RETURNERER TIL SCENEN: På sosiale medier forklarer Janet Jackson at hun har tatt fatt på et nytt kapittel i livet, både som småbarnsmor, singel og med ny turné. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB Scanpix
RETURNERER TIL SCENEN: På sosiale medier forklarer Janet Jackson at hun har tatt fatt på et nytt kapittel i livet, både som småbarnsmor, singel og med ny turné. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB ScanpixVis mer

Janet Jackson:

Bryter tausheten om bruddet

Janet Jackson bekrefter at hun skal skilles fra ektemannen.

I midten av april kom nyheten om at popsanger Janet Jackson (50) og ektemannen Wissam Al Mana (42) går hvert til sitt etter åtte år.

Bare tre måneder tidligere ble paret foreldre, Jackson i en alder av 50, for første gang.

Hvorvidt Jackson og Al Mana faktisk ville ta ut skilsmisse, har fram til nå vært uklart. I en video på førstnevntes Twitter-profil, publisert tirsdag, bekrefter imidlertid den ferske småbarnsmora at hun er separert fra ektemannen.

- Vet ikke om dere kjenner meg igjen

- Jeg skulle egentlig snakke om noe annet nå, men må være ærlig med dere. Vi skal i retten. Resten blir opp til gud, forteller Jackson.

Iført hvit hettegenser og caps, i en avslappende og tilbakelent sittestilling, legger ikke 50-åringen skjul på at mye har endret seg siden hun ble mor. Hun benytter samtidig anledningen til å spøke med fansen, på sin egen bekostning.

SEPARERT: Wissam Al Mana og Janet Jackson gikk hvert til sitt tre måneder etter at de ble foreldre for første gang. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB Scanpix
SEPARERT: Wissam Al Mana og Janet Jackson gikk hvert til sitt tre måneder etter at de ble foreldre for første gang. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Hei dere, det er meg, Jan. Jeg vet jo ikke om dere kjenner meg igjen, for jeg har lagt på meg litt etter fødselen. Han er forresten helt nydelig. Frisk, vakker og bild, gliser popstjerna, som forsikrer fansen at hun ikke er ferdig med musikken.

Jackson avbrøt sin planlagte turné i fjor sommer, som blant annet inkluderte en konsert i Oslo Spektrum. Hvorvidt artisten kommer til Oslo når hun gjenopptar turneen til høsten, er foreløpig ikke kjent.

- Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen igjen, meddeler Jackson i videoklippet.

Giftet seg i all hemmelighet

50-åringen sier ingenting om årsaken til bruddet med ektemannen, som hun først traff i 2009. Paret giftet seg tre år seinere i all hemmelighet, men bekreftet selve bryllupet først året etterpå.

I forkant av fødselen i januar, som ble omtalt verden over, svirret babyryktene lenge rundt den 50 år gamle popstjernen.

My baby and me after nap time.

Et innlegg delt av Janet Jackson (@janetjackson)

Da hun annonserte at hun kom til å utsette sin pågående verdensturné i fjor, som først ble forklart med en halsoperasjon, hintet sangeren at hun og ektemannen planla å stifte familie.

- Nå som vi er i gang med andre del av turneen har det plutselig blitt en forandring. Jeg synes det er viktig at dere er de første som får vite at mannen min og jeg er i gang med å planlegge familien vår, sa hun den gang.

- MÅ VÆRE ÆRLIG: Janet Jackson åpner seg opp om bruddet med ektemannen. Video: Twiter / Janet Jackson Vis mer

Skilsmisseprosessen blir Jacksons tredje. 50-åringen har vært gift to ganger tidligere, først med James DeBarge mellom 1984 og 1985, og seinere med René Elizondo fra 1991 til 2000.

Janet Jackson er som kjent lillesøsteren til den avdøde popstjernen Michael Jackson, og ble i likhet med sin bror stjerne i ung alder. Hun fikk sitt gjennombrudd i tv-serien «The Jacksons», sammen med flere av sine søsken, som tiåring.

LES OGSÅ: - Hun har et voldsomt temperament