Alia Shawkat:

Bryter tausheten om romanseryktene

Det har lenge florert rykter om at det har oppstått en romanse mellom Hollywood-stjernen Brad Pitt og skuespiller Alia Shawkat.

OPPKLARER RYKTENE: I flere måneder har det florert rykter om at det har oppstått søt musikk mellom skuespiller Alia Shawkat og Hollywood-stjerna Brad Pitt. Nå svarer førstnevnte på rykteflommen i et ferskt intervju. Foto: NTB Scanpix
OPPKLARER RYKTENE: I flere måneder har det florert rykter om at det har oppstått søt musikk mellom skuespiller Alia Shawkat og Hollywood-stjerna Brad Pitt. Nå svarer førstnevnte på rykteflommen i et ferskt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor oppsto det en flom av romanserykter mellom Hollywood-stjernen Brad Pitt (56) og den 25 år yngre «Arrested Development»-stjerna Alia Shawkat (31), i den amerikanske tabloidpressen.

- De henger mye sammen. De bor bare ti minutter unna hverandre, så Alia sykler eller spaserer over til Brads hus så fort de har tid til å slappe av. Det er et veldig lett og organisk forhold, fortalte en kilde til US Weekly i mai.

Ryktene fikk fart på seg etter at stjerneduoen hadde blitt observert sammen ved en rekke anledninger. Blant annet på kunstgalleriet Wilding Cran Gallery i Downtown LA.

Nå bryter imidlertid Alia Shawkat for første gang tausheten om forholdet til den ettertraktede skuespilleren.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen og Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- Følelsen av å være naken på skolen

Det gjør hun i et intervju med Vulture.

- Vi dater ikke. Vi er bare venner, konstatere skuespilleren til magasinet, gjengitt av E Online.

Ifølge Shawkat møtte hun Pitt for første gang for noen år tilbake etter å ha blitt introdusert for Hollywood-stjernen av filmregissør Spike Jonze (50). Etter deres første møte introduserte Pitt henne for vennene hans og de to utviklet et vennskap.

Hun forteller videre at det ikke bare har vært fansen og mediene som har vist interesse for om hun har inngått et forhold til Hollywood-stjernen, men også Shawkats venner.

- Alle vennene mine bare: «Hva foregår der?», og de sendte meg bilder. Jeg følte meg overveldet. Det er følelsen av å være naken på skolen og tenke: «Åh gud, alle ser på meg», fortsetter hun.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Hvem faen er den tispa der?

Til tross for at Shawkat har vært skuespiller siden hun var ni år gammel, innrømmer hun at hun aldri har fått like stor oppmerksomhet fra pressen som da romanseryktene om forholdet til Pitt først begynte å florere.

En ting hun spesielt har bitt seg merke i er hvordan mediene beskriver henne som «merkelig».

BARE VENNER: Alia Shawkat mener at hun og Brad Pitt bare er gode venner. Foto: NTB Scanpix
BARE VENNER: Alia Shawkat mener at hun og Brad Pitt bare er gode venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For dem er det som: «Vi forstår det ikke! Denne jenta er rar! Hun er så annerledes! Hvorfor henger de sammen?». Du kommer for nær ballets konge, og plutselig tenker alle: «Hvem faen er den tispa der?», sier hun lattermildt i intervjuet.

At Brad Pitt til stadighet blir koblet til en rekke kvinner i Hollywood er ingen hemmelighet. Siden sjokkbruddet mellom Angelina Jolie (45) og Brad Pitt i 2016 har de to vært omsverma av romanserykter på hver sin kant.

Sistnevnte har blitt koblet til en MIT-professor, en spirituell healer, eksen Jennifer Aniston (51), Kate Hudson (41), nevnte Angelina Jolie og nå sist skuespillerkollega Alia Shawkat.

FRA NULL TIL HUNDRE: Yasmine San Miguel og Even Kvam har vært bitre fiender inne på «Paradise Hotel», men i onsdagens episode snudde det brått. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Ingenting av det er sant

Til tross for at Pitt forsøker å unngå å lese om seg selv i media, noe han fortalte i et intervju med New York Times i desember, har også han fått med seg ryktene rundt sitt eget kjærlighetsliv.

- Jeg vet ikke hvor mange kvinner de sier at jeg har datet de siste to eller tre åra, men ingenting av det er sant, slo han fast.

AVSLO DATINGRYKTER: I desember gikk Brad Pitt ut og sa at ingenting av det som blir skrevet om hans datingliv er sant. Foto: NTB Scanpix
AVSLO DATINGRYKTER: I desember gikk Brad Pitt ut og sa at ingenting av det som blir skrevet om hans datingliv er sant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mer innsikt ga han ikke rundt sivilstatusen, men det kunne altså virke som om han ikke hadde noen i kikkerten. Pitt fortalte imidlertid at han sluttet å lese om seg selv i 2004.

- Ikke bare anmeldelser. Jeg mener alle magasinene på legekontoret. Fordi noe av det ville ha hoppet rundt i hodet som en rotte i skallen. Det ville forblitt der, og det ville ha påvirket noen av mine avgjørelser og valg i jobben, livet, og jeg fant ikke noe av det nyttig, sa 56-åringen.

Som nevnt var Pitt tidligere gift med Hollywood-stjernen Angelina Jolie. Nyheten om at de skulle gå hver til sitt etter to år som mann og kone, smalt som ei bombe i Hollywood.

- Jeg er veldig trist over dette, men det som betyr mest nå er at barna våre har det bra. Jeg ber vennlig om at pressen gir dem det spillerommet de trenger gjennom denne vanskelige tiden, sa Pitt i en pressemelding til People, da nyheten ble kjent i 2016.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Avslørte bakgrunnen for skilsmissen

Siden den gang har begge partene lettet på sløret om skilsmissen her og der, og de har også gått gjennom en svært offentlig skittentøyvask.

Hvorfor de gikk hver til sitt ble imidlertid ikke kjent før nå nylig, da Jolie tok bladet fra munnen.

I et intervju med Vogue India, gjengitt av blant andre Entertainment Tonight, fortalte «Maleficent»-stjernen at beslutningen om å skilles fra ektemannen i stor grad var på grunn av deres seks barn.

2014: For fire år siden kom nyheten om at Hollywood-paret Angelina Jolie og Brad Pitt skulle gå hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
2014: For fire år siden kom nyheten om at Hollywood-paret Angelina Jolie og Brad Pitt skulle gå hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skilte meg for familien min. Det var det rette å gjøre, fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg fokuserer fremdeles på å ta vare på barna. Noen har brukt min stillhet imot oss, og barna leser løgner om dem selv i mediene. Men jeg minner dem på at de vet sannheten og hva som er riktig. Faktisk er de seks veldig modige, veldig sterke unge mennesker.

LES OGSÅ: - Tok «hemmelig» telefon til Jennifer etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer