Egor Filipenko:

Bryter tausheten om «Skal vi danse»-exiten

To av fire dommere fra tidligere sesonger forsvinner fra «Skal vi danse».

ENDRINGER: Mens Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdig som «Skal vi danse»-dommere, fortsetter Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
ENDRINGER: Mens Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdig som «Skal vi danse»-dommere, fortsetter Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at det gjøres en rekke endringer før den kommende sesongen av «Skal vi danse» skal på lufta. Selv om dommerpanelet kommer til å se ganske annerledes ut, skal likevel parketten poleres og paljettene og danseskoene på.

En av dommerne vi får et danseglad gjensyn med til høsten, er Merete Lingjærde (59).

Hun har vært med i programmet siden 2015, og når Se og Hør snakker med henne denne uken, forteller hun hva hun tenker om endringene som er blitt gjort - og hvordan det blir å «miste» Egor Filipenko (33) og Tore Petterson (42) som dommere.

- Vi har jo visst dette samtidig alle sammen, så jeg har vært klar over det en stund, forteller hun, og fortsetter:

- Tore har jeg et veldig godt forhold til og jeg har også kjent Egor i veldig mange år. Det er blandede følelser nå. Det er klart vi har hatt et veldig fint samarbeid med de gutta der, og det har bare vært hyggelig å jobbe med dem.

ANGRER: Thomas Alsgaard forteller på «Kåss til kvelds» at han angrer «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

- Aldri noe kluss

For Merete er det viktig med god kjemi mellom dommerne, dette gir trygghet når de skal prestere på livesending. Tv-dommeren forteller videre at de fire dommerne, som har jobbet sammen frem til nå, har hatt en stor respekt for hverandre.

- Det har aldri vært noe kluss med de to gutta. Vi har kost oss så veldig på jobb og de har levert! Jeg er lei meg på deres vegne, samtidig er dette en jobb jeg også er heldig å ha hatt i så mange år. Det er klart at jeg også er realist, og vi vet aldri fra år til år om vi er med eller ikke, forklarer hun.

59-åringen innrømmer at hun har vært spent fra år til år om hun blir spurt om å returnere til dommerstolen, men påpeker at hun flere ganger har hatt en god følelse på at hun skal bli spurt.

- Men det har ikke noe med det å gjøre. Alle har ment tidvis at fire dommere kan ha vært mye - og det uten at man har ønsket å miste en av oss. Det har noe å gjøre med hvor lang tid man får til å prate på og det er ikke uvanlig med tre dommere i denne type program. Det handler nok også om at man ville gjøre et skifte, for ingen har gjort en dårlig jobb, mener hun.

SKADD: Farmen-profil Lasse Lom har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer

- Blir et savn

Selv om det blir leit å gi slipp på både Tore og Egor, påpeker Merete at det er viktig å ta godt imot Morten Hegseth (35) som ny dommer.

- Jeg heier jo på å få Morten inn. Jeg har ikke sett han masse, men har møtt han flere ganger og vi har en utrolig fin kjemi. Jeg synes han er velformulert og kjapp i replikken og ikke minst morsom. Man må tenke at Trine (dommer Trine Dehli Cleve journ.anm.) og jeg driver med dans og er profesjonelle, så det er litt mer det seerblikket som kommer inn med Morten, en som kan mene noe annet enn oss, forklarer hun, og fortsetter:

- Jeg er nødt til å mene noe om utførelsen om dansen selv om danserne kan bli litt lei seg og skuffet. Vi tuller og tøyser vi også - det er underholdning, men rollen min er jo å påpeke dansekvalitetene til hver enkelt.

Ifølge 59-åringen kan Morten Hegseth mene noe helt annet enn hva hun sier, men hun vil love seerne at dømmingen fra hennes side vil baseres på dans og formidling.

- Jeg tror dette blir variert og bra og jeg ønsker Morten hjertelig velkommen. Det ligger langt inne med forandring, og vi har jo blitt glad i de to andre gutta. Det blir et savn for seerne, men også for oss.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

- Seernes alibi

Trine Dehli Cleve (60) forteller at det har vært noen fine år med Egor og Tore.

- Vi har opparbeidet en god kjemi, og vi har utfylt hverandre med kunnskap fra ulike innfallsvinkler for å få best mulig energi og varierte tilbakemeldinger. Det har vært en fornøyelse å jobbe med de i disse årene, innrømmer hun.

Samtidig påpeker Trine at med Morten på laget går de jo også fra fire til tre dommere.

- Han er en dyktig underholdningsjournalist, og han er veldig tydelig på at fag og regler overlates til Merete og meg, og at han vil være seerens alibi inn i «Skal vi danse», forteller hun, og fortsetter:

- Det er alltid leit å miste gode kollegaer, samtidig som det også er veldig spennende å bli kjent med nye.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling flyttet sammen med Birgit Skarstein - og kort tid senere møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Tv-dommeren takker videre både Egor og Tore for fine år som kolleger.

- Vi gleder oss over å ha fått Morten Hegseth inn i dommerpanelet i «Skal vi danse». Med sitt unike perspektiv og lange erfaring som underholdningsjournalist blir han et spennende tilskudd til «Skal vi danse» i høst. Morten skal på sitt vis sette ord på det folk hjemme i stuene ser, sa programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, nylig.

- Vi ønsker å takke Egor og Tore for lang og tro tjeneste i «Skal vi danse», de har levert solide bidrag til «Skal vi danse»-suksessen de siste årene, sa hun videre.

- Halve livet i «Skal vi danse»

Egor Filipenko, som altså ikke blir å se som dommer til høsten, har vært med i «Skal vi danse»-sirkuset nesten halve livet sitt.

- Da jeg først fikk vite det tenkte jeg:«oi sann», men vi har jo ikke kontrakt som varer evig. Hvert år venter vi på å bli spurt og man er usikker. Det er 14 sesonger jeg har vært med som danser og dommer, det har vært et eventyr å få være med.

POPULÆR: Benjamin Jayakoddy har blitt en kjent danser i «Skal vi danse», som igjen har ført til flere spekulasjoner rundt han og hans dansepartnere opp gjennom. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Han forteller at han gjerne skulle vært med videre, men at han fikk vite at det ikke ble sånn for allerede noen måneder siden.

- Jeg synes det var helt greit og tar ting sjeldent tungt. Jeg tenker at når en dør lukkes, åpnes stort sett en ny, fortsetter han.

I tillegg til å være danser er han salgssjef hos Møller bil, og har derfor nok å gjøre. Han håper dog at det etterhvert blir såpass åpent i landet at man kan gjøre flere danseoppdrag og shows.

- Det er selvfølgelig kjedelig å ikke være en del av det, jeg har jo vært der siden jeg var 19 år og kjenner så mange der. Men jeg forblir en del av det på en måte likevel, fortsetter han, og legger til at han alltid er åpen for å returnere til danseprogrammet:

- Kanskje de savner meg så mye så de vil gi meg muligheten igjen.

LES OGSÅ: Paret skal jobbe sammen igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer