Janet Jackson:

Bryter tausheten om skandalen

18 år er gått siden den infamøse opptredenen til Janet Jackson og Justin Timberlake.

PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB
PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det skjedde en rekke ting i 2004. George Bush (75) ble amerikansk president, Facebook ble lansert og i Norge fant NOKAS-ranet sted.

Men underholdningsverdenen husker kanskje aller best Super Bowl, og nærmere bestemt opptredenen til Janet Jackson (55) og Justin Timberlake (40).

Foran 90 millioner amerikanere fremførte de låten «Rock Your Body». Mot slutten river Timberlake av deler av kostymet til Jackson, og hennes høyre bryst er eksponert for en hel verden.

Et halvt sekund var nok til å skape en skandale.

EKSER: Britney Spears delte en video på Instagram der hun danset til eksens låt. Kort tid senere svarte Justin Timberlake, og det satte fyr på kommentarfeltet. Vis mer

- Vanskelig

Folk var i harnisk, NFL boikottet MTV, som sendte showet, Jackson ble svartelistet av Hollywood, søksmål ble levert og kaos oppsto.

Og folket var splittet - var det et planlagt stunt, eller var det et uhell?

I ettertid har duoen forklart at det var meningen å fjerne deler av kostymet, men at en rød blonde-BH skulle være igjen, noe som altså ikke var tilfelle.

Med unntak av et Oprah-intervju to år etter hendelsen, har Jackson vært stillheten selv om det hele. Nå letter hun imidlertid litt på sløret.

OVERRASKET: Jessica Biel og Justin Timberlake fikk mye oppmerksomhet for det kreative halloween-kostymet sitt. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Det er vanskelig for meg å prate om den tiden. Uansett om jeg vil være en del av debatten eller ikke, så er jeg en del av den.

Det sier hun i et intervju med magasinet Allure, i forbindelse med dokumentaren «Janet», som har premiere 28. januar. Hvorvidt Super Bowl-skandalen blir tema i filmen er foreløpig ikke kjent.

Glad for debatten

Skandalen fikk fornyet oppmerksomhet for ett år siden, i forbindelse med dokumentaren om Britney Spears (40). Justin Timberlake var da i hard skyts for at Spears fikk skylden for bruddet, noe han var med på å bygge opp under.

BRITNEY: Britney Spears hadde hatt faren som verge siden 2008. Men var det frivillig?Dokumentaren til The New York Times håpet å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Han fikk også en gryende solokarriere etter Super Bowl, mens Jackson fikk hele sin karriere rasert. Det ble da i fjor rettet oppmerksomhet mot et system som bidro til kvinnefiendtlighet. Timberlake gikk ut og beklaget til begge kvinnene.

Jackson sier det ikke gjør henne noe at Super Bowl blir tema igjen.

- Jeg tror det er viktig. Ikke bare for meg, men for kvinner. Så jeg tror det er viktig at debatten blir tatt. Og ting har endret seg, åpenbart for det bedre, sier hun.

LES OGSÅ: Ble tvunget til å annullere ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer