Hertuginne Kate:

Bryter boikott med privat prinsesse-bilde

Prinsesse Charlotte fyller seks år. Nå gratuleres hun av mamma på Twitter, midt under den store boikotten av sosiale medier.

HAR BURSDAG: Prinsesse Charlotte fyller seks år søndag. Foto: The Royal Family / Twitter
HAR BURSDAG: Prinsesse Charlotte fyller seks år søndag. Foto: The Royal Family / Twitter Vis mer
Publisert

Det var på lørdag at prins William og hertuginne Kate publiserte et splitter nytt bilde dattera, prinsesse Charlotte. Bildet ble lagt ut på hertuginnens Twitter-konto i forbindelse med at prinsessen fyller seks år i dag, søndag.

På bildet har bursdagsbarnet på en blå, blomstrete overdel med rosa knapper. Smilende titter hun rett på fotografen, som for anledningen er mamma Kate.

«Prinsesse Charlotte, fotografert denne helga i Norfolk, England av Kate, like før hennes 6-årsdag i morgen», står det å lese i innlegget.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Oppfordrer til kamp

Likevel: Utover dette bildet kommer ikke prins William og hertuginne Kate til å publisere noe mer på sosiale medier denne helga. Dette i solidaritet med den pågående boikotten av sosiale medier.

Engelske fotballklubber har oppfordrer nemlig til kamp mot rasisme og seksuelle overgrep på deres plattformer. Det gjør de ved ikke å publisere noe som helst på sosiale medier denne helga.

Prins William og hertuginne Kate tar del i boikotten ettersom William fungerer som president for FA (The Football Association, journ. anm.), det engelske fotballforbundet.

Den tidligere fotballstjerna Thierry Henry er én av dem som for noen uker siden fjernet sin Twitter-konto grunnet rasisme på plattformen.

Tross boikotten la altså hertugparet ut bildet av prinsesse Charlotte, akkurat som de har gjort med alle sine tre barn, George, Louis og nevnte Charlotte i forbindelse med bursdagene sine siden de ble født.

Feiret ti års bryllupsdag

Men hertugparet har mer å feire om dagen. Onsdag slapp de to bilder i forbindelse med at de feiret ti års bryllupsdag. Bildene ble tatt på Kensington Palace i London av fotografen Chris Floyd.

De publiserte også en video, samt en tekst der de skrev at de var enormt takknemlige for all støtte de har fått det siste tiåret.

GIFT I TI ÅR: Hertuginne Kate og William la ut dette bildet på Twitter tidligere denne uka i forbindelse med deres ti års bryllupsdag. Foto: Chris Floyd
GIFT I TI ÅR: Hertuginne Kate og William la ut dette bildet på Twitter tidligere denne uka i forbindelse med deres ti års bryllupsdag. Foto: Chris Floyd Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, uttalte da at hertugparet av Cambridge gjennom videoen viser hva som har vært det aller viktigste for dem gjennom de siste ti åra, nemlig barna.

- For selv om de er travle med sine kongelige plikter, er foreldrerollen naturligvis svært viktig for de to. De er veldig tilstedeværende for de tre små, og forsøker å gjøre oppveksten deres så «vanlig» som mulig, sa hun, før hun fortsatte:

- Det må dog være lov å si at den idylliske filmen idylliserer livet som trebarnsforeldre og ektefeller en smule.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Vagle har liten tro på at det er fullt så harmonisk til enhver tid.

- Men på en dag som i dag, hvor de feirer ti år med sterk kjærlighet - skulle det bare mangle at de viste fram det beste av det beste. Jeg ble i hvert fall sjarmert, uttalte hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Turbulent og vond tid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer