T.I:

Bryter tausheten om farens «jomfrusjekker»

Rapperens datter, Deyjah Harris (19), tar nå bladet fra munnen etter farens sjokkuttalelser om gynekologbesøk.

UTTALER SEG: Syv måneder etter farens sjokkuttalelser om gynekologbesøk, tar datteren Deyjah Harris endelig bladet fra munnen. Foto: Skjermdump fra Instagram
UTTALER SEG: Syv måneder etter farens sjokkuttalelser om gynekologbesøk, tar datteren Deyjah Harris endelig bladet fra munnen. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

I november i fjor skapte den amerikanske rapperen T.I. (39), hvis egentlige navn er Clifford Joseph Harris jr., store overskrifter internasjonalt etter han kom med sjokkerende uttalelser om datteren sin.

Rapperen påsto nemlig den gang at han en gang i året sjekket om datteren fortsatt er jomfru.

- Ikke bare snakker vi med henne, vi tar henne med årlig til en gynekolog for å sjekke jomfruhinnen hennes, sa T.I. den gang.

Videre avslørte rapperen at helt siden datteren fylte 16, har han hengt en lapp på døra hennes hvor det står: «Gynekolog. I morgen. 9.30».

Uttalelsene ble gjort i podkasten «Ladies Like Us», men bare kort tid etter publisering valgte vertene å slette episoden som følge av reaksjonene, ifølge TMZ.

FÅTT KLAGE: «4etg» har fått én klage etter at en programleder i programmet gjennomførte en «ice cube challenge». Bilder fra NRK. Vis mer

Bryter tausheten

Den nå 19 år gamle datteren Deyjah Harris forholdt seg lenge taus om bråket. Nå har hun imidlertid tatt bladet fra munnen, og bryter tausheten om farens sjokkuttalelser. Det gjorde hun i mandagens episode av Harris-familiens realityprogram «T.I. & Tiny: Friends & Family Hustle», ifølge en rekke medier, deriblant People.

- Jeg trengte mer tid på å finne ut av hva jeg ville si, men det er veldig kleint og ukomfortabelt mellom pappa og meg. Før alt dette skjedde var forholdet vårt ganske bra, men etterpå har alt forandret seg, for å være ærlig, sier hun i episoden.

Der forteller hun også hva hun tenkte da hun fikk vite om uttalelsen, som ble publisert mens hun var på familieferie.

- Jeg sjekker Twitter, så ser jeg at jeg har blitt tagget i et innlegg. Det eneste ordet jeg så var «gynekolog» og jeg trengte ikke engang lese hele tittelen, for jeg bare visste. Hjertet mitt sank - veldig sjokkert, såret, sint og flau, forteller hun åpenhjertig.

ANSTRENGT FORHOLD: Ifølge Deyjah Harris har forholdet til faren T.I. endret seg de siste månedene. Her er far og datter sammen på Tony Awards i 2014. Foto: NTB Scanpix
ANSTRENGT FORHOLD: Ifølge Deyjah Harris har forholdet til faren T.I. endret seg de siste månedene. Her er far og datter sammen på Tony Awards i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til kusinene sine forteller hun videre om hvor flaut hun syntes det var at faren delte så personlig informasjon om henne, og at hun forsøkte å ikke tenke for mye på det hele.

Gynekologbesøkene har 19-åringen gjennomført siden hun var 14-15 år gammel, og hun påpeker at det aldri var en mulighet å si nei.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Beklaget

I en episode av Jada Pinkett Smiths «Red Table Talk» fra november i fjor fortalte rapperen at han angrer på uttalelsene, og at han gjerne ønsket å beklage overfor datteren.

- Intensjonen min her ble fryktelig feiloppfattet, sa han ifølge People.

Videre hevdet 39-åringen at han aldri har vært til stede i rommet hos gynekologen mens datteren har blitt undersøkt, og at det hele var en dårlig spøk som ble tolket feil.

Artikkelen fortsetter under Instagram-bildet av Deyjah Harris.

Rapperen påpeker nemlig at han hele tiden snakket om fortiden, men at folk trodde han mente nåtid. Verken datteren eller moren hennes, rapperen Ms. Niko, skal ha hatt noen innvendinger mot undersøkelsene, ifølge ham.

- Hun hadde derimot et problem med at jeg snakket om det. Jeg skjønner det, og er utrolig lei meg overfor henne for det. Hun forstår intensjonene mine og hun vet hvem jeg er og alltid har vært, sa han den gang.

Med seg i programmet til Smith-familien hadde rapperen kona Tiny, som han har tre barn med. Hun fortalte at ektemannen ikke hadde regnet med alt oppstyret, fordi han ikke forsto hvor personlig og kontroversielt temaet faktisk var.

SJOKKERER: Konseptet «Sex Island» går av stabelen denne måneden, og det sjokkerer på mange måter. Video: Good Girls Company / Rød Løper Vis mer

Norsk lege reagerte

Som tidligere nevnt satte uttalelsene sinnene i kok hos en rekke mennesker. Blant disse var den norske legen og forfatteren Nina Brochmann (32), blant annet kjent for boka «Gleden med skjeden» og «Jenteboka», som reagerte sterkt.

- For det første er det å foreta jomfrusjekker på unge jenter et overgrep som kan gi varige traumer. Det er derfor en veldig spesiell ting å utsette sitt eget barn for, sa hun til Se og Hør, og fortsatte:

REAGERTE: Den norske legen og forfatteren Nina Brochmann reagerte sterkt på rapperens uttalelser. Foto: NTB Scanpix
REAGERTE: Den norske legen og forfatteren Nina Brochmann reagerte sterkt på rapperens uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I tillegg er det helt medisinsk feil. Det er full enighet blant alle eksperter om at slike sjekker er både uvitenskapelige og skadelige, og i medisinske miljøer regnes det som rene overgrep og gjetting. Verdens helseorganisasjon har kommet med en entydig fordømmelse av slike tester.

Hun uttalte seg riktignok på generelt grunnlag om tematikken, men la ikke skjul på at det hele er avsindig.

LES OGSÅ: Mistet jomfrudommen som 21-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer