«Luksusfellen»:

Bryter sammen i «Luksusfellen»: - Hadde kniven på strupen

Lena Gjersvik innser alvoret når hun står i fare for å måtte selge brudekjolen sin.

Det blir for mye for Lena når hun skjønner at hun risikerer å måtte selge brudekjolen sin for å rydde opp i de økonomiske problemene hun og ektemannen Frank sliter med. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I ukens episode av «Luksusfellen» på TV3, tar Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare turen til Melhus for å hjelpe Frank Aasheim Gjersvik (38) og Lena Sletvold Gjersvik (32).

Paret har opparbeidet seg en skyhøy gjeld de siste årene, og etter å ha funnet sammen igjen etter å ha vært separert, ønsker de endelig å få orden på økonomien.

Dét viser seg å være lettere sagt enn gjort. Gjelda deres er flere hundre tusen høyere enn paret hadde anslått - på hele 1,4 millioner kroner - og det er dyre lån det er snakk om.

- Vi visste jo at vi hadde en del gjeld, men det tallet der, 1,4 millioner, det var veldig fjernt. Det var et veldig sjokk, det var det, sier Lena til Seoghør.no i dag.

TUNGT: Når psykolog Robert Speare sier at paret må selge ting av høy affeksjonsverdi, innser Lena at brudekjolen hennes står i fare. Foto: TV3
TUNGT: Når psykolog Robert Speare sier at paret må selge ting av høy affeksjonsverdi, innser Lena at brudekjolen hennes står i fare. Foto: TV3 Vis mer

- Virkelig kniven på strupen

Siden det er så høye renter på lånene paret har, er de avhengig av å komme med raske penger til kreditorene for å få til en gunstig nedbetalingsplan. Dét innebærer at paret fra Sør-Trøndelag må være villige til å selge ting med stor affeksjonsverdi.

Når Lena innser at hun kanskje må kvitte seg med brudekjolen og kjolene til brudepikene sine, bryter hun sammen på kjøkkenet.

Både ektemannen Frank og «Luksusfellen»-psykolog Robert Speare kommer til for å trøste, mens 32-åringen gråter ned mot kjøkkenbenken.

  • Se video øverst i saken!

- Det at jeg måtte tenke på å selge brudekjolen … Det var et tegn på at vi virkelig hadde kniven på strupen: Når dét var siste utvei, å selge brudepikekjolene og brudekjolen min, sier hun til Seoghør.no.

BRYTER SAMMEN: Ektemannen Frank kommer for å trøste når Lena bryter ut i gråt på kjøkkenet. Foto: TV3
BRYTER SAMMEN: Ektemannen Frank kommer for å trøste når Lena bryter ut i gråt på kjøkkenet. Foto: TV3 Vis mer

Tobarnsmoren legger til at det ble veldig sårt for henne da hun innså at kjolene fra parets bryllupsdag sto i fare for å forsvinne ut av familien for godt.

- Jeg hadde ønsket å ha de kjolene slik at de kunne gå videre til de to døtrene mine, om de ønsket å bruke dem senere. Da gikk det virkelig opp for meg hvor mye økonomi kan rote til, hvor alvorlig det kan bli, sier hun.

Daglig påminnelse

I programmet viser det seg også at ektemannen Frank har fått god hjelp fra sine foreldre. De har gitt paret 10 000 kroner for å hjelpe dem på vei, og i tillegg har 38-åringen fått lov til å selge en stjernekikkert han fikk i gave av faren sin.

Og når alt kommer til alt, klarer paret å redde den høyt elskede brudekjolen til Lena. Likevel sitter den dagen svært friskt i minne hos henne.

FÅR HJELP: Franks foreldre bestemmer seg for å prøve å hjelpe paret ut av knipa. Foto: TV3
FÅR HJELP: Franks foreldre bestemmer seg for å prøve å hjelpe paret ut av knipa. Foto: TV3 Vis mer

- Heldigvis kom jeg ikke til det punktet at jeg trengte å selge den. Men det har vært en påminnelse hver eneste dag siden, på hvor viktig det er å ha kontroll på økonomien, understreker hun.

Når hun skal forklare hva som skjedde da det virkelig begynte å gå nedover med økonomien, må hun gå flere år tilbake i tid.

- Vi hadde et familieanliggende i 2013, som gjorde at ting begynte å hope seg opp. Da gikk det bare én vei, forteller hun.

I «Luksusfellen»-episoden kommer det også fram at ekteparet er klar over at de for eksempel bruker store summer på take away-mat, og Frank gir uttrykk for at han ikke er spesielt overrasket over den høye gjelda.

Saken fortsetter under videoen.

Klipp fra «Luksusfellen» på TV3. Vis mer

- Klump i halsen hele uka

Overfor Seoghør.no understreker Lena imidlertid at de to prøvde å få økonomien på rett kjøl på andre måter før de ble med i «Luksusfellen».

- Vi har prøvd gjeldsrådgivning hos NAV for eksempel, men det fungerte ikke godt nok for oss, sier hun, og tilføyer:

- Og så måtte vi leve hver for oss et halvt års tid, og da hadde ingen av oss muligheten til å ta tak i ting på den måten vi ønsket. Da vi fant tilbake til hverandre, og fant ut at vi ønsket å være sammen resten av livet, da måtte vi bare ta grep. Og da var «Luksusfellen» den eneste løsningen for oss.

TØFFE TAK: Frank og Lena blir begge tydelig preget av følelser i ukas «Luksusfellen»-episode. Her sammen med psykolog Robert Speare (t.v.). Foto: TV3
TØFFE TAK: Frank og Lena blir begge tydelig preget av følelser i ukas «Luksusfellen»-episode. Her sammen med psykolog Robert Speare (t.v.). Foto: TV3 Vis mer

32-åringen er full av lovord om hjelpen de har fått av «Luksusfellen», men hun legger ikke skjul på at nerver og usikkerhet preget henne mens ekspertene var på besøk.

- Vi har jo sett på «Luksusfellen» mange ganger før, men man vet jo ikke hva man går til likevel, det er så individuelt. Jeg hadde egentlig en klump i halsen hele den uka de var der, siden det var så usikkert hva som kom til å skje.

I etterkant opplevde hun imidlertid at nervene slapp taket, og at «skuldrene sank fra ørene og ned til knærne».

- Og der har de vært siden, fastslår Lena Sletvold Gjersvik fornøyd.

Seoghør.no har vært i kontakt med Frank Aasheim Gjersvik via TV3s pressekontakt for «Luksusfellen», Linda Glomlien. Han ønsker ikke å uttale seg i saken selv, men henviser til sin kone.

LES OGSÅ: Brukte opp datterens sparepenger på servise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer