«Senkveld»:

Bryter tausheten om nedleggelsen

Seerfavoritten skrotes etter 20 år på skjermen.

OVER OG UT: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet programmet siden 2018, men nå legges det ned. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2

OVER OG UT: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet programmet siden 2018, men nå legges det ned. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag ble det kjent at TV 2-talkshowet «Senkveld» legges ned etter 20 år på skjermen. De siste årene har Stian Blipp (31) og Helene Olafsen (31) ledet det populære programmet. Siste program blir sendt fredag 21. mai, og det gjenstår derfor bare seks sendinger.

Programmets fremtid har den siste tiden vært ganske uviss - etter at Blipp tidligere i år bekreftet at han skulle slutte som programleder og sette opp soloshow i Bergen.

Nå er det altså klart at «Senkveld» skrotes. Stian Blipp sier til Se og Hør at det var et utfall han har fryktet.

- Vi fikk vite det mellom ni og halv ti i morges. Det kommer jo overraskende på, men likevel var det et potensielt utfall som vi bakerst i hodet både var litt redd for og forventet, sier han.

- Har du tenkt at det går den veien?

- Jeg har ikke tenkt at det skulle gå den veien, men når jeg har tenkt tilbake på beslutningen om å slutte, så var det en av mange mine våkenetter at dette kunne skje, innrømmer han.

NY MAKKER: Helene Olafsen er nybakt mamma, og i den anledning leter Stian Blipp etter en ny person han kan lede «Senkveld» sammen med. Vis mer

- Fremskyndet prosessen

Blipp sier likevel at det er en tid for alt, og tror at endrede medievaner muligens har ført til at talkshowets storhetstid er forbi.

Tidligere i år ble det kjent at Blipp skulle slutte som programleder i «Senkveld». Han tror det valget har bidratt til å fremskynde prosessen om å legge ned programmet.

- Jeg tror ikke at det er den direkte grunnen, men at det var en påvirkende faktor og noe som fremskyndet den prosessen. Selv om det ikke er noe kjekt å ha den rollen, forteller han til Se og Hør.

Nå gleder 31-åringen seg til å sette opp sitt eget show. Han utelukker imidlertid ikke at han snart kan dukke opp på skjermen igjen.

- Nå skal jeg gjøre show, men hvis det er slik at jeg passer inn i et prosjekt TV 2 vil ha, er jeg åpen for det. Men det er ingenting som er spikret helt enda, røper Blipp.

- Hva kommer du til å huske best?

- Det er vanskelig å ikke tenke på perioden da vi starten innspillingen. Vi fikk en vanskelig oppgave med å ta over etter Thomas og Harald, vi følte at det var en umulig oppgave. Men den krigerstemningen som var i leiren da, den er vanskelig å glemme. Man er litt i skyttergraven sammen og blir veldig glad i hverandre. Det er tilhørigheten og samholdet jeg kommer til å savne og huske best.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Varslet slutt

I februar ble det kjent at Blipp skulle slutte i programmet. På det tidspunktet var det ikke kjent hva som skulle skje med programmet videre.

Blipp forklarte tidligere i år at han valgte å slutte på grunn av sitt eget soloshow i Bergen. Han fortalte også at han ikke fikk utløp for kreativiteten i programmet.

- I «Senkveld» er det et veldig strengt format. Det er mange folk som skal si noe om det, det er mye politikk rundt det. Jeg følte at de egentlig ikke trenger meg så mye, og jeg går ofte rundt i det der at jeg har så ekstremt mye jeg har lyst til å gjøre, men jeg får på en måte ikke gjort det her, har han sagt.

«Senkveld» dukket først opp i 2001 med Tommy Steine og HC Andersen som programledere. Det var imidlertid Thomas Numme og Harald Rønneberg som ledet programmet lengst - fra 2003 til 2018.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

Ferdig med talkshow

Programdirektør i TV 2 Kathrine Haldorsen fortalte til Se og Hør mandag at nedleggelsen skjer som føle av fornyelse i kanalen.

Hun sa også at TV 2 ikke kommer til å fortsette med talkshow-formatet.

- Fornyelsen betyr at vi satser på fire innholdskategorier der talkshow-kategorien ikke er blant disse. Det er vanskelig å få talkshow til å strømme. Fornyelsen i TV 2 er å få folk over til Sumo. De programmene som overhodet ikke strømmes, vil være vanskelig å få på lufta.

Hva som skal fylle seerflaten er ennå ikke bestemt.

Haldorsen sa også at TV 2 har masse nytt innhold, men at planleggingen foregår nå, og at det blir klart i august hva som erstatter «Senkveld».

Begge programlederne blir å se i TV 2 framover.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya. Her viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

- Stian Blipp håper vi at vi kommer til å se mye til fremover. Han har fortsatt kontrakt med oss selv om han skal ha show til høsten, sa programdirektøren videre, og la til:

- Dette er udramatisk, men veldig vemodig. «Senkveld» er en viktig del av TV 2s historie.

LES OGSÅ: - Vi er superstolte og glade

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer