Janet Jackson:

Bryter tausheten om skandalen

18 år er gått siden den infamøse opptredenen til Janet Jackson og Justin Timberlake.

PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB
PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det skjedde en rekke ting i 2004. George Bush (75) ble amerikansk president, Facebook ble lansert og i Norge fant NOKAS-ranet sted.

Men underholdningsverdenen husker kanskje aller best Super Bowl, og nærmere bestemt opptredenen til Janet Jackson (55) og Justin Timberlake (40).

Foran 90 millioner amerikanere fremførte de låten «Rock Your Body». Mot slutten river Timberlake av deler av kostymet til Jackson, og hennes høyre bryst er eksponert for en hel verden.

Et halvt sekund var nok til å skape en skandale.

- Vanskelig

Folk var i harnisk, NFL boikottet MTV, som sendte showet, Jackson ble svartelistet av Hollywood, søksmål ble levert og kaos oppsto.

Og folket var splittet - var det et planlagt stunt, eller var det et uhell?

I ettertid har duoen forklart at det var meningen å fjerne deler av kostymet, men at en rød blonde-BH skulle være igjen, noe som altså ikke var tilfelle.

Med unntak av et Oprah-intervju to år etter hendelsen, har Jackson vært stillheten selv om det hele. Nå letter hun imidlertid litt på sløret.

- Det er vanskelig for meg å prate om den tiden. Uansett om jeg vil være en del av debatten eller ikke, så er jeg en del av den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer