John Brungot om sønnens kreftsykdom:

Bryter sammen over sønnens sykdom

En telefonsamtale skulle endre familiens hverdag totalt.

BRYTER SAMMEN: John Brungot klarer ikke å holde tårene tilbake når han forteller om sønnen. Foto: Skjermdump, TV 2
BRYTER SAMMEN: John Brungot klarer ikke å holde tårene tilbake når han forteller om sønnen. Foto: Skjermdump, TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den folkekjære skuespilleren og komikeren John Brungot (41) har tidligere snakket åpenhjertig om sønnen, Bo August, sin kreftsykdom.

Når 41-åringen søndag gjester «En kveld hos Kloppen» hjemme hos Solveig Kloppen på TV ​2, tar John nok en gang bladet fra munnen om sønnen, som i 2013 ble rammet av leukemi, bare to og et halvt år gammel.

Fikk påvist blodkreft

Den ellers så sprudlende skuespilleren sliter med å holde tilbake tårene når han forteller Solveig om en helg i 2013, hvor den lille familien så seg nødt til å kontakte lege.

Bo var blitt alvorlig syk, men etter å ha tatt flere blodprøver på sykehuset, skulle det nesten virke som om den lille gutten kviknet til. John og kona Marte Hovig pustet lettet ut, men det skulle raskt vise seg å være langt mer alvorlig enn først antatt.

- Legen ringte klokken tre og Bo lå og slappet av litt igjen. Så sier legen «husk å parkere nede på langtidsparkeringen, jeg har sagt ifra til Riksen (Rikshospitalet, journ. anm) at dere kommer og alt er klart». Da innså jeg at nå går det veldig dårlig, forteller John.

Det tar ikke lang tid før også Solveig Kloppens tårer renner.

John forteller nemlig at sønnen hadde fått ALL, blodkreft, men at det skulle vise seg å være den minst farlige sorten. Likevel hadde familien hendene fulle, da kona Marte ventet parets andre barn bare en måned senere.

KNEKKER: John er tydelig preget av sønnens kreftsykdom, og sliter med å holde tårene tilbake, selv når han forteller at alt har gått bra. Foto: Skjermdump, TV 2
KNEKKER: John er tydelig preget av sønnens kreftsykdom, og sliter med å holde tårene tilbake, selv når han forteller at alt har gått bra. Foto: Skjermdump, TV 2 Vis mer
GOD STØTTE: Solveig Kloppen må også slippe tårene løs når John forteller den rørende historien. Foto: Skjermdump, TV 2
GOD STØTTE: Solveig Kloppen må også slippe tårene løs når John forteller den rørende historien. Foto: Skjermdump, TV 2 Vis mer

John lot derfor kona dra hjem for å ta vare på seg selv og babyen i magen, mens han ble hos Bo på sykehuset.

Det er spesielt én episode John husker ekstra godt. Han forteller at han den første natten satt i en stol ved siden av sønnen, da en sykepleier kom gående inn.

- Hun sa at «det er mange menn som har sittet der du sitter nå, men det her tar to og et halvt år og det kommer du ikke unna», forteller John.

GIFT: John og Marte giftet seg i 2011. Paret har to sønner sammen og har vært åpne om Bos sykdom. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFT: John og Marte giftet seg i 2011. Paret har to sønner sammen og har vært åpne om Bos sykdom. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Jobbet videre

I dag er derimot Bo en frisk og rask gutt, og hans stolte pappa beskriver det hele som en «solskinnshistorie».

- Han er en så fin fyr. Han er så smart og oppegående og takket være gode medisiner, flinke folk og bra behandling, så er han, bank i bordet, fri for senskader.

- Det lille arret han har etter alle slangene er på en måte blitt et symbol på styrke, legger han til.

Tidligere har John innrømmet overfor «Lindmo» at det var uvirkelig at deres sønn skulle bli rammet av kreft.

- Du ser masse barn som går rundt der uten hår, med stativ også tenker du at «det her skjer ikke. Det er ikke sant». Jeg klamra meg veldig til at det ikke var tilfellet, at han ikke skulle være så syk. Og så var han jo dessverre det, sa han.

Han la ikke skjul på at det var en vanskelig periode i livet, men han bestemte seg likevel for å jobbe videre.

Klipp fra TV2-programmet "Det er lov å være blid med Else" der John Brungot fornærmer Klaus Sonstad på skjult kamera i spalten "Else ber andre om å be om for mye". Vis mer

Det for å klare å få hverdagen til å fungere.

- Sykepleiere er veldig flinke til å si det tidlig: «Gjør det dere må for å takle det her». For meg ble det veldig viktig å holde på med noe normalt. Det med å prøve å ha en liten sukkerbit som er min, sa han i programmet.

Selv om det var noen tøffe år for familien, kunne John derimot avsløre i programmet at alt går bra med familien nå. Det gjorde han med et smil om munnen, mens han sprakk opp i tårer.

- Han er som alle andre gutter er, han er fin og shower og tuller og tøyser, fortalte han til applaus fra salen.

LES OGSÅ: - Sønnen min fryktet for sitt eget liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer