Vita Mashadi:

Bryter tausheten om bildeskandalen

Tvillingene fikk harde skyts mot seg tidligere i år. Nå snakker Vita Mashadi ut om retusjeringen.

BILDEREDIGERING: Vita og Wanda Mashadi fikk krass kritikk for bilderetusjering i vår. Nå snakker førstnevnte ut i intervju med A-magasinet. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BILDEREDIGERING: Vita og Wanda Mashadi fikk krass kritikk for bilderetusjering i vår. Nå snakker førstnevnte ut i intervju med A-magasinet. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influensertvillingene Vita og Wanda Mashadi (29) fikk tidligere i år krass kritikk da det ble avslørt at de har retusjert bildene sine i sosiale medier.

En anonym konto på Instagram begynte i vår å dele før-og etterbilder av søstrene - for å få fram at de redigerer bildene de deler med følgerne sine. Denne profilen har i ettertid blitt slettet.

Kontoen utløste en massiv storm mot tvillingene, som til slutt svarte på anklagene i sin egen podkast «Tvillingterapi» i slutten av mai. Da innrømmet Vita og Wanda Mashadi å ha redigert enkelte av bildene sine på Instagram, og beklaget dersom «justeringene» hadde ført til usikkerhet hos andre.

Siden den gang har ikke de to influenserne sagt noe mer offentlig om bilderedigeringen. Men i et stort intervju med A-magasinet forteller Vita nå mer om hvordan hun opplevde redigeringsskandalen i mai.

LYSTNE: Vita og Wanda Mashadi likte å se på venninna Siri Kristiansen danse, og innrømmer at de gjerne vil være med selv. På én betingelse. Reporter: Martine Johansen. Video: Kine Falch Vis mer

«Helt jævlig»

Overfor magasinet kaller hun ukene etterpå «helt jævlige». I unnskyldningen i podkasten hevdet Mashadi og søsteren at de aktuelle bildene som var redigert, var gamle - og at redigeringene ligger langt tilbake i tid.

Hun står fortsatt fast ved det:

- Det er viktig for meg at folk også skjønner at det er gammelt. Og at det er noe jeg ikke gjør nå. Jeg må bare beklage og si at det var idiotisk, sier hun til A-magasinet.

29-åringen får også spørsmål om hvorfor hun valgte å redigere bildene sine. Mashadi har over 86 000 følgere på Instagram, og har blitt kritisert for å være et dårlig forbilde, særlig for unge jenter - som det er mange av blant følgerne hennes.

- Grunnen til at jeg har gjort det, er sikkert at jeg hele tiden blir eksponert. Så har jeg kanskje en dårlig dag og tenker: «Faen, jeg må legge ut et bilde i dag, for hvis ikke, har jeg tre annonseposter på rad.», sier hun til A-magasinet.

KONKURRANSE: Da tvillingene Vita og Wanda begge var single, kunne de avsløre hvem som levde singellivet best. Vis mer

Hun legger til:

- Så velger jeg kanskje et bilde der det er sånn: «Det er jo egentlig fint, hvis jeg ikke har den bulken på armen.» Så jævla idiotisk er det, jo! Det tok meg to sekunder å fjerne den bulken, og så var bildet plutselig litt bedre. Kanskje folk ikke gidder å kommentere noe dritt om armen min nå, liksom?

Mashadi sier også at hun støtter merking av retusjerte bilder, blant annet på annonsebilder, som den nye delen av markedsføringsloven nå påbyr at man skal gjøre.

Se og Hør har vært i kontakt med Vita Mashadi. Hun har ingen ytterligere kommentarer til saken.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under en av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

- Det stemmer

Det var som nevnt en anonym konto på Instagram som først rettet oppmerksomhet mot søstrene Mashadis bilderedigeringspraksis. Personen bak kontoen skrev på Instagram at hensikten med kontoen var «å slå ned på usunne kroppsidealer», ifølge VG.

På kontoen ble det delt originalbilder og redigerte bilder av Vita og søsteren Wanda Mashadi, for å få fram at bildene var redigert.

I sin podkast i mai hevdet tvillingene at de bare har redigert et fåtall bilder, og at dette er lenge siden.

- Det stemmer at noen av bildene våre tilbake i tid er redigert, og vi ønsker ikke på noen måte å bagatellisere det å redigere bilder, selv om det dessverre er et bransjeproblem også i dag. Samtidig synes jeg det er veldig viktig å holde tunga rett i munnen når man påstår at noe er redigert, sa Vita i podkasten.

Influenserne stilte seg også undrende til at den aktuelle Instagram-kontoen utelukkende kritiserte dem, og ingen andre influensere i landet. Selv uttalte personen bak kontoen til VG at hen opplevde Mashadi-søstrene som de verste på bilderedigering, og at de dermed også fikk mest omtale.

LES OGSÅ: Sjeldent syn: - Så glamorøse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer