Jude Law og Johnny Depp

Bryter tausheten om oppstyret

Jude Law uttaler seg om sparkingen av sin «Fantastic Beasts»-kollega, Johnny Depp.

2018: Jonny Depp og Jude Law under «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald»-premieren i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB
2018: Jonny Depp og Jude Law under «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald»-premieren i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av måneden ble det kjent at skuespiller Johnny Depp (57) tapte i retten etter hans injuriesak mot den britiske tabloidavisa The Sun.

Få dager senere ble det kjent at Hollywood-stjernen fjernes fra et kommende filmprosjekt.

«Jeg har vært overveldet og rørt av alle deres meldinger med kjærlighet og bekymringer, spesielt over de siste dagene. For det andre vil jeg meddele at jeg har blitt bedt om å trekke meg fra Warner Bros. Fra min rolle som Grindelwald i «Fantastic Beasts», og jeg har respektert og gått med på det», skrev Depp i en uttalelse på Instagram.

- Bøye seg for studioet

Mens Depp hadde rollen som filmens skurk, Gellert Grindelwald, spiller den britiske skuespilleren Jude Law en annen sentral og populær karakter: Albus Humlesnurr.

Nå kommenterer Law sparkingen av sin kollega.

- Det er trolig en av de største produksjonene jeg har jobbet på. Og i en situasjon som dette må man bøye seg for studioet. Det er alt du kan gjøre, sier han i et intervju med Entertainment Tonight.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Hva føler dere om at så stor rolle må bli byttet ut i midten av produksjonen, spør ETs reporter.

- Det var uvanlig for meg fordi Johnny hadde faktisk gjennomført bare en dags filming, tror jeg, på egen hånd.

Law viser til at studioet og selskapet gjør de store beslutningene på slike store filmer.

- Du må bare rette deg etter det, fordi vi er bare medlem av teamet.

Ifølge Hollywood Reporter får Depp full lønn fra Waner Bros., på grunn av kontrakten han har med studioet, som sikrer at han får full kompensasjon uansett om filmen blir laget eller ikke, eller om rollen skulle gå til noen andre.

Depp har filmet én scene siden produksjonen startet i september, skriver Hollywood Reporter.

HUMLESNURR: Jude Law i rollen som Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB
HUMLESNURR: Jude Law i rollen som Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB Vis mer
SKURKEN: Johnny Depp i rollen som Gellert Grindelwald i "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald". Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB
SKURKEN: Johnny Depp i rollen som Gellert Grindelwald i "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald". Foto: Warner Bros/Kobal/REX/NTB Vis mer

Dansk erstatter?

Nå går det rykter om at den danske skuespilleren Mads Mikkelsen skal ta over Depps rolle. Ifølge Deadline er Mikkelsen på toppen av liste over skuespillere som blir vurdert til rollen.

Kilder sier til Deadline at Mikkelsen er regissør David Yates førstevalg og at de har opprettet kontakt med dansken.

Mikkelsen er internasjonalt kjent for roller som Bond-skurk i «Casino Royale» (2006) og kannibalen Hannibal Lecter i serien «Hannibal». I fjor var han blant annet å se i filmen «Arctic».

Ifølge Deadline er håpet at filmen skal komme ut som planlagt, sommeren 2022. Den skulle egentlig være klar i november neste år, men ble utsatt på grunn av coronapandemien.

NY SKURK?: Ifølge Deadline er danske Mads Mikkelsen ønsket til rollen som Gellert Grindelwald. Foto: NTB
NY SKURK?: Ifølge Deadline er danske Mads Mikkelsen ønsket til rollen som Gellert Grindelwald. Foto: NTB Vis mer

Rystende avsløringer

Depp gikk til sivilt søksmål mot The Sun for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Stjerna følte seg derfor ærekrenket, og krevde oppreisning.

Rettssaken har vært av det mer skitne slaget. Det har kommet fram en rekke rystende avsløringer underveis, og detaljene som har dukket opp har flere ganger vært mer oppsiktsvekkende enn selve saken.

Avsløringene som har dukket opp har i hovedsak sirklet kring Depps og Amber Heards svært turbulente ekteskap, der det også hevdes at begge parter skal ha vært voldelige. Dette har for øvrig begge benektet.

I innlegget på Instagram skrev den 57 år gamle skuespilleren at domstolens surrealistiske dom i Storbritannia ikke vil endre hans kamp for å fortelle sin sannhet, og han bekreftet samtidig at han planlegger å anke.

LES OGSÅ: - Innrømmer å ha slått eksmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer