Myka Stauffer:

Bryter tausheten etter adopsjons-skandalen

- Jeg beklager for forvirringen og smerten jeg har sørget for.

SNAKKER UT: I starten fortalte YouTube-paret Myka og James Stauffer at de hadde gitt bort gutten de en gang i tiden adopterte til en annen familie. I etterkant har de mottatt massiv kritikk. Nå bryter førstnevnte tausheten. Foto: Privat
SNAKKER UT: I starten fortalte YouTube-paret Myka og James Stauffer at de hadde gitt bort gutten de en gang i tiden adopterte til en annen familie. I etterkant har de mottatt massiv kritikk. Nå bryter førstnevnte tausheten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I starten av juni skrev flere internasjonale medier, deriblant Se og Hør, om det kjente Youtube-paret bestående av Myka (32) og James Stauffer (34). Paret fortalte en oppsiktsvekkende historie, om at de hadde gitt bort gutten de en gang i tiden adopterte til en annen familie.

I 2016 startet paret prosessen med å adoptere en sønn fra Kina. Alt ble dokumentert på YouTube-kanalen deres, og i 2017 kunne de ønske den lille gutten velkommen i familien. Gutten, som har autisme og lærevansker, sluttet på sikt derimot å frekventere på parets sosiale medier-kanaler.

Det fikk fansen til å undre over hvor femåringen hadde tatt veien. Paret så seg så nylig nødt til å dele at de hadde bestemt seg for å finne et annet hjem til gutten - noe de fikk massive mengder kritikk for.

Siden har de stått i en storm av negative kommentarer og kritikk. Nå bryter de tausheten etter stormen, skriver People.

SETTES UT: I «Ex and the City» får Linn Wøyen Lenes kjæresten til å svette når hun forteller om resultatet av en graviditetstest. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

- Jeg beklager

Til sine 200 000 følgere på Instagram, har Myka Stauffer nå lagt ut et langt innlegg der hun forklarer situasjonen overfor fansen. Hun starter med å beklage for alt bråket de har skapt, og skriver at de selv tar ansvar dersom de har såret noen.

«Denne avgjørelsen har knust hjertene til så mange, og jeg beklager for at jeg skuffet de mange kvinnene som så opp til meg som mor. Jeg beklager for forvirringen og smerten jeg har sørget for, og jeg beklager for at jeg ikke sa mer i begynnelsen», innleder hun det lange innlegget med.

Youtube-profilen forklarer videre at hun ikke kunne ha forutsett hvor mye bråk bortadopsjonen ville skape. Hun skal etter beste evne ha forsøkt å navigere seg gjennom den tøffe perioden, men innrømmer at hun muligens tråkket feil i kommunikasjonen.

Når det kommer til selve adopsjonen i 2017, innrømmer hun at de ikke hadde gjort nok research. Hun beskriver seg selv som «naiv».

«Men jeg kan ikke si at jeg skulle vært foruten, for jeg er glad for at han er her og får den hjelpen han trenger. Jeg vet også at han har det bedre og er lykkeligere i sitt nye hjem, men jeg er lei meg for at han måtte gå gjennom dette. Ingen som adopteres vekk trenger flere traumer i livet sitt», skriver hun i uttalelsen.

SERIEKLAR: Datteren til Paul «Bono» Hewson har en av hovedrollene i den nye HBO-serien «The Luminaries». Video: Rød Løper/HBO. Anbefalt aldersgrense: 12 år. Vis mer

Da de snakket med adopsjonsbyrået for flere år siden, fikk de beskjed om at han hadde en hjerneskade, ifølge BBC. Paret bestemte seg likevel for å gjennomføre adopsjonen.

De skal ha sagt at pengene de fikk inn via YouTube-videoene, skulle brukes til å betale for adopsjonen. Paret skal også ha bedt følgerne donere fem dollar til dem, som skulle gå til å dekke behovene hans.

I det nye innlegget ser 32-åringen seg nødt til å avkrefte rykter om at de skal ha adoptert gutten for å tjene penger.

«Vi tjente litt penger på videoene som viste han og hans reise, men hvert øre ble brukt på pleie av ham. Det var dyrt å skaffe ham alt han hadde behov for, og vi sørget for at han fikk alt han hadde krav på», skriver hun.

Hun avkrefter også rykter om at paret etterforskes etter adopsjonen. Myndighetene har tidligere uttalt at de i dette tilfellet er sikre på at prosessen har gått riktig for seg.

Mister samarbeidspartnere

I tillegg til kritikken fra privatpersoner, har familien mistet mange samarbeidsavtaler med store merker og bedrifter.

Blant annet «Playtex Baby», «Chili's», «Danimals», «Big Lots» og «Suave» har sagt at de ikke lenger ønsker å samarbeide med Stauffer, ifølge People.

Andre merker hun har tagget i poster tidligere, har også gått ut og sagt at de ikke har noe med henne å gjøre.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

Myka har også hatt samarbeidsavtaler med Hollywood-stjernen Kate Hudsons (41) klesmerke «Fabletics», og «Barbie». Flere har kontaktet dem på sosiale medier for å høre om de fortsatt samarbeider med Myka.

En Instagram-bruker spurte blant annet Kate Hudson om de fortsatt kom til å sponse influenseren med treningstøy.

AVSLUTTET AVTALEN: Kate Hudson skrev i en kommentar på Instagram at hennes klesmerke ikke lenger vil jobbe med Myka Stauffer. Foto: NTB Scanpix
AVSLUTTET AVTALEN: Kate Hudson skrev i en kommentar på Instagram at hennes klesmerke ikke lenger vil jobbe med Myka Stauffer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Avtalen med henne er avsluttet», svarte skuespilleren og takket brukeren for å bry seg.

«Barbie» har også fått flere henvendelser og svarer at de ikke har noen samarbeidsavtaler med Stauffer-familien nå, og at de ikke har noen planer om å samarbeide med dem i fremtiden.

LES OGSÅ: Youtube-stjerne (24) giftet seg med kjæresten (61)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer