Marius Borg Høiby:

Bryter tausheten om Marius' nye redaktørjobb

Mener Marius selv må få bestemme om han vil være offentlig person.

SNAKKER OM SØNNEN: Kronprinsesse Mette-Marit kunne tirsdag kveld fortelle på Dagsrevyen at sønnen selv må få velge om han vil være offentlig eller ikke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SNAKKER OM SØNNEN: Kronprinsesse Mette-Marit kunne tirsdag kveld fortelle på Dagsrevyen at sønnen selv må få velge om han vil være offentlig eller ikke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Mandag kveld kunne Se og Hør avsløre at kronprinsesse Mette-Marits (44) eldste sønn Marius Borg Høiby (21) har fått seg ny toppjobb i London, som trendredaktør for bladet Tempus Magazine.

I sitt eget magasin blir han også omtalt som «prins», selv om Tempus Magazine nå har valgt å fjerne prinsetittelen etter Se og Hørs omtale av saken.

Saken om Marius, og Se og Hørs omtale av den, skapte tirsdag avisoverskrifter i hele landet. Slottet har imidlertid inntil nå latt være å kommentere Marius' nye jobb og Se og Hørs omtale av den. Kronprinsparet har heller ikke uttalt seg - før nå.

Brøt tausheten

På Dagsrevyen tirsdag kveld kommenterer kronprinsparet Marius' jobb og Se og Hørs reportasje. De er på besøk i Litauen, og tok seg tid til å svare på reporterens spørsmål.

- Han er en veldig kreativ sjel, er god til å ta bilder og god til å filme, og har ønsket å jobbe kreativt lenge. Han har fått denne jobben som gir han muligheten til å lære, så jeg tror han stortrives. Og så er vi veldig glad for at han har funnet et sted han trives så godt, forteller kronprinsessen til NRK.

I SALG NÅ: På bakgrunn av denne saken uttaler kronprinsparet seg på Dagsrevyen. Foto: Faksimile
I SALG NÅ: På bakgrunn av denne saken uttaler kronprinsparet seg på Dagsrevyen. Foto: Faksimile Vis mer

På spørsmål fra pressen om hvorvidt den nye redaktørjobben sørger for at han nå kan omtales som en offentlig person, svarer hun at det får være hans eget valg.

- Han jobber jo i et lite engelsk magasin, jeg tror ikke det sier noe verken for eller imot retten hans til et privatliv. Jeg tror det er viktig å holde de to tingene helt atskilt. Jeg tror også at han som alle andre må få bestemme i hvilken grad han ønsker å være i offentlighetens søkelys, sier hun i innslaget på Dagsrevyen.

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen svarte følgende på Dagsrevyens innslag.

- Se og Hør ønsker Marius Borg Høiby lykke til med den nye jobben. Det blir spennende å følge ham som redaktør. Dette viser at Marius helt klart er en offentlig person og han selv søker offentligheten.

Kronprinsparet uttalte seg også til NTB tirsdag ettermiddag.

- Han har selvfølgelig rett til privatliv, vi er først og fremst glad for den nye jobben hans. Det er et lite tidsskrift i England. Han som alle andre får bestemme om han vil være i offentlig søkelys eller ikke, og der har vi alle vi alle forskjellige behov, sier paret til NTB.

Raste mot Se og Hør

Det er ikke lenge siden kongehuset sist uttalte seg om Se og Hørs oppslag om Marius. Den gang var det Se og Hørs påskenummer de reagerte på.

I utgaven kunne Se og Hør avsløre at Marius har fått seg ny kjæreste og samboer i London, Tønsberg-jenta Juliane Snekkestad. I etterkant av avsløringen gikk kongehuset selv hardt ut mot Se og Hør i en pressemelding.

Oppslaget ble forsvart med at saken har offentlig interesse - blant annet fordi Marius er en del av Norges mest offentlige familie. Hoffet innrømmet for øvrig overfor Dagbladet å ha dekket utgifter for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Den 17. april brøt kronprins Haakon (44) tausheten om saken, da han i et intervju med NRK snakket om bråket. Han fortalte der at de har valgt å støtte Juliane Snekkestad, og at det har vært det viktigste for dem i denne situasjonen.

- Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte, sa kronprins Haakon, som møtte NRK i forbindelse med et besøk på Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik.

Kronprinsen fortalte samtidig at kongefamilien neppe kommer til å klage inn Se og Hørs sak for PFU (Pressens Faglige Utvalg), selv om de heller ikke vil utelukke det. I den første saken Se og Hør skrev om kjærlighetsforholdet, ble Juliane omtalt som Playboy-modell, noe blant andre modellmamma Eivor Øvrebø reagerte på overfor VG.

Bilder av Juliane har vært publisert på nettsidene til både amerikanske og argentinske Playboy, men de ble ikke tatt på oppdrag av magasinet. Enkelte mente derfor betegnelsen ble feilaktig.

På de amerikanske nettsidene ble bildene etter hvert fjernet.

- At bildene nå i ettertid er fjernet, endrer ikke at det var korrekt å kalle henne «Playboy-modell», uttalte sjefredaktør Andersen til VG.

LES OGSÅ: Knakk fire ribbein under TV-innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer