<strong>ÅPNER OPP:</strong> Kona til Ørjan Burøe bryter tausheten etter de mange anklagene som har kommet mot ektemannen de siste ukene. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
ÅPNER OPP: Kona til Ørjan Burøe bryter tausheten etter de mange anklagene som har kommet mot ektemannen de siste ukene. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Marna Haugen Burøe:

Bryter tausheten om ektemannens Metoo-anklager

- De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning.

Publisert
Sist oppdatert

Etter Ørjan Burøe, ektemannen til toppblogger Marna Haugen Burøe, kom ut med en unnskyldning i sin egen podkast forrige mandag, der han for første gang omtalte Metoo-anklagene han har fått mot seg de siste åra, brøt helvette løs i både norsk presse og sosiale medier.

Unnskyldningen gikk imidlertid ikke hjem hos store deler av det norske komikermiljøet, som fyrte av mot Burøe i åpne kommentarfelt. På kort mottok 44-åringen flere anklager, og presset fra mediene lot heller ikke vente på seg.

Selv har komikeren forholdt seg relativt taus til mediene, der han blant annet har nektet å stille til interjvu og svare på spørsmål. Han dro heller på en ferietur med familien sin. Blant andre kona Marna Haugen Burøe.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vanskelig tid

Fra kona, som er en aktiv blogger, har det tilsynelatende sett ut til at hun heller har forsøkt å la det hele suse forbi, med sine stadige oppdateringer fra familieturen.

Fredag brøt imidlertid 38-åringen tasheten om ektemannens Metoo-storm.

- Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en vanskelig tid for hele familien. De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning for oss, og jeg ønsker forståelse for at vi trenger et pusterom, skriver hun kortfattet på bloggen sin.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Marna Haugen Burøe, uten hell.

Grov trakassering

Tirsdag denne uka, i podkasten «Tusvik og Tønne», slo Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne nok en gang brutalt til mot Burøe. Der leste de opp en kronikk som var skrevet av stylisten Kemma Johanne Hagen (30), som ufiltrert forklarer måten Burøe skal ha trakassert henne på gjennom flere år.

- Det er forferdelig å lese hvordan Ørjan «innrømmer flørting og har vært direkte med jenter som ikke var min kjæreste». Fordi jeg har aldri opplevd noe flørting, aldri gitt mitt samtykke til flørting, jeg har aldri sett på tilsendte vitser om voldtekt eller kommentarer og bilder om andre jenter som flørting, skriver Hagen blant annet i kronikken.

Se og Hør har vært i kontakt med Hagen, som jobbet som stylist for Ørjan Burøe da hun ifølge eget utsagn skal ha blitt grovt seksuelt trakassert av komikeren. Hun har jobbet i motebransjen i en periode på over åtte år.

- Den behandlingen jeg ble utsatt for av Ørjan Burøe, er ikke i nærheten av noe jeg har opplevd tidligere, sier hun.

Hagen er imidlertid ikke den eneste jenta som nå har kommet på banen med sin historie. Se og Hør har vært i kontakt med flere jenter som hevder at de over lengre tid er blitt seksuelt trakassert og krenket av komikeren.

Saken fortsetter nedenfor.

Nok en unnskyldning

Sent tirsdag kveld, etter en uke med massiv storm i sosiale medier og gjentatte oppfordringer om å gi sin versjon, kom det en ny meddelelse fra en presset Burøe. På sin egen Facebook-profil publiserte han et nytt innlegg. Der gikk han lenger enn i sin første beklagelse.

- Jeg tar fullt ansvar for det jeg har gjort. Jeg forstår at den unnskyldningen jeg ga ikke gjorde annet enn å gi ny fornærmelse. Minimaliserte noe som var sårt og vondt for andre. Jeg vet at min taushet rundt dette har såret ekstra og gitt feil inntrykk.

- Når jeg ser tilbake på den personen jeg har vært så forstår jeg jo at mine tidligere venner, kollegaer, samarbeidspartnere ikke kunne fordra meg og at de hatet meg. Hvilken gift mann sender sex-meldinger til dama til en god venn og kollega? Fortjener han tilgivelse overhodet? Jeg har enda ikke tilgitt meg selv, skriver han videre.

LES OGSÅ: Derfor blir det ingen begravelse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer