Kronprins Haakon, Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad:

Bryter tausheten om Marius' kjæreste

Kronprins Haakon forteller at Juliane Snekkestad har hans fulle støtte.

SNAKKER UT: Kronprins Haakon (44) uttaler seg bråket rundt Marius Borg Høiby for første gang. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SNAKKER UT: Kronprins Haakon (44) uttaler seg bråket rundt Marius Borg Høiby for første gang. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Det er i et intervju med NRK at kronprins Haakon (44) snakker om bråket rundt Marius Borg Høiby (21) og modellkjæresten for første gang.

De siste ukene har Tønsberg-jenta Juliane Snekkestad (22) vært på «alles» lepper, etter at Se og Hør i påsken kunne avsløre at hun er den nye kjæresten til Mette-Marits eldste sønn. I kjølvannet av avsløringen gikk kongehuset hardt ut mot Se og Hør i en pressemelding - som forsterket oppstyret ytterligere.

Overfor NRK tar kronprins Haakon, som møter kanalen i forbindelse med et besøk på Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik tirsdag, nok et oppgjør med Se og Hør.

- Valgte å støtte henne

- Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte, sier kronprins Haakon, og legger til:

- Da hadde vi et valg, skulle vi la henne stå helt alene i den situasjonen, eller skulle vi gå ut og si noe. Da valgte vi å støtte henne. Det var det denne saken handlet om for oss.

Kronprinsen forteller samtidig at kongefamilien neppe kommer til å klage inn Se og Hørs sak for PFU (Pressens Faglige Utvalg), selv om de ikke vil utelukke det.

Saken fortsetter under.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Det var for halvannen uke siden at kongehuset la ut en pressemelding der de reagerte på framstillingen av Juliane Snekkestad på forsiden av Se og Hør, der hun blir omtalt som Playboy-modell, og pekte på at oppslaget var «et overtramp» av privatlivets fred.

SKAPTE STORM: Forsiden av Se og Hørs påskenummer.
SKAPTE STORM: Forsiden av Se og Hørs påskenummer. Vis mer

«Et overtramp»

«Se og Hør hadde forrige uke et stort oppslag med fokus på privatlivet til Marius Borg Høiby. Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv - noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert. Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i forrige ukes Se og Hør er beklagelig. Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten», skrev kongehuset på sine nettsider.

Se og Hør kunne fortelle at Marius og Tønsberg-jenta har vært venner over lengre tid, men at vennskapet skal ha utviklet seg til noe mer.

Paret holdt lenge en lav profil, men på nyåret la Juliane likevel ut et bilde som for de ekstra årvåkne avslørte at hun befant seg på et spesielt sted. På sin populære Instagram-profil la hun nemlig ut flere bilder fra innsiden av kronprinsfamiliens bolig på Skaugum.

Saken fortsetter under.

Slettet bilder

Til tross for sin unge alder har Juliane blitt en ettertraktet modell, og er blant jentene i stallen til det britiske modellbyrået Nevs Models.

Juliane har også posert for det populære herremagasinet Playboy, og flere bilder fra fotoseansen var lenge å finne på Playboys nettside. Etter Se og Hørs sak ble bildene riktignok slettet.

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, har hele tiden forsvart oppslaget med at saken har offentlig interesse - blant annet fordi Borg Høiby er en del av Norges mest offentlige familie.

I etterkant av pressemeldingen har flere aktører kastet seg inn i debatten. Blant annet raste «modellmamma» Eivor Øvrebø mot at Se og Hør omtalte Snekkestad som Playboy-modell i et VG-intervju. Andre har derimot pekt på kronprinsparet må forvente publisitet rundt Marius.

Oppstyret rundt det unge paret har dessuten nådd internasjonale medier, og blant annet britiske Daily Mail, amerikanske Hola!, tyske Bild, svenske Hänt i Veckan og Italias ledende seriøse avis, Corriere della Sera, har nå omtalt Juliane Snekkestad. Hoffet har for øvrig innrømmet overfor Dagbladet å ha dekket utgifter for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn.

- Vi kan sikkert lære

Overfor NRK legger ikke kronprins Haakon skjul på at de har lagt merke til de siste ukers oppstyr.

- Det har vært litt diskusjon i etterkant, har jeg lagt merke til. Jeg har også fulgt med på den diskusjonen. Vi kan sikkert lære en del av det, av hva folk sier om det, sier han til kanalen.

Etter at forholdet mellom Juliane og Marius ble kjent har begge fått en større følgerskare på Instagram, og mandag ble det klart at Juliane er mer populær enn kjæresten.

Etter Se og Hørs avsløring og pressemeldingen fra Slottet, har nemlig Snekkestads følgerskare på Instagram økt med flere tusen, fra cirka 43 000 til 51 200 - i skrivende stund.

Dermed har hun altså også passert Mette-Marits eldstesønn, som i skrivende stund har «bare» 50 800 følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Marius kom med stikk til kronprins Haakon