Christine Koht:

Bryter tausheten om helsetilstanden

Delte innlegg på Facebook.

KREFTSYK: Christine Koht har de siste månedene kjempet mot kreftsykdommen. I dag delte hun selv en oppdatering på Facebook om sin egen helsetilstand. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Christine Koht har de siste månedene kjempet mot kreftsykdommen. I dag delte hun selv en oppdatering på Facebook om sin egen helsetilstand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke ble den kreftsyke programlederen Christine Koht (52) innlagt på Radiumhospitalet med et virus. Det avslørte journalist Joachim Førsund i forrige episode av A-magasinets podkast «Koht vil leve».

- Jeg skulle gjort opptak denne uka, nok til å ferdigstille en episode. Men så fikk Christine et tilbakefall. Denne gang i form av et virus, og nå er hun tilbake i isolasjon igjen, sa Førsund i podkasten, ifølge Aftenposten.

I midten av mai avslørte Førsund overfor Se og Hør at Kohts helsetilstand var noe uavklart.

Selv om podkasten har blitt oppdatert med episoder og oppdatering til lytterne med jevne mellomrom, har det siden mars ikke vært noen direkte lyd fra Koht. Før i dag.

- Takker følgerne

I et innlegg publisert på Facebook takker Koht nå for alle fine ord og tanker, og forteller til sine følgere at hun setter stor pris på alle og enhver.

Videre forteller hun at hun fortsatt ligger til behandling på Radiumhospitalet og at hun sliter med store bivirkninger som skjelving og smerter.

KREFTSYK: Christine Koht har fått påvist kreftsvulster i ryggen og halsen. Her med kona Pernille Rygg i 2013. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Christine Koht har fått påvist kreftsvulster i ryggen og halsen. Her med kona Pernille Rygg i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel har hun klart å fullføre podkasten «Koht vil leve». Det som vil være siste episode av den rørende podkasten, vil bli tilgjengelig innen få dager, bekrefter hun i innlegget.

«Dette blir siste kapittel i podkasten, for denne gang. Nå krysser vi fingre og jeg trenger alle gode tanker fra dere», avslutter hun i innlegget.

Det har i ettermiddag ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Kohts manager, Knut Müller-Nilssen.

Leverbetennelse

Koht fikk beskjed om at hun har alvorlig kreft like før jul og fikk tidligere i år påvist leverbetennelse - som kom som en alvorlig bivirkning av immunterapien hun gjennomgår for å få bukt med svulstene.

Fra mars og til midten av april kunne man følge komikerens kamp mot kreften i den ukentlige podkasten, men i slutten av mars ble hun imidlertid akuttinnlagt på Radiumhospitalet på grunn av den potensielt dødelige leverbetennelsen.

De siste ukene har lytterne bare fått informasjon om Kohts helsetilstand gjennom oppdateringer fra journalist Joakim Førsund, som produserer podkasten sammen med Koht.

- Ikke lyst til å dø

Det var tidligere i år at det ble kjent at Christine Koht hadde fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

I podkastens tidligere episoder har lytterne så langt fått høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og har fått et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø. Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste, har hun blant annet åpenhjertig fortalt i podkasten.

LES OGSÅ: Derfor måtte hun trekke seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer