Mila Kunis:

Bryter tausheten: - Forferdelig

Den ukrainskfødte Hollywood-stjernen er knust over situasjonen i hjemlandet. Nå ønsker hun og ektemannen å hjelpe.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer
Publisert

Natt til torsdag 24. februar kunngjorde Russlands president Vladimir Putin (69) at Russland hadde iverksatt et militært angrep mot Ukraina.

Ifølge FN har over en million ukrainske flyktninger forlatt landet siden invasjonen. På onsdag anslo også FN at 227 mennesker har mistet livet i landet, inkludert barn. 525 skal være skadet.

Russlands invadering av Ukraina preger også ukrainere bosatt utenfor hjemlandet. En av dem er Hollywood-stjerne Mila Kunis (38), eller Milena Markovna Kunis, som hun egentlig heter.

Hun ble født i den ukrainske byen Chernivtsi i 1983, men flyttet til USA som 8-åring, ifølge People.

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar går det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skal rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

Sammen med skuespiller og ektemann Ashton Kutcher (44), tar hun bladet fra munnen og snakker om hjemlandet i en video publisert på Kutchers Instagram-profil torsdag.

- Jeg har alltid identifisert meg som amerikansk, en stolt amerikaner. Jeg elsker alt som dette landet har gjort for meg og familien min, men jeg har aldri vært stoltere av å være ukrainsk enn det jeg er i dag.

- Og jeg har aldri vært stoltere av å være gift med en ukrainer, skyter ektemannen inn.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin hadde lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten, men så ble gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

Vil samle inn 30 millioner

Kunis forteller at hun opplever situasjonen i hjemlandet som forferdelig, og mener det er ingen plass for urettferdig angrep på menneskeheten.

- Samtidig som vi er vitne til ukrainernes mot, er vi også vitne til den uforståelige byrden til de som har valgt trygghet, forteller Kutcher.

Stjerneparet forklarer videre at de har opprettet en pengeinnsamling på GoFundMe med et mål om å samle inn 30 millioner dollar til ukrainske flyktninger.

REAGERER: Ashton Kutcher og Mila Kunis reagerer på en magasinforside som hevdet at de hadde gått hver til sitt. Se hva de sier! Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

De uttaler også at de skal matche opptil tre millioner dollar i donasjoner. Hittil har de samlet inn tre millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 26,8 millioner norske kroner.

«I dag er jeg en stolt ukrainer. Selv om familien min kom til USA i 1991, ble jeg født i Chernivsti, Ukraina i 1983», er blant det Kunis skriver i beskrivelsen til pengeinnsamlingen.

- Ukrainerne er sterke og modige, men å være sterk og modig betyr ikke at du ikke er verdig støtte, mener den ukrainsk-amerikanske stjernen.

- Ydmykende opplevelse

Kunis har tidligere åpnet seg om å returnere til hjemlandet i voksen alder i et intervju med Net-A-Porter i 2017. Hun beskrev opplevelsen som rar.

- Det er en del av deg som ønsker å føle noe for stedet. Jeg følte ingenting. Vi landet og Ashton bare: «Nei?» og jeg bare: «Nei, ingenting», sa Kunis den gang.

KRITISERES: Den russiske influenseren Alla Bruletova har publisert flere videoer på Tiktok sammen med brunbjørnen Tom. Nå raser det inn med kommentarer. Video: Tiktok. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Under et besøk i hjembyen ønsket hun å vise ektemannen huset hun vokste opp i.

- Vi dro til huset vårt og jeg banket på døren fordi vi ville se. Og den nye eieren bare: «Nei!». Hun brydde seg ikke. Jeg sa: «Jeg bodde her da jeg var liten, foreldrene mine er her med meg». Hun ville ikke engang åpne døren. Den opplevelsen var ydmykende.

LES OGSÅ: Uteblir på grunn av sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer