Elon Musks datter:

Bryter med faren - skifter navn

Milliardærens datter vil ikke ha noe med faren å gjøre.

UOVERENS?: Datteren til Elon Musk tar avstand fra faren. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
UOVERENS?: Datteren til Elon Musk tar avstand fra faren. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kom det frem at den transseksuelle datteren til Tesla-gründer Elon Musk (50), Xavier Musk (18), har søkt om å endre navnet sitt, inkludert sitt berømte etternavn.

Ifølge Reuters viser rettsdokumenter at årsaken til navneendringen blant annet bunner i datterens nye kjønnsidentitet, men i søknaden har hun også lagt til at hun ikke lenger vil ha noe med faren å gjøre.

- Jeg ønsker ikke lenger å leve med eller være i slekt med min biologiske far på noen som helst slags måte, heter det i søknaden.

Datteren leverte søknaden til Los Angeles County like etter at hun fylte 18 år i april. Nå som hun er myndig har hun nemlig rett til å skifte kjønn og registrere nytt navn i delstaten. Det nye navnet hennes er Vivian Jenna Wilson, ifølge Huffington Post.

Datterens navn ble dog sladdet i dokumentet som Reuters fikk innsyn i. Moren hennes, Justine Wilson, skilte seg fra Musk i 2008.

Gründeren har tidligere uttalt seg på Twitter om at han støtter transpersoner, men sier at han synes «alle disse pronomene er et estetisk mareritt» og «at pronomener suger». Men det er foreløpig ikke kjent om det kan være en av årsakene til at datteren tar avstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer