Olivia Jade:

Bryter tausheten etter universitets­skandalen

Tilbake i rampelyset etter nesten ni måneders taushet.

TURBULENT TID: Den kjente skuespilleren Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli er siktet i den mye omtalte universitetsskandalen. Nå snakker datteren Olivia Jade ut. Her er hun avbildet i West Hollywood i oktober. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT TID: Den kjente skuespilleren Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli er siktet i den mye omtalte universitetsskandalen. Nå snakker datteren Olivia Jade ut. Her er hun avbildet i West Hollywood i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i år kom nyheten om at en rekke profilerte kjendiser og Hollywood-stjerner hadde blitt siktet for å ha bestukket universiteter for å få barna sine inn på prestisjetunge amerikanske eliteuniversiteter.

Saken ble kjent som den såkalte universitetsskandalen, og skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (55) ble raskt selve symbolet på skandalen. De ble begge siktet for grove bestikkelser sammen med et femtitall andre personer.

Huffman erklærte seg skyldig tidligere i år og sonet ferdig straffen i oktober etter å ha blitt dømt for å ha jukset med datterens skoleresultater.

MOR OG DATTER: Olivia Jade og Lori Loughlin på rød løper for en god sak i Los Angeles i februar 2018. Foto: Matt Baron/ REX/ NTB scanpix
MOR OG DATTER: Olivia Jade og Lori Loughlin på rød løper for en god sak i Los Angeles i februar 2018. Foto: Matt Baron/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen, klesdesigner Mossimo Giannulli (56) sin sak har imidlertid ikke vært oppe for retten ennå. Tiltalen mot ekteparet dreier seg om konspirasjon til å begå svindel, og ble i april utvidet til å også omhandle hvitvasking - og senere bestikking av offentlige tjenestemenn.

Snakker ut

De har hele veien nektet straffskyld for å ha skaffet sine to døtre en plass på rolaget ved University of Southern California - slik at de to ble sikret skoleplass - noe de skal ha betalt 500.000 dollar for.

Ekteparet har ikke kommentert tiltalen offentlig, men deres to døtre, Olivia Jade (20) og Isabella Rose Giannulli (21), står ikke lenger oppført som studenter ved universitetet.

TILTALT: Ekteparet Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (bak t.v.) er tiltalt i den såkalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Ekteparet Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (bak t.v.) er tiltalt i den såkalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå bryter imidlertid datteren Olivia Jade tausheten på sin egen Youtube-kanal, som ikke har vært oppdatert siden skandalen ble kjent i mars.

- Hei alle sammen, det er Olivia Jade. Velkommen tilbake til min Youtube-kanal. Jeg har vært bort ganske lenge, sier hun i det to minutter lange klippet.

I videoen forklarer Jade hvorfor hun har gått tilbake til Youtube-kanalen, selv om hun ikke har lov til å uttale seg om universitetsskandalen. Hun har vurdert fram og tilbake i månedsvis om hun skulle gå tilbake til Youtube-kanalen eller ikke, kommer det fram av videoen.

Var i tvil

Særlig det at hun ikke kunne uttale seg om saken foreldrene nå står tiltalt i, bidro til tvilen - selv om hun gjerne skulle ha snakket om det dersom hun hadde hatt muligheten.

- Det er ikke noe vits for meg å snakke i ti minutter til kamera om hvor mye jeg ønsker å si noe, når jeg ikke kan det, sier hun og takker for at seerne har ventet mens hun har vært borte.

20-åringen medgir også at hun har vært nervøs for comebacket og at hun var redd for å lage videoen - selv om hun gleder seg over å lage videoer i tiden framover.

KJENDISDATTER: Olivia Jade snakker ut for første gang siden foreldrene ble siktet i mars i år. Foto: NTB Scanpix
KJENDISDATTER: Olivia Jade snakker ut for første gang siden foreldrene ble siktet i mars i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er det beste jeg kan gjøre og jeg ønsker å gå videre med livet mitt. Det er vanskelig, for jeg prøver ikke å få dette til å handle om meg eller hvordan jeg har hatt det, for det er ikke poenget, sier hun videre i videoen.

Selv om foreldrene står tiltalt i saken, er ikke døtrene en del av tiltalen. Universitetsskandalen har likevel fått store konsekvenser for Jade, og blant annet skal hun ha gått glipp av en rekke samarbeid på sosiale medier, ifølge People.

Sonet ferdig

I slutten av oktober ble tiltalen mot Loughlin og Mossimo utvidet til å også innebære bestikkelse av offentlige tjenestemenn. Paret har også i disse anklagene erklært seg uskyldig.

Ekteparet har som tidligere nevnt ikke kommentert tiltalen offentlig, og det er ennå uvisst når saken skal opp i retten.

I utgangspunktet risikerte ekteparet opptil 40 år i fengsel, men med den nye tiltalen risikerer de nå ytterligere fem, altså totalt 45 år, skrev NPR i oktober. Ekteparets advokater har tidligere uttalt at Loughlin og Giannulli ga penger til en organisasjon som «ga lovlige donasjoner til universiteter».

Mens Loughlins sak ikke har vært oppe for retten, har skuespillerkollegaen, «Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman sonet ferdig sin dom.

HAR SONET: Felicity Huffman, her med skuespiller og ektemann William H. Macy, har allerede sonet ferdig sin dom. Foto: Reuters/ NTB scanpix
HAR SONET: Felicity Huffman, her med skuespiller og ektemann William H. Macy, har allerede sonet ferdig sin dom. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Huffman ble i september dømt til 14 dagers fengsel og 250 timer samfunnsstraff, samt en bot på 280 000 kroner. Hun erklærte seg tidligere i år skyldig i å ha jukset med datteren Sophia Grace Macy (19) sine skoleresultater.

15. oktober startet hun soningen ved Federal Correctional Institution i Dublin, California, og elleve dager senere ble hun løslatt, tre dager før tiden - fordi det var helg.

Totalt 50 mennesker står tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter i USA, og mange er allerede dømt.

LES OGSÅ: Dette bruker hun millioner på - i måneden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer