«Jakten på kjærligheten»

Bryter sammen før det siste valget

- Jeg følte meg ikke så sikker.

VANSKELIG VALG: Det blir vanskelig både for «Jakten på kjærligheten»-bonde Gudrun og programleder Gunhild før kveldens frier-valg. Video: TV 2 Vis mer

Det går mot slutten i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» og i kveld skal de fire bøndene ta sitt siste og avgjørende valg.

For mange er det siste valget svært vanskelig og det blir tårevått i kveldens episode. Blant andre sauebonde Gudrun Austli, som skal velge mellom Vegar Valbø og Thomas Kongstad, tar til tårene i forkant av det viktige valget.

Det er tydelig at det betyr mye for de aktuelle bøndene å finne kjærligheten, og når Gudrun bryter ut i gråt, tar det heller ikke lang tid før programleder Gunhild Dahlberg sliter med å holde tilbake tårene.

  • Se klipp fra kveldens episode øverst i saken!

- Det er trist og vanskelig, sier Gudrun og fortsetter:

- Jeg har aldri vært så usikker jeg, man har jo lyst til å gjøre det rette valget.

Saken fortsetter under bildet.

TÅREVÅTT: Heller ikke programleder Gunhild klarer å holde tilbake tårene når hun møter Gudrun før valget. Foto: TV 2
TÅREVÅTT: Heller ikke programleder Gunhild klarer å holde tilbake tårene når hun møter Gudrun før valget. Foto: TV 2 Vis mer

Usikker før valget

Videre avslører sauebonden at hun har tatt valget ut fra mage- og hjertefølelse, noe som setter fart på programlederens følelser. Gunhild og Gudrun deler lommetørkle mens tårene renner hos dem begge.

Til Se og Hør forteller Gudrun at hun har hatt veldig god kjemi og gode dater med begge de gjenstående frierne.

- Jeg var veldig fortvilet, og redd for at jeg skulle ta feil valg, forteller hun og legger til:

- Jeg følte meg ikke så sikker som jeg skulle ønske jeg gjorde.

Programleder Gunhild Dahlberg forklarer til Se og Hør at hennes egen reaksjon kom litt uventet.

- Det var vondt å se at Gudrun ble så forvirret. Hun har jo stått på for å finne kjærligheten, og for å finne ut hvem hun vil velge. De har jo hatt det så mye gøy, og mye som har skjedd underveis, så det var så overraskende da det plutselig ble så alvorlig, sier hun, og legger til:

- Jeg grein, Gudrun grein og hele produksjonen grein.

Gunhild forklarer videre at hun blir engasjert i deltakernes valg, og at det derfor ble følsomt for henne å se Gudrun såpass berørt av stundens alvor.

- Jeg heier jo på alle, og de er jo med i programmet fordi de virkelig vil finne kjærligheten, sier hun.

Forskjellige menn

At valget er vanskelig er ingen hemmelighet. Tidligere har Gudrun avslørt overfor Se og Hør at selv om Valbø og Kongstad er svært forskjellige menn, er det likevel kvaliteter hos dem begge som hun verdsetter høyt.

- Det har bikket litt fram og tilbake om hvem jeg liker best. Vegard har god humor. Han er en ganske stille fyr, men slår til med gullkorn stadig vekk. Han er en mer nøktern type. En trygg, handy bygdegutt, har hun tidligere uttalt.

- Thomas er kanskje litt mer lik meg. Vi har levd ganske like liv, og er på samme sted i livet. Vi har begge endret karrierevei i voksen alder, og tatt valg som gjør at vi ønsker det samme i dag, fortsatte hun.

Eventyret fortsetter

Til tross for at bøndene i kveld tar det endelige valget, er det imidlertid ikke helt slutt på jakten-eventyret.

Neste mandag skal nemlig bøndene hjem til sin utvalgte frier for å møte familie og venner. Uken etter skal parene teste kjærligheten, hvor de sammen reiser på kjærlighetstur til Genève.

Se kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» på TV 2 klokken 20.00.

PÅ JAKT: Gudrun Austli har vært nominert til Oscar. Nå har hun tatt over familiegården på Snåsa, og er på jakt etter den rette mannen hun kan drive den sammen med. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Derfor ble de ikke kjærester