Astrid S:

Bryter tausheten om bruddet

23-åringen forteller om tiden etter det tre år lange forholdet tok slutt.

ÅPENHJERTIG: Astrid S er aktuell med sitt debutalbum, og i den forbindelse åpner hun seg også om bruddet hun nylig gikk igjennom. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Astrid S er aktuell med sitt debutalbum, og i den forbindelse åpner hun seg også om bruddet hun nylig gikk igjennom. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Astrid Smeplass (23) har nylig gitt ut sitt debutalbum, «Leave it Beautiful», og har i den forbindelse latt seg intervjue av flere medier.

Hun kan blant annet fortelle at albumet bærer preg av det ferske bruddet hun har gått gjennom.

Hun kunne i mai fortelle at forholdet med kjæresten Per Christian Wessel var over. Det gjorde hun i magasinet Costume.

- Vanskelig

Siden har hun forholdt seg taus om bruddet. Nå forteller hun imidlertid overfor svenske Aftonbladet hvordan tiden som singel har vært.

- For første gang i livet har jeg gått gjennom en periode som har vært veldig krevende og vanskelig. Det er viktig for meg å få med alle nyanser ved et brudd. Jeg tenker at dem som hører på skal finne låter som stemmer overens med hvilket sted de er på nå, forteller hun.

LURES TRILL RUNDT: I den nye NRK-serien «HAIK» lurer Astrid S noen av sine aller største fans. Video: NRK / Rød Løper Vis mer

Smeplass sier også til avisen at hun mener coronapandemien er perfekt for å komme seg gjennom et brudd, fordi man tvinges til å være alene.

- Man må gå inn i seg selv, og gjøre så godt man kan, sier hun.

Hun får også spørsmål om man kan gå på date i Norge under pandemien, noe hun bekrefter, bare man holder avstand.

Artisten fikk imidlertid selv kritikk etter et bilde i sosiale medier, hvor hun satt tett inntil artistkollega Julie Bergan (26) og influenser Sophie Elise Isachsen (25) under en fest.

Opptatt av å gå videre

Smeplass avviser imidlertid at hun selv har truffet noen nye etter bruddet, og forteller at det er albumet som har vært i fokus den siste tiden. Hun forteller også at hun, etter å ha mistet manageren sin, har vært mye mer involvert i prosessen rundt albumet.

- Om man hører på «It's OK if You Forget Me» eller «Leave it Beautiful», så er det veldig forsonende. At man går videre og i stedet for å bli bitter eller fokusere på det som gikk galt, så kan man være glad for det man har hatt, og at man har hatt en fin tid sammen, sier hun.

GODE FORBILDER: Helseminister Bent Høie påpeker at influensere har et særlig ansvar når det kommer til å være forbilder for dagens generasjon. Video: Embla Hjort-Larsen, Reporter: Frode Andresen Vis mer

I intervjuet forteller artisten også om press og forventninger hun opplever som popstjerne - å ikke ha for sterke meninger, å vise for mye hud eller å danse slik hun vil. Nå føler imidlertid 23-åringen seg trygg på hvilken artist hun vil være, noe låten «Marilyn Monroe» handler om.

SKAUGUM: Det ble blodig for Astrid S på Skaugum, og ifølge kronprinsparet, er det den mest alvorlige skaden de har hatt. Video: NTB Scanpix og Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Albumkrøll

Debutalbumet kommer syv år etter at Smeplass først slo gjennom, og lanseringen har vært et mye omtalt tema. Hun annonserte i januar at hun avlyste alle konserter ut året fordi hun lå bak skjema.

I august ble det kjent at den nye turneen ble utsatt på grunn av coronapandemien.

Det mye omtalte albumet kom altså ut 16. oktober, til ulike dommer fra anmelderne. I Dagbladet ble albumet kalt «ambisjonsløst» og sto til en treer på terningen. VG mente imidlertid at albumet fortjente en femmer.

Smeplass ble først kjent da hun deltok i det musikalske konkurranseshowet «Idol» i 2013. Kort tid etter debuterte hun med singelen «Shattered», og i 2018 vant hun «Årets Spellemann» under Spellemannprisen.

LES OGSÅ: Tok fire måneder før hun kysset kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer