kone - med Lene, sa han i programmet.

Han kan avkrefte at det har vært noe dramatikk bak splitten, og betegner det hele som en «veldig god» skilsmisse. Han peker også på at det har vært fint med en forandring for ham personlig.

KOLLEGER OG EKTEFOLK: Lene og Søren var gift i 16 år, men det skulle ikke vare for de to popstjernene. Her fotografert på konsert sammen i 2000. Foto: NTB scanpix
KOLLEGER OG EKTEFOLK: Lene og Søren var gift i 16 år, men det skulle ikke vare for de to popstjernene. Her fotografert på konsert sammen i 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi hadde det stadig vekk fint sammen. Etter å ha vært gift i 16 år blir man revet ut av den normale hverdagen man har hatt, og på noen måter er det også sunt - i hvert fall for meg, ytret han, og fortsatte:

- Jeg synes det har vært veldig spennende å se på livet mitt på en annen måte, avslørte popstjernen, og la til at han nå har fått tid til å se ting i et annet perspektiv.

Sammen har pop-paret barna Billy (12) og India (13), som hele tiden har vært fokus under skilsmissen. Det var på Instagram at duoen først annonserte at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt i fjor.

GIKK AMOK: Lene Nystrøm forteller en historie fra karrieren om «Barbie»-perioden. Video: TV 2Vis mer Vis mer Vis mer

«Dette gjør vi i enighet og med den største respekten for hverandre», skrev de den gang. Det var samme kommentar de ga til avisene på tidspunktet.

I et intervju med Alt for Damene i 2010, fortalte Søren om forholdet sitt til norske Lene.

- Lene var den jenta jeg kjente aller best i hele verden, og det er nok bra at man kjenner hverandres dårlige sider før man gifter seg, fortalte han den gang.

Et innlegg delt av Lene (@lenenystrom)

I samme intervju innrømmet dansken at han en periode fryktet for ekteskapet sitt, og at han var nødt til å ta seg kraftig sammen for å redde familieidyllen.

Gode penger

På grunn av Aquas enorme suksess på 90-tallet, er Rastad og Nystrøm antakeligvis sikret økonomisk for resten av livet.

Ifølge Dagbladet har eks-paret tjent omkring 210 millioner kroner til sammen, men Lene Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten, forklarte overfor avisen at skilsmissen ikke vil ha negativ innvirkning på økonomien.

SNAKKER UT: Søren Rasted valgte i et TV-intervju å bryte tausheten om skilsmissen. Her fotografert i fjor. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Søren Rasted valgte i et TV-intervju å bryte tausheten om skilsmissen. Her fotografert i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Som de selv uttaler: «dette gjør vi i enighet og med den største respekt for hverandre», svarer vel egentlig godt nok, på at de er godt forlikt. Begge to, med familie, sitter trygt og godt i det, for resten av livet, sa han til Dagbladet.

Nystrøm og Rasted eide blant annet eiendommen «Øxenholm» like utenfor Birkerød i Danmark, som de kjøpte for 26 millioner danske kroner i 2006. Den ble i fjor lagt ut for salg til 35 millioner danske kroner.

Comeback?

Aqua besto originalt av Claus Norreen (47), René Dif (50), Nystrøm og Rastad. Da de bestemte seg for å gå hver til sitt i 2001, var det ikke gitt at de skulle stå på en scene sammen igjen.

I 2016 ble kvartetten til en trio da Norreen valgte å hoppe av. Splitten var helt uten drama, men ifølge Rasted er ikke lenger Aqua det samme.

I fjor gjenoppsto de nemlig i forbindelse med «We Love The 90's»-showet, som var innom flere skandinaviske byer.

- Hadde vi fortsatt sammen, hadde vi drept hverandre. Å ta et skritt tilbake og la Aqua forsvinne var en veldig god beslutning. Å spille en gang iblant er som å åpne en gave og det gjør det kult å være rundt hverandre, sa Søren til Aftonbladet i fjor.

FORKLARER: I 2015-utgaven av «Hver gang vi møtes»-sesong framførte Lene Nystrøm blant annet Bjarne Brøndbo og D.D.E.s «Rumpa mi». Artisten avslører at hun ikke akkurat er misfornøyd med sin egen bakdel. Video: TV 2 / Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer

For vokalisten René Dif var det de små tingene som begynte å plage ham. Blant annet fortalte han at bare måten en av de andre pusset tennene på begynte å bli irriterende.

Under konsertene i fjor var det de gode, gamle hitlåtene som ble spilt, men gruppen har ikke utelukket at de muligens slipper nye sanger i fremtiden.

- Jeg tror ikke vi kommer til å slippe et album. Vi kommer kanskje til å slippe nye låter. Vi har tenkt på å gjøre noe senere i år. Eller kanskje neste år. Vi har ikke bestemt noe ennå, sa Rasted.

LES OGSÅ: - Det verste som kunne skje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer