Birgit Skarstein:

Bryter tausheten etter den brutte forlovelsen

- Sårbart, vanskelig og personlig.

BRUDD: For en uke siden ble det kjent at forholdet mellom paralympiker Birgit Skarstein og forloveden Martin Sletten var slutt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRUDD: For en uke siden ble det kjent at forholdet mellom paralympiker Birgit Skarstein og forloveden Martin Sletten var slutt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november ble det kjent at toppidrettsutøveren og VM-vinneren Birgit Skarstein (30) og kjæresten Martin Sletten (31) hadde brutt forlovelsen. Det avslørte Skarstein i et innlegg på sin egen Instagram-profil, der hun fortalte at de skilles som venner.

- Martin og jeg er et godt team, men vi har bestemt oss for å ikke lenger være kjærester. Vi har hatt fire fantastiske år, mye gøy og jobbet godt sammen, skrev hun i innlegget.

30-åringen understreket også at de fortsatt er glad i hverandre og takknemlige for tida de har hatt sammen.

Paret hadde vært forlovet siden januar 2017, og nylig røpet Skarstein overfor Se og Hør at bryllupet hadde blitt utsatt fordi idrettskarrieren hennes slukte mye av tiden.

Nå kommenterer Birgit Skarstein bruddet for første gang siden nyheten sprakk for ei uke siden. Det gjør hun i P3morgens sending på NRK P3 torsdag.

- Det går greit. Det går jo over liksom, det blir jo lettere etter hvert. Men det er litt rart, det er jo en annen hverdag, sier Skarstein åpenhjertig i sendingen.

Åpner opp

I sendingen innrømmer Skarstein at det oppleves rart å seg selv bli omtalt i rikspressen når så private ting som et brudd skjer.

- Vi skjønte etter hver at dette kom til å bli slått opp, så vi bestemte oss for å gå ut med det på Instagram for heller si at «sånn her er det» og dette er det vi ønsker å si, forteller Skarstein.

PÅ GALLA: På Se og Hørs kjendisgalla i november kunne Skarstein røpe at hun og Sletten hadde utsatt bryllupet. Nå er det imidlertid slutt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ GALLA: På Se og Hørs kjendisgalla i november kunne Skarstein røpe at hun og Sletten hadde utsatt bryllupet. Nå er det imidlertid slutt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Bruddnyheten kom sendt torsdag kveld i forrige uke, og Skarstein avslører at hun og ekskjæresten satt sammen da de la ut hvert sitt innlegg på Instagram.

Nyheten spredte seg raskt og ble omtalt i flere norske riksmedier, mens idrettsutøveren og kjæresten spiste godteri og så film på Netflix.

- Det er litt sårbart og litt vanskelig og litt personlig og privat […]. Så opplevde jeg innmari mye kjærlighet. Veldig mange fikk vite det på veldig kort tid […]. Folk var utrolig hyggelige og søte og sendte veldig fine meldinger, sier hun videre i sendingen.

Utsatte bryllupet

I januar ville det vært tre år siden Skarstein og Sletten forlovet seg. Da Se og Hør møtte paralympieren under årets Se og Hørs-kjendisgalla, la hun ikke skjul på at karrieren tok mye av tida hennes og at de derfor hadde satt bryllupet på vent.

- VANSKELIG: Skarstein omtaler bruddet som vanskelig, privat og personlig. Her er hun på Idrettsgallaen i år - som hun selv skal være med å lede neste år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- VANSKELIG: Skarstein omtaler bruddet som vanskelig, privat og personlig. Her er hun på Idrettsgallaen i år - som hun selv skal være med å lede neste år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er så mye som skjer nå, så vi har ikke satt noen dato for bryllupet, nei, sa Skarstein til Se og Hør da.

30-åringen deltok i år også i «Det store symesterskapet» på NRK, hvor deltakerne fikk i oppgave å sy om Skarsteins mor sin brudekjole - som paralympieren opprinnelig hadde planer om å gifte seg i.

I P3-sendinga sier hun at hun ikke har planer om å bli kvitt brudekjolen til tross for bruddet.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Vis mer

Da Skarstein delte Instagram-innlegget med bruddnyheten i forrige uke, skrev 30-åringen at hun selv ønsket å gå ut med nyheten - for å unngå misforståelser.

- Det kjennes litt rart å skrive dette, men for å unngå misforståelser er det greit å fortelle det selv, åpnet idrettsprofilen innlegget med.

Skarstein skrev videre at det har vært utfordrende å kombinere et privatliv med mye reising og aktivitet i karrieren.

- Gradvis har vi blitt mindre kjærester og mer kolleger, uten at det ligger noe dramatikk bak det, skrev hun innlegget.

Skarstein har for tiden mange jern i ilden. Hun varmer opp til sommer-OL i Tokyo neste år, og skal også lede Idrettsgallaen 2020 sammen med Nicolay Ramm 4. januar neste år.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om utroskapsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer